OHRA Basisverzekering

In de basisverzekering zit de belangrijkste zorg, zoals huisarts, medicijnen, ziekenhuis, verloskunde, hulpmiddelen en ambulancevervoer. Met onze zorgverzekering kies je zelf door wie en waar je behandeld wordt.

 • Je bepaalt zelf naar welke arts, therapeut of zorgverlener je gaat
 • Als het verzekerd is, vergoeden wij de zorg altijd
 • Al vanaf € 126,75

Extra verzekeren?

Wij werken met 'vanaf' prijzen, omdat je onze verzekeringen online afsluit en je zaken online regelt. Daarom krijg je korting op je premie. Alleen personen van 18 jaar en ouder betalen deze premie. Wil je je collectief verzekeren dan kan de prijs afwijken.

Aanvullende verzekering

Vanaf € 7,40 per maand

 • Jong of oud? Gewoon dezelfde premie
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd

Tandartsverzekering

Vanaf € 10,40 per maand

 • Geen medische selectie
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding
 • Altijd een passend pakket

Basisverzekering restitutiepolis

Met de OHRA Zorgverzekering heb je een restitutiepolis. Klinkt ingewikkeld, maar dat betekent dat je altijd vrije zorgkeuze hebt. Je kiest zelf naar welke zorgverlener je gaat. Als het verzekerd is, betalen wij de rekening altijd. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Goed om te weten

Eigen risico en eigen bijdrage

Wat is vrijwillig eigen risico? Wat is verplicht eigen risico? En wat is de eigen bijdrage? Wij leggen het je haarfijn uit. In begrijpelijke taal.

OHRA App

Declareren, contact opnemen, even checken waar je voor verzekerd bent. De OHRA App geeft je duidelijkheid. Download hem nu.

Vragen?

Bekijk onze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Dan helpen wij je graag verder.

Wat kost de OHRA Zorgverzekering

Dat ligt eraan. Je kunt kiezen voor Online Gemak of voor collectief verzekeren.

Kies voor Online Gemak

Sluit je de zorgverzekering online af via OHRA.nl? Dan kies je voor de OHRA Online Gemak Zorgverzekering. Dit betekent dat je alles online regelt. Je krijgt 4% korting over de basispremie van € 132,03 per maand. Je betaalt dan € 126,75 per maand. Wil je een aanvullende verzekering afsluiten? Dan verandert de prijs.

Kies voor collectief verzekeren

Sluit je de zorgverzekering liever collectief af omdat je werknemer, lid of klant bent van een organisatie waarmee wij collectieve afspraken hebben gemaakt? Dan krijg je ook korting, maar deze verschilt per organisatie. Ook hier geldt dat de prijs verandert wanneer je voor een aanvullende verzekering kiest.

Meer informatie

De Basisverzekering

Over de basisverzekering is een hoop te vertellen. Wettelijke regels, wat hij vergoedt en wat niet, waarom hij verplicht is voor iedereen, en nog veel meer. Weten hoe het precies zit? Wij zetten het voor je op een rij.

Kosten en korting

Een zorgverzekering dekt kosten voor zorg als je die nodig hebt. De overheid bepaalt de basisdekking, een verzekeraar bepaalt de premie. Wij leggen je uit hoe dat precies zit, en hoe het werkt met eventuele korting.

Zorgtoeslag

Onze premie is gunstig. Misschien heb je recht op een bijdrage in de kosten van jouw zorgverzekering. Dit heet de zorgtoeslag. De overheid heeft hiervoor regels opgesteld. Via de Belastingdienst check je hoe het werkt.

Verzekeringskaarten OHRA Zorgverzekering

Op de zorgverzekeringskaart lees je wat OHRA Zorgverzekering Restitutie voor jou betekent. De kaart is een overzicht van de belangrijkste elementen van deze verzekering en daarom niet volledig. Wil je de details weten? Bekijk dan de voorwaarden en het vergoedingenoverzicht.

Veelgestelde vragen

 • Mag ik zélf kiezen naar welke zorgverlener ik ga?

  Daar kunnen we kort over zijn: ja! De OHRA Zorgverzekering is een zogenaamde restitutieverzekering. Jij bepaalt dus zélf naar welke zorgverlener of leverancier je gaat. Contract of niet. En wij betalen je rekening volledig. Ok, soms komt het voor dat we een rekening krijgen die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat we deze dan niet volledig mogen vergoeden. Maar gelukkig komt dit bijna nooit voor.

  Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt? We helpen je graag.

 • Waar en tot wanneer kan ik een wijziging doorvoeren?

  Je kunt wijzigingen heel makkelijk via Mijn OHRA Zorgverzekering doorgeven. Of het nu gaat om je dekking, eigen risico, rekeningnummer of adres. Of misschien wil je je partner of pasgeboren kindje meeverzekeren. Geef je wijziging door voor 1 januari 2021. 

 • Waar vind ik mijn nieuwe polis?

  Je nieuwe polis vind je in Mijn OHRA Zorgverzekering.

 • Coronavirus? Hoe zit dat met je zorgverzekering?

  Wat wij wel en niet vergoeden vind je terug in de meest gestelde vragen over het Coronavirus.

 • Staat je vraag er niet bij?

  Kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt. Of bekijk de pagina met de veelgestelde vragen. Je kunt je vraag ook aan onze virtuele assistent stellen door rechts bovenin op "Stel je vraag" te klikken.