OHRA Basisverzekering

In de basisverzekering zit de belangrijkste zorg, zoals huisarts, medicijnen, ziekenhuis, verloskunde, hulpmiddelen en ambulancevervoer. Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. Wij betalen de rekening in de meeste gevallen volledig.  

 • Je kiest zelf je zorgverlener. Zoals je arts, fysio of ziekenhuis
 • We vergoeden de rekening in de meeste gevallen volledig
 • Makkelijk declareren

Basisverzekering combinatiepolis

OHRA heeft als basisverzekering een combinatiepolis. Dit betekent dat je altijd 100% keuzevrijheid hebt bij bijvoorbeeld ziekenhuizen, artsen en fysiotherapeuten. In de meeste gevallen betalen wij de rekening volledig. Ook als wij geen contract met de zorgverlener hebben. Er zijn een paar uitzonderingen. Ga je naar een zorgverlener zonder contract binnen de GGZ of wijkverpleging (thuiszorg)? Dan vergoeden wij 75% van de rekening, waarbij we rekening houden met het maximumtarief (pdf).

Sluit je de zorgverzekering online af via OHRA.nl? Dan kies je voor de OHRA Online Gemak Zorgverzekering. Dit betekent dat je alles online regelt en dat je premie eenvoudig elke maand via automatische incasso wordt afgeschreven.

Online diensten

Vraag de dokter app

Heb je een medische vraag? Met de app Vraag de dokter chat je direct én gratis met een verpleegkundige, wanneer het jou uitkomt.

SkinVision app

Zie je een verdacht plekje op de huid? Controleer dit dan gelijk met de SkinVision app. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Online GGZ

Sneller geholpen met een online behandeling. In je eigen, vertrouwde omgeving met Online GGZ. Vergoed vanuit de basisverzekering.

Extra verzekeren?

Met een aanvullende verzekering verzeker je veelvoorkomende zorgkosten die de basisverzekering niet of niet volledig dekt. Wij hebben voor iedereen een passende aanvullende verzekering, want iedereen heeft andere wensen. En: kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Dat is wel zo fijn! Wil je je collectief verzekeren dan kan de prijs afwijken.

80% kiest hiervoor

Aanvullende verzekering

Vanaf € 6,25 per maand

 • Jong of oud? Gewoon dezelfde premie
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd
 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval

Tandartsverzekering

Vanaf € 10,65 per maand

 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd                        
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding            
 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval

Handige informatie

Eigen risico en eigen bijdrage

Wat is vrijwillig eigen risico? Wat is verplicht eigen risico? En wat is de eigen bijdrage? Wij leggen het je haarfijn uit. In begrijpelijke taal.

Zorgtoeslag

Onze premie is gunstig. Misschien heb je recht op een bijdrage in de kosten van jouw zorgverzekering. Dit heet de zorgtoeslag. De overheid heeft hiervoor regels opgesteld. Via de Belastingdienst check je hoe het werkt.

Documenten

We geven je graag inzicht in de verschillende voorwaarden en vergoedingen. Ook als je bijvoorbeeld in het buitenland woont. En we zetten de documenten die je nodig kunt hebben met een OHRA Zorgverzekering overzichtelijk op een rij. Zowel in het Engels als Nederlands.

Goed verzekerd op reis

Ook je spullen goed verzekerd op reis ? Kies dan voor de OHRA Reisverzekering. Tip: Heb je een aanvullende verzekering van OHRA, dan heb je al 100% dekking voor spoedzorg in het buitenland. Het is in dat geval niet nodig om de dekking ‘Geneeskundige kosten’ mee te verzekeren bij de reisverzekering. 

Meest gelezen zorgblogs

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je zorgverzekering.

Je kind ziek op vakantie: dit wil je weten

Het kan altijd gebeuren: je kind wordt ziek op vakantie. Dit kun je niet voorkomen, maar je kunt je wel voorbereiden! Daarom: een checklist.

