OHRA Basisverzekering

In de basisverzekering zit de belangrijkste zorg, zoals huisarts, medicijnen, ziekenhuis, verloskunde, hulpmiddelen en ambulancevervoer. Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. Wij betalen de rekening in de meeste gevallen volledig.  

 • Je kiest zelf je zorgverlener. Zoals je arts, fysio of ziekenhuis
 • We vergoeden de rekening in de meeste gevallen volledig
 • Makkelijk declareren

Basisverzekering combinatiepolis

OHRA heeft als basisverzekering een combinatiepolis. Dit betekent dat je altijd 100% keuzevrijheid hebt bij bijvoorbeeld ziekenhuizen, artsen en fysiotherapeuten. In de meeste gevallen betalen wij de rekening volledig. Ook als wij geen contract met de zorgverlener hebben. Er zijn een paar uitzonderingen. Ga je naar een zorgverlener zonder contract binnen de GGZ of wijkverpleging (thuiszorg)? Dan vergoeden wij 75% van de rekening, waarbij we rekening houden met het maximumtarief (pdf).

Sluit je de zorgverzekering online af via OHRA.nl? Dan kies je voor de OHRA Online Gemak Zorgverzekering. Dit betekent dat je alles online regelt en dat je premie eenvoudig elke maand via automatische incasso wordt afgeschreven.

Online diensten

Vraag de dokter app

Heb je een medische vraag? Met de app Vraag de dokter chat je direct én gratis met een verpleegkundige, wanneer het jou uitkomt.

SkinVision app

Zie je een verdacht plekje op de huid? Controleer dit dan gelijk met de SkinVision app. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Online GGZ

Sneller geholpen met een online behandeling. In je eigen, vertrouwde omgeving met Online GGZ. Vergoed vanuit de basisverzekering.

Extra verzekeren?

Met een aanvullende verzekering verzeker je veelvoorkomende zorgkosten die de basisverzekering niet of niet volledig dekt. Wij hebben voor iedereen een passende aanvullende verzekering, want iedereen heeft andere wensen. En: kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Dat is wel zo fijn! Wil je je collectief verzekeren dan kan de prijs afwijken.

80% kiest hiervoor

Aanvullende verzekering

Vanaf € 6,25 per maand

 • Jong of oud? Gewoon dezelfde premie
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd
 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval

Tandartsverzekering

Vanaf € 10,65 per maand

 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd                        
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding            
 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval

Handige informatie

Eigen risico en eigen bijdrage

Wat is vrijwillig eigen risico? Wat is verplicht eigen risico? En wat is de eigen bijdrage? Wij leggen het je haarfijn uit. In begrijpelijke taal.

Zorgtoeslag

Onze premie is gunstig. Misschien heb je recht op een bijdrage in de kosten van jouw zorgverzekering. Dit heet de zorgtoeslag. De overheid heeft hiervoor regels opgesteld. Via de Belastingdienst check je hoe het werkt.

Documenten

We geven je graag inzicht in de verschillende voorwaarden en vergoedingen. Ook als je bijvoorbeeld in het buitenland woont. En we zetten de documenten die je nodig kunt hebben met een OHRA Zorgverzekering overzichtelijk op een rij. Zowel in het Engels als Nederlands.

Goed verzekerd op reis

Ook je spullen goed verzekerd op reis ? Kies dan voor de OHRA Reisverzekering. Tip: Heb je een aanvullende verzekering van OHRA, dan heb je al 100% dekking voor spoedzorg in het buitenland. Het is in dat geval niet nodig om de dekking ‘Geneeskundige kosten’ mee te verzekeren bij de reisverzekering. 

Meest gelezen zorgblogs

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je zorgverzekering.

Vrije zorgkeuze

Als je je aan het verdiepen bent in een zorgverzekering, kom je al snel de term ‘vrije zorgkeuze’ tegen. Maar wat is vrije zorgkeuze nou eigenlijk? Wij leggen het voor je uit.

Maak sporten leuk!

Hoeveel smoesjes heb jij om niet te hoeven sporten? Je bent niet de enige. Veel mensen beginnen met rennen of fitness, maar volhouden blijft lastig. Met deze 6 tips lukt het!

Zwanger? Een handige checklist

Als je zwanger bent of wilt worden, komt er veel op je af. Je moet keuzes maken, dingen regelen en een hoop uitzoeken. Je zorgverzekering nog eens goed bekijken hoort daar ook bij.

Verzekeringskaarten OHRA Zorgverzekering

Op de zorgverzekeringskaart lees je wat OHRA Zorgverzekering voor jou betekent. De kaart is een overzicht van de belangrijkste elementen van deze verzekering en daarom niet volledig. Wil je de details weten? Bekijk dan de voorwaarden en het vergoedingenoverzicht.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer krijg ik mijn polis en zorgpas?

  Heb je een zorgverzekering bij OHRA afgesloten? Dan krijg je binnen tien werkdagen je nieuwe polis. Je zorgpas volgt binnen een maand.

  Heb je je OHRA zorgverzekering gewijzigd? Dan krijg je niet altijd een nieuwe polis of zorgpas. Heb je iets gewijzigd waarvoor je wel een nieuwe polis en zorgpas krijgt? Je nieuwe polis sturen we je binnen 10 werkdagen toe. Je zorgpas volgt binnen een maand.

  Let op:

  Vraag je in de laatste twee weken van december je OHRA Zorgverzekering aan of wijzig je dan je zorgverzekering? Dan is het erg druk. Daardoor is het mogelijk dat je niet binnen 10 werkdagen je nieuwe polis in huis hebt. Het is dus slim om dit op tijd te doen. Heb je na drie weken nog niets ontvangen? Neem dan even contact met ons op.

 • Wat zijn de vergoedingen die ik krijg bij een OHRA verzekering (bijv. voor fysiotherapie of orthodontie)?

  In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt en of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Ook zie je bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.

  In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.

 • Mag ik zélf kiezen naar welke zorgverlener ik ga?

  Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf je fysio, ziekenhuis of specialistische kliniek kiest en de rekening vergoed wordt.  Er zijn 2 uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging (thuiszorg)?  Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij wij rekening houden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf. 

  Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt? Check dan onze Zorgvinder. Hier zie je ook direct of wij een contract hebben met een zorgverlener.

 • Dit jaar heb ik mijn verplichte eigen risico gespreid betaald. Maar ik heb het niet (helemaal) opgemaakt. Wat nu?

  Uiteraard krijg je het bedrag dat je te veel betaald hebt van ons terug. Je hoeft hier niets voor te doen. De eindafrekening volgt in het eerste kwartaal van het volgende jaar. Wij storten het restant dan automatisch op je rekening. Dit doen we op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. 

  In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je de stand van je eigen risico. Zo weet je precies hoeveel je van ons terug krijgt.

 • Het lukt me (even) niet om de premie te betalen. Kunnen jullie me helpen?

  Soms kan het voorkomen dat je deze kosten (even) niet kunt betalen. Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact met ons opneemt, zodat we eventueel een betalingsregeling kunnen treffen. Met een betalingsregeling kun je grotere financiële problemen voorkomen.

 • Hoe declareer ik een rekening?

  Een rekening van een zorgverlener kun je op 3 manieren declareren. Je bepaalt zelf hoe je dat doet:

  • Online via Mijn OHRA Zorgverzekering
  • Mobiel met de OHRA App
  • Schriftelijk via het papieren declaratieformulier

  Heb je een OHRA Online Gemak verzekering? Dan declareer je je rekeningen altijd online via Mijn OHRA Zorgverzekering of de OHRA App.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt. 

Bekijk ons overzicht