Combinatie zorgverzekering; hoe zit dat precies?

Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Klinkt ingewikkeld, maar dat valt best mee. We leggen je uit hoe het precies zit!

Keuzevrijheid en onze combinatiepolis

Met onze combinatiepolis kies je zelf je zorgverlener. Bijvoorbeeld je arts, fysio of ziekenhuis. We betalen de rekening in de meeste gevallen volledig. Er zijn 2 uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging (thuiszorg)? Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij rekening wordt gehouden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf. En goed om te weten: kies je voor een gecontracteerde zorgverlener? Dan dienen zij de rekeningen rechtstreeks bij ons in. Hoef jij ze niet voor te schieten.

De ene combipolis is de andere niet

Bij iedere zorgverzekeraar is de combinatiepolis anders. En de verschillen kunnen groot zijn. Onze combinatiepolis biedt op bijna alle zorgsoorten vrije keuze, terwijl er ook combinatiepolissen zijn die maar op een paar zorgsoorten vrije keuze bieden. Dit verschil zie je ook vaak terug in de premie. In de polisvoorwaarden van de zorgverzekering vind je voor welk type zorg de vrije zorgkeuze geldt en voor welk type zorg je alleen de volledige vergoeding krijgt als de zorg en de behandeling gecontracteerd zijn. Goed opletten dus!

Welke polissen heb je allemaal?

Je hebt natura-, restitutie- en combinatiepolissen. Kies je voor een zorgverzekering met een naturapolis? Voor een volledige vergoeding kun je dan alleen terecht bij zorgverleners met wie je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Ga je hier niet naartoe? Dan betaal je altijd zelf een deel van de kosten. Bij een restitutiepolis heb je altijd volledige keuzevrijheid en maakt het niet uit of je zorgverzekeraar een contract heeft met de zorgverlener. Een combinatiepolis is een mix tussen de natura en restitutiepolis. Meer weten over de verschillende soorten polissen? Lees het in onze blog.