Kilometerverzekering

Rijd je weinig? Verzeker je auto per kilometer

 • Alleen betalen als je rijdt
 • Net zo goed verzekerd als een standaard autoverzekering
 • Inzicht in je bundel via de OHRA App

OHRA Kilometerverzekering: de voordelige autoverzekering

Rijd je met je auto ongeveer 5.000 km per jaar of minder? Dan is onze kilometerverzekering iets voor jou! Je betaalt alleen voor de kilometers die je rijdt. En toch is je auto net zo goed verzekerd als met een normale autoverzekering, maar dan een stuk voordeliger.

De kilometerverzekering. Zo werkt het!

Onze kilometerverzekering werkt heel eenvoudig. Je koopt een bundel en bent dan voor 1.000 km verzekerd. Een kilometerteller in je auto houdt bij hoeveel kilometers je rijdt. En sta je stil? Dan gaat er niets van je bundel af, maar ben je wel gewoon verzekerd. Met een handige app heb je inzicht in je bundelverbruik. Is je bundel op? Dan start automatisch een nieuwe. Zo ga je altijd verzekerd de weg op.

Betaal alleen bij gebruik

Je betaalt niet per maand, maar per bundel van 1.000 kilometer. Zo betaal je alleen voor de kilometers die je écht rijdt.

Altijd inzicht

Onze slimme kilometerteller in je auto houdt bij hoeveel je rijdt. In de OHRA App zie je precies hoeveel kilometers je nog in je bundel hebt.

24/7 verzekerd

Als je bundel op is, start de volgende automatisch. Je gaat dus nooit onverzekerd op pad. En ook als je stil staat ben je gewoon verzekerd. 

Kies de kilometerverzekering die bij jou past

Bij ons stel je zelf je kilometerverzekering samen. Je kiest uit 3 basisdekkingen: WA, WA Plus of All-Risk. 

WA

 • Schade aan (spullen van) anderen

WA Plus

 • Schade aan (spullen van) anderen
 • Brand, storm, natuur
 • Inbraak, diefstal, joyriding
 • Ruitschade
Meest gekozen

All-Risk

 • Schade aan (spullen van) anderen
 • Brand, storm, natuur
 • Inbraak, diefstal, joyriding
 • Ruitschade
 • Aanrijding, ook schade aan je eigen auto
 • Direct hulp in het buitenland

De basisdekkingen van onze kilometerverzekering

WA, verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid

Ga je met je auto de weg op, dan is de WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) verplicht. De WA kilometerverzekering vergoedt schade en letsel die jij met je auto aan andere personen of goederen veroorzaakt.

Goed verzekerd met WA Plus

Naast de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid ben je met de WA Plus kilometerverzekering voor een deel ook voor schade aan je eigen auto verzekerd. Bijvoorbeeld bij brand, storm, inbraak of diefstal. Veroorzaak je zelf schade aan je eigen auto? Dan is dat niet verzekerd. 

All-Risk kilometerverzekering

Met de All-Risk kilometerverzekering (WA volledig casco) heb je de meest complete kilometerverzekering. Bijna alle schades aan je eigen auto worden vergoed. Ook als je deze zelf veroorzaakt. En natuurlijk ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Heb je pech in het buitenland? Je krijgt direct hulp!

Extra zekerheid naast je basisdekking?

Aan de basisdekking van je kilometerverzekering kun je ook nog extra dekkingen toevoegen. Zo heb je meer zekerheid. Je stelt je kilometerverzekering precies zó samen zoals je zelf wilt en je bent net zo goed verzekerd als bij een gewone autoverzekering. Kies uit 1 van onze 3 aanvullende dekkingen.

Zo eenvoudig is de kilometerverzekering

Als een normale autoverzekering

Een kilometerverzekering is niets ingewikkelds. Je hebt een normale autoverzekering, maar betaalt alleen voor je gereden kilometers. 

Schadevrije jaren neem je mee

Bij de premieberekening van je bundel kijken wij naar je schadevrije jaren. Rijd je een jaar schadevrij? Dan krijg je een schadevrij jaar erbij én meer korting.

Makkelijk te installeren

De kilometerteller in je auto houdt bij hoeveel kilometer je rijdt. Met onze simpele handleiding installeer je hem heel eenvoudig zelf. 

Tips voor je kilometerverzekering

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je auto.

10 tips om benzine te besparen

De brandstofprijzen blijven hoog. Gelukkig zijn er manieren om zuiniger te rijden.

Hoeveel kilometer rijd je per jaar?

Een handig rekenhulpje.

Goedkoop autorijden?

Zo bespaar je op autokosten.

Veelgestelde vragen

 • Is de OHRA Kilometerverzekering af te sluiten voor iedere auto?

  Om onze kilometerverzekering af te sluiten moet een speciale kilometerteller in je auto passen. De meeste auto's vanaf bouwjaar 2004 zijn hiervoor geschikt. In deze auto's is namelijk een OBD II poort aanwezig, waar de kilometerteller in moet om de data door te geven. Heb je al een apparaat in deze poort? Let dan op, de kilometerteller werkt namelijk niet met een splitter. 

  Onze kilometerverzekering is niet geschikt voor, geïmporteerde auto’s, zakelijke auto’s en campers. 

 • Als ik de verzekering per kilometer betaal, ben ik dan wel verzekerd als mijn auto stil staat?

  Ja, je auto is ook verzekerd als hij stil staat. Voor een stilstaande auto gelden de voorwaarden van onze standaard polisvoorwaarden. Dat betekent bijvoorbeeld dat stormschade aan je auto verzekerd is als je een WA Plus of All-Risk autoverzekering hebt.

 • Hoe lang is een bundel van 1.000 kilometer geldig?

  Elke bundel is 1 jaar geldig. Heb je na 12 maanden minder dan 1.000 kilometer gereden? Dan vervallen de kilometers die nog in je bundel zitten. Je krijgt dan automatisch een nieuwe bundel die weer 12 maanden geldig is. Voordat wij een nieuwe incasso uitvoeren ontvang je van ons een e-mail.

 • Staat je vraag er niet tussen?