OHRA Basisverzekering

In de basisverzekering zit de belangrijkste zorg, zoals huisarts, medicijnen, ziekenhuis, verloskunde, hulpmiddelen en ambulancevervoer. Met onze zorgverzekering kies je zelf door wie en waar je behandeld wordt.

 • Je bepaalt zelf naar welke arts, therapeut of zorgverlener je gaat
 • Als het verzekerd is, vergoeden wij de zorg altijd
 • Al vanaf € 126,75

Basisverzekering restitutiepolis

Met de OHRA Zorgverzekering heb je een restitutiepolis. Klinkt ingewikkeld, maar dat betekent dat je altijd vrije zorgkeuze hebt. Je kiest zelf naar welke zorgverlener je gaat. Als het verzekerd is, betalen wij de rekening altijd. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Extra verzekeren?

Wij werken met 'vanaf' prijzen, omdat je onze verzekeringen online afsluit en je zaken online regelt. Daarom krijg je korting op je premie. Alleen personen van 18 jaar en ouder betalen deze premie. Wil je je collectief verzekeren dan kan de prijs afwijken.

Zorgverzekering 75% kiest voor aanvullend

Aanvullende verzekering

Vanaf € 7,40 per maand

 • Jong of oud? Gewoon dezelfde premie
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd

Tandartsverzekering

Vanaf € 10,40 per maand

 • Geen medische selectie
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding
 • Altijd een passend pakket

Goed om te weten

Eigen risico en eigen bijdrage

Wat is vrijwillig eigen risico? Wat is verplicht eigen risico? En wat is de eigen bijdrage? Wij leggen het je haarfijn uit. In begrijpelijke taal.

OHRA App

Declareren, contact opnemen, even checken waar je voor verzekerd bent. De OHRA App geeft je duidelijkheid. Download hem nu.

Vragen?

Bekijk onze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Dan helpen wij je graag verder.

Meer informatie

De Basisverzekering

Over de basisverzekering is een hoop te vertellen. Wettelijke regels, wat hij vergoedt en wat niet, waarom hij verplicht is voor iedereen, en nog veel meer. Weten hoe het precies zit? Wij zetten het voor je op een rij.

Kosten en korting

Een zorgverzekering dekt kosten voor zorg als je die nodig hebt. De overheid bepaalt de basisdekking, een verzekeraar bepaalt de premie. Wij leggen je uit hoe dat precies zit, en hoe het werkt met eventuele korting.

Zorgtoeslag

Onze premie is gunstig. Misschien heb je recht op een bijdrage in de kosten van jouw zorgverzekering. Dit heet de zorgtoeslag. De overheid heeft hiervoor regels opgesteld. Via de Belastingdienst check je hoe het werkt.

Wat kost de OHRA Zorgverzekering

Dat ligt eraan. Je kunt kiezen voor Online Gemak of voor collectief verzekeren.

Kies voor Online Gemak

Sluit je de zorgverzekering online af via OHRA.nl? Dan kies je voor de OHRA Online Gemak Zorgverzekering. Dit betekent dat je alles online regelt. Je krijgt 4% korting over de basispremie van € 132,03 per maand. Je betaalt dan € 126,75 per maand. Wil je een aanvullende verzekering afsluiten? Dan verandert de prijs.

Kies voor collectief verzekeren

Sluit je de zorgverzekering liever collectief af omdat je werknemer, lid of klant bent van een organisatie waarmee wij collectieve afspraken hebben gemaakt? Dan krijg je ook korting, maar deze verschilt per organisatie. Ook hier geldt dat de prijs verandert wanneer je voor een aanvullende verzekering kiest.

Verzekeringskaarten OHRA Zorgverzekering

Op de zorgverzekeringskaart lees je wat OHRA Zorgverzekering Restitutie voor jou betekent. De kaart is een overzicht van de belangrijkste elementen van deze verzekering en daarom niet volledig. Wil je de details weten? Bekijk dan de voorwaarden en het vergoedingenoverzicht.

Veelgestelde vragen

 • Waarom geeft de apotheker mij een ander medicijn mee?

  Sommige medicijnen werken hetzelfde maar verschillen in prijs. Wij vergoeden dan alleen de goedkoopste variant en niet het duurdere merkmedicijn. Dat heet het ‘voorkeursbeleid medicijnen’ (ook wel ‘preferentiebeleid’ genoemd).

  Goed om te weten

  Wanneer je huisarts nadrukkelijk een bepaald merk medicijn voorschrijft, moet de apotheek dat ook verstrekken.

 • Wat krijg ik precies vergoed?

  In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt en of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Ook zie je bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.

  In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.

 • Mag ik zélf kiezen naar welke zorgverlener ik ga?

  Daar kunnen we kort over zijn: ja! De OHRA Zorgverzekering is een zogenaamde restitutieverzekering. Jij bepaalt dus zélf naar welke zorgverlener of leverancier je gaat. Contract of niet. En wij betalen je rekening volledig. Ok, soms komt het voor dat we een rekening krijgen die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat we deze dan niet volledig mogen vergoeden. Maar gelukkig komt dit bijna nooit voor.

  Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt? We helpen je graag.

 • Ik betaal een eigen risico en een eigen bijdrage. Dat is toch hetzelfde?

  Nee, het eigen risico is niet hetzelfde als de eigen bijdrage. We leggen je graag het verschil uit!

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt. 

Bekijk ons overzicht