OHRA Basisverzekering

In de basisverzekering zit de belangrijkste zorg, zoals huisarts, medicijnen, ziekenhuis, verloskunde, hulpmiddelen en ambulancevervoer. Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. Wij betalen de rekening in de meeste gevallen volledig.  

 • Je kiest zelf je zorgverlener. Zoals je arts, fysio of ziekenhuis
 • We vergoeden de rekening in de meeste gevallen volledig
 • Makkelijk declareren

Basisverzekering combinatiepolis

OHRA heeft als basisverzekering een combinatiepolis. Dit betekent dat je altijd 100% keuzevrijheid hebt bij bijvoorbeeld ziekenhuizen, artsen en fysiotherapeuten. In de meeste gevallen betalen wij de rekening volledig. Ook als wij geen contract met de zorgverlener hebben. Er zijn een paar uitzonderingen. Ga je naar een zorgverlener zonder contract binnen de GGZ of wijkverpleging (thuiszorg)? Dan vergoeden wij 75% van de rekening, waarbij we rekening houden met het maximumtarief (pdf).

Gratis bij de OHRA Basisverzekering: App Vraag de dokter!

Soms zit je met een medische vraag die je even snel aan een deskundige wilt stellen. Dat kan! Met de app Vraag de dokter. Je chat direct gratis met een verpleegkundige, wanneer het jou uitkomt. 

Goed om te weten

Eigen risico en eigen bijdrage

Wat is vrijwillig eigen risico? Wat is verplicht eigen risico? En wat is de eigen bijdrage? Wij leggen het je haarfijn uit. In begrijpelijke taal.

OHRA App

Declareren, contact opnemen, even checken waar je voor verzekerd bent. De OHRA App geeft je duidelijkheid. Download hem nu.

Vragen?

Bekijk onze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Dan helpen wij je graag verder.

Handige informatie

De basisverzekering

Over de basisverzekering is een hoop te vertellen. Wettelijke regels, wat hij vergoedt en wat niet, waarom hij verplicht is voor iedereen, en nog veel meer. Weten hoe het precies zit? Wij zetten het voor je op een rij.

Kosten en korting

Een zorgverzekering dekt kosten voor zorg als je die nodig hebt. De overheid bepaalt de basisdekking, een verzekeraar bepaalt de premie. Wij leggen je uit hoe dat precies zit, en hoe het werkt met eventuele korting.

Zorgtoeslag

Onze premie is gunstig. Misschien heb je recht op een bijdrage in de kosten van jouw zorgverzekering. Dit heet de zorgtoeslag. De overheid heeft hiervoor regels opgesteld. Via de Belastingdienst check je hoe het werkt.

Extra verzekeren?

Wij werken met 'vanaf' prijzen, omdat je onze verzekeringen online afsluit en je zaken online regelt. Daarom krijg je korting op je premie. Alleen personen van 18 jaar en ouder betalen deze premie. Wil je je collectief verzekeren dan kan de prijs afwijken.

80% kiest hiervoor

Aanvullende verzekering

Vanaf € 6,25 per maand

 • Jong of oud? Gewoon dezelfde premie
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd
 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval

Tandartsverzekering

Vanaf € 10,65 per maand

 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding
 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval

Wat kost de OHRA Zorgverzekering

Dat ligt eraan. Je kunt kiezen voor Online Gemak of voor collectief verzekeren.

Kies voor Online Gemak

Sluit je de zorgverzekering online af via OHRA.nl? Dan kies je voor de OHRA Online Gemak Zorgverzekering. Dit betekent dat je alles online regelt. Je krijgt 4% korting over de basispremie van € 134,84 per maand. Je betaalt dan € 129,45 per maand. Wil je een aanvullende verzekering afsluiten? Dan verandert de prijs.

Kies voor collectief verzekeren

Sluit je de zorgverzekering liever collectief af omdat je werknemer, lid of klant bent van een organisatie waarmee wij collectieve afspraken hebben gemaakt? Dan krijg je ook korting, maar deze verschilt per organisatie. Ook hier geldt dat de prijs verandert wanneer je voor een aanvullende verzekering kiest.

Meest gelezen zorgblogs

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je zorgverzekering.

Maak sporten leuk

Hoeveel smoesjes heb jij om niet te hoeven sporten? Je bent niet de enige! Daarom geven wij 6 tips om het sporten vol te houden.

Feiten en fabels over zonnen

Er zijn veel adviezen over verantwoord zonnen. Maar wat is nou waar? We hebben alle fabels en feiten voor jou op een rij gezet.

Europese zorgpas

Met de Europese zorgpas, ook wel de European Health Insurance Card (EHIC), toon je in het buitenland aan dat je verzekerd bent in Nederland. Goed om mee te nemen als je bijvoorbeeld op wintersport gaat.

Verzekeringskaarten OHRA Zorgverzekering

Op de zorgverzekeringskaart lees je wat OHRA Zorgverzekering voor jou betekent. De kaart is een overzicht van de belangrijkste elementen van deze verzekering en daarom niet volledig. Wil je de details weten? Bekijk dan de voorwaarden en het vergoedingenoverzicht.

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de vergoedingen die ik krijg bij een OHRA verzekering (bijv. voor fysiotherapie of orthodontie)?

  In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt en of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Ook zie je bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.

  In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.

 • Mag ik zélf kiezen naar welke zorgverlener ik ga?

  Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatieverzekering. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. Als de kosten verzekerd zijn, vergoeden wij in de meeste gevallen 100% van de rekening. Er zijn twee uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ en wijkverpleging (thuiszorg)? Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij rekening wordt gehouden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf.

  Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt? We helpen je graag.

 • Ik betaal een eigen risico en een eigen bijdrage. Dat is toch hetzelfde?

  Nee, het eigen risico is niet hetzelfde als de eigen bijdrage. We leggen je graag het verschil uit!

 • Waarom geeft de apotheker mij een ander medicijn mee?

  Sommige medicijnen werken hetzelfde maar verschillen in prijs. Wij vergoeden dan alleen de goedkoopste variant en niet het duurdere merkmedicijn. Dat heet het ‘voorkeursbeleid medicijnen’ (ook wel ‘preferentiebeleid’ genoemd).

  Goed om te weten

  Jouw apotheek geeft jou het juiste medicijn. Op het recept dat je van je arts krijgt, staat altijd de werkzame stof van het medicijn. Niet de merknaam. Jouw apotheek zorgt er  vervolgens voor dat je het juiste geneesmiddel krijgt. De apotheker controleert ook of het gebruik voor jou veilig is. Het kan voorkomen dat je niet goed op een medicijn reageert. Bijvoorbeeld omdat je een allergie hebt voor een hulpstof. Dit gebeurt gelukkig bijna nooit. Ook niet bij voorkeursmedicijnen. Ook controleert jouw apotheek altijd in jouw persoonlijk dossier of een middel veilig is voor jou.

 • Ik wil een wijziging doorgeven, hoe doe ik dat?

  Het wijzigen van bijvoorbeeld je persoonlijke gegevens of je betaalgegevens doe je eenvoudig via Mijn OHRA Zorgverzekering.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt. 

Bekijk ons overzicht