Medicijnafval, wat is het?

Medicijnen die overblijven en afval worden; medicijnafval. Wist je dat, als je de resten weggooit, deze in het oppervlaktewater komen? Dit is niet goed voor de aarde. Wat kun je doen?

6 voordelen van de OHRA Zorgverzekering

Wij hebben de voordelen voor je op een rij gezet: van keuzevrijheid tot Meegroeiservice en nog veel meer. Lees snel waar je aan kunt denken.

Medische zorg in het buitenland

Een reis naar het buitenland. Maar wat als je ziek wordt. Welke kosten krijg je dan vergoed en ben je goed verzekerd?

Verzekeringskaarten OHRA Zorgverzekering

Op de zorgverzekeringskaart lees je wat OHRA Zorgverzekering voor jou betekent. De kaart is een overzicht van de belangrijkste elementen van deze verzekering en daarom niet volledig. Wil je de details weten? Bekijk dan de voorwaarden en het vergoedingenoverzicht.

Veelgestelde vragen

 • Ik ga op vakantie. Ben ik goed verzekerd?

  Lekker ontspannen op vakantie kun je pas echt als je weet dat je goed verzekerd bent. Je vergoeding voor spoedeisende medische kosten is afhankelijk van je de dekking die je gekozen hebt. De basisverzekering vergoedt namelijk niet alles. Of niet volledig. Onze aanvullende verzekeringen wel.

  Lees ook de ins en outs over de vergoeding van spoedeisende zorg tijdens je vakantie.

 • Wat is de EHIC pas en hoe vraag ik deze aan?

  Met de European Health Insurance Card (EHIC) krijg je noodzakelijke medische zorg als je in het buitenland verblijft. Met deze pas weten je zorgverleners namelijk direct dat je bij OHRA verzekerd bent. Vaak hoef je de kosten dan ook niet eerst zelf voor te schieten. Dat is wel zo prettig.

  OHRA-verzekerden kunnen de EHIC-pas gratis aanvragen in Mijn OHRA Zorgverzekering. De EHIC-pas is persoonlijk. Je moet de EHIC-pas dus voor iedere verzekerde aanvragen, ook voor kinderen onder de 18 jaar. En check dan gelijk even of een medisch paspoort voor jou handig is. En of je misschien medicijnen meeneemt op vakantie die toevallig onder de Opiumwet vallen in het land van bestemming. Goed om even in te duiken voor je op vakantie gaat!

 • Wat zijn de vergoedingen die ik krijg bij een OHRA verzekering (bijv. voor fysiotherapie of orthodontie)?

  In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt en of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Ook zie je bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.

  In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.

 • Mag ik zélf kiezen naar welke zorgverlener ik ga?

  Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf je fysio, ziekenhuis of specialistische kliniek kiest en de rekening vergoed wordt.  Er zijn 2 uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging (thuiszorg)?  Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij wij rekening houden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf. 

  Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt? Check dan onze Zorgvinder. Hier zie je ook direct of wij een contract hebben met een zorgverlener.

 • Het lukt me (even) niet om de premie te betalen. Kunnen jullie me helpen?

  Soms kan het voorkomen dat je deze kosten (even) niet kunt betalen. Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact met ons opneemt, zodat we eventueel een betalingsregeling kunnen treffen. Met een betalingsregeling kun je grotere financiële problemen voorkomen.

 • Hoe declareer ik een rekening?

  Een rekening van een zorgverlener kun je op 3 manieren declareren. Je bepaalt zelf hoe je dat doet:

  • Online via Mijn OHRA Zorgverzekering
  • Mobiel met de OHRA App
  • Schriftelijk via het papieren declaratieformulier

  Heb je een OHRA Online Gemak verzekering? Dan declareer je je rekeningen altijd online via Mijn OHRA Zorgverzekering of de OHRA App.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt. 

Bekijk ons overzicht