OHRA Basisverzekering

In de basisverzekering zit de belangrijkste zorg, zoals huisarts, medicijnen, ziekenhuis, verloskunde, hulpmiddelen en ambulancevervoer. De OHRA Zorgverzekering is een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. Contract of geen contract. Wij vergoeden de rekening in de meeste gevallen volledig. Jouw leven, jouw zorg.

 • Je kiest zelf je zorgverlener. Zoals je arts, fysio of ziekenhuis
 • We vergoeden de rekening in de meeste gevallen volledig
 • Makkelijk declareren

Basisverzekering combinatiepolis

OHRA heeft als basisverzekering een combinatiepolis. Dit betekent dat je altijd 100% keuzevrijheid hebt bij bijvoorbeeld ziekenhuizen, huisartsen, fysiotherapeuten en specialistische klinieken. In de meeste gevallen betalen wij de rekening volledig. Ook als wij geen contract met de zorgverlener hebben.

Er zijn een paar uitzonderingen. Ga je naar een zorgverlener zonder contract binnen de GGZ of wijkverpleging (thuiszorg)? Dan vergoeden wij 75% van de rekening, waarbij we rekening houden met het maximumtarief (pdf).

Handige informatie

Eigen risico en eigen bijdrage

Wat is vrijwillig eigen risico? Wat is verplicht eigen risico? En wat is de eigen bijdrage? Wij leggen het je haarfijn uit. In begrijpelijke taal.

Zorgtoeslag

Onze premie is gunstig. Misschien heb je recht op een bijdrage in de kosten van jouw zorgverzekering. Dit heet de zorgtoeslag. De overheid heeft hiervoor regels opgesteld. Via de Belastingdienst check je hoe het werkt.

Documenten

We geven je graag inzicht in de verschillende voorwaarden en vergoedingen. Ook als je bijvoorbeeld in het buitenland woont. En we zetten de documenten die je nodig kunt hebben met een OHRA Zorgverzekering overzichtelijk op een rij. Zowel in het Engels als Nederlands.

Extra verzekeren?

Met een aanvullende verzekering verzeker je veelvoorkomende zorgkosten die de basisverzekering niet of niet volledig dekt. Wij hebben voor iedereen een passende aanvullende verzekering, want iedereen heeft andere wensen. En: kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Dat is wel zo fijn! Wil je je collectief verzekeren dan kan de prijs afwijken.

80% kiest hiervoor

Aanvullende verzekering

Vanaf € 6,88 per maand

 • Jong of oud? Gewoon dezelfde premie
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Altijd geaccepteerd
 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval

Tandartsverzekering

Vanaf € 12,50 per maand

 • Altijd geaccepteerd                    
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding            
 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval

Standaard bij je basisverzekering: OHRA Energiek

Check je gezondheid met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Inclusief vingerprik voor suiker en cholesterol. Of ga voor een preventief onderzoek, gezondheidscursussen of sportmedisch advies.
 

Online diensten voor iedereen

SkinVision app

Zie je een verdacht plekje op de huid? Controleer dit dan gelijk met de SkinVision app. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Online GGZ

Sneller geholpen met een online behandeling. In je eigen, vertrouwde omgeving met Online GGZ. Vergoed vanuit de basisverzekering.

Vraag de dokter app

Heb je een medische vraag? Met de app Vraag de dokter chat je direct én gratis met een verpleegkundige, wanneer het jou uitkomt.

Verzekeringskaart Basisverzekering

Op de zorgverzekeringskaart lees je wat OHRA Basisverzekering voor jou betekent. De kaart is een overzicht van de belangrijkste elementen van deze verzekering en daarom niet volledig.

Wil je de details weten?

Bekijk dan de voorwaarden en het vergoedingenoverzicht.

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de vergoedingen die ik krijg bij een OHRA Zorgverzekering?

  In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt en of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Ook zie je bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.

  In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.

 • Mag ik zélf kiezen naar welke zorgverlener ik ga?

  Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf je fysio, ziekenhuis of specialistische kliniek kiest en de rekening in de meeste gevallen vergoed wordt.  Er zijn 2 uitzonderingen:

  • Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen geestelijke gezondheidszorg (GGZ)? Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij wij rekening houden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf.
  • Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen wijkverpleging (thuiszorg)? Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij wij rekening houden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf

  Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt?  Check dan onze Zorgvinder. Hier zie je ook direct of wij een contract hebben met een zorgverlener.

 • Het lukt me (even) niet om de premie te betalen. Kunnen jullie me helpen?

  Soms kan het voorkomen dat je deze kosten (even) niet kunt betalen. Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact met ons opneemt, zodat we eventueel een betalingsregeling kunnen treffen. Met een betalingsregeling kun je grotere financiële problemen voorkomen.

 • Hoe declareer ik een rekening?

  Een rekening van een zorgverlener kun je op 3 manieren declareren. Je bepaalt zelf hoe je dat doet:

  • Online via Mijn OHRA Zorgverzekering 
  • Mobiel met de OHRA App
  • Schriftelijk via het papieren declaratieformulier
 • Mijn kind wordt 18 jaar. Hoe zit dat met de zorgverzekering?

  Tot je 18e jaar ben je voor medische zorg verzekerd op de polis van je ouders of verzorger(s). Vanaf de dag dat je 18 wordt moet je zelf iets gaan regelen voor je zorgverzekering. Ook als je nog thuiswonend bent. We leggen je graag uit hoe het precies zit.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt.

Bekijk ons overzicht

Meest gelezen zorgblogs

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je zorgverzekering.

Keuzevrijheid bij OHRA

Bij ons heb je keuzevrijheid. Zo kies je zelf je zorgverlener. Maar het is nog veel meer. Lees snel wat keuzevrijheid voor jou kan betekenen.

6 voordelen van de OHRA Zorgverzekering

Van je ongebruike fysio behandelingen meenemen tot zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat; dit zijn de voordelen.

Besparen op je zorgverzekering

Van je verplicht eigen risico gespreid betalen tot aan een kleine aanvullende verzekering afsluiten; wij geven 4 tips om te besparen.

Verschillende (eHealth) diensten

Verdacht plekje op je huid? Check 't met de SkinVision app. Of wat denk je van Online GGZ? En zo hebben we nog meer diensten.