Ja, dat is OHRA

Veel mensen zijn niet graag bezig met verzekeren. Het levert vaak veel gedoe op, het is ingewikkeld en je voelt je niet geholpen als het erop aankomt. Maar bij OHRA is dat anders. Jou helpen en een oplossing vinden is voor ons al bijna 100 jaar de normaalste zaak van de wereld. En we willen dat elke dag weer beter doen. Met eerlijke, duidelijke taal, oprechte betrokkenheid en makkelijke oplossingen.

Makkelijk & persoonlijk

Verzekeren is bij ons geen gedoe. Je regelt alles zelf eenvoudig wanneer het jou uitkomt. Zonder vervelende Paarse Krokodillen. Via deze website of de OHRA App. En wil je toch liever persoonlijk geholpen worden? Dan bel je ons gewoon. We zijn er voor je wanneer dat voor jou belangrijk is. 

Nieuws & Vacatures

Kampeerspullen vaak beschadigd door noodweer in zomermaanden 2023

Bosbranden, overstromingen, hagelstenen en stormen: veel Nederlanders kregen dit jaar tijdens hun vakantie te maken met noodweer. Uit een analyse van de ingediende reisclaims bij verzekeraar OHRA blijkt dat beschadigingen aan kampeerspullen deze zomer vaak geclaimd zijn.

Werken bij OHRA

Bij OHRA werk je bij een prachtig A-merk met veel eigen verantwoordelijkheid en korte beslislijnen. Zie jij een uitdaging bij een van de grootste digitale verzekeraars van Nederland wel zitten? Vind bij ons de baan die bij je past. 

Kies zelf je fysio in de buurt, specialistische kliniek en ziekenhuis

Matthijs heeft last van zijn knie, maar naar de fysio gaan? Straks wordt die bij hen in de buurt niet vergoed. En dan moeten ze heel lang rijden. Zingen ze maar mee met de autoradio en worden ze ontdekt als zangers, maar floppen ze uiteindelijk. Gelukkig hoeft Matthijs zich hier geen zorgen over te maken. Want met de zorgverzekering van OHRA kun je overal terecht en kies je zelf je fysio, ziekenhuis en specialistische kliniek.

Bekijk alle reclames

Wat je misschien nog meer belangrijk vindt

Klik hieronder op het onderwerp dat je aanspreekt en vind meer informatie.

 • Met jouw feedback kunnen we onze dienstverlening continu verbeteren

  OHRA staat voor verzekeren zonder Paarse Krokodillen. We bedoelen hiermee dat we ernaar streven dat je bij ons je zaken eenvoudig, snel en zonder gedoe regelt. Daarom vragen we je regelmatig wat je vindt van onze dienstverlening. Zodat we verbeteringen kunnen doorvoeren en onze diensten nog beter kunnen regelen. Want als we weten waar die Paarse Krokodillen zitten, kunnen we ze aanpakken en uit de weg ruimen. Zo proberen we gedoe te voorkomen en op te lossen. Lees meer over hoe we klanttevredenheid meten.

 • Zo gaan wij om met klachten

  Klachten lossen we graag op. Daar leren we van en zo verbeteren we onze dienstverlening. Zo helpen we onze klanten. En als het kan, ruimen we onnodig gedoe uit de weg. Dat noemen we verzekeren zonder Paarse Krokodillen. Lees hier alles over ons klachtenmanagement.

 • Wat wij doen om fraude te voorkomen en op te sporen

  Het komt voor dat klanten een verzekering krijgen waar zij geen recht op hebben, omdat zij bijvoorbeeld valse informatie geven of belangrijke informatie verzwijgen. Of er wordt een verzekeringsbedrag betaald omdat een klant ten onrechte een schade bij ons claimt. Dit zijn enkele voorbeelden waarin sprake kan zijn van fraude. Bij OHRA vinden we fraude onaanvaardbaar. Elke vorm van fraude kost geld en beïnvloedt de prijs van onze producten voor al onze klanten. Daarom treden we streng op tegen fraude. Om onze klanten en onszelf zo goed mogelijk te beschermen. Lees meer over ons fraudebeleid

 • Bij OHRA sta jij als klant centraal, maar hoe weet je dat zeker?

  Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren bevestigt dat we klantgericht werken en dat onze dienstverlening op orde is. We zijn onderdeel van de zelfregulering van het Verbond van Verzekeraars. Hiervoor spreken alle verzekeraars die lid zijn van dit verbond regels af. Deze regels zijn niet vrijblijvend. Onze dienstverlening wordt daarom via het Verbond van Verzekeraars getoetst. Bij OHRA staat het klantbelang centraal.

 • Ons beleggingsbeleid

  We zijn onderdeel van NN Group N.V. en wij laten ons vermogen beheren door NN Investment Office. Onze filosofie is: beleggen met ondernemersgeest. We willen daarom geconcentreerde portefeuilles en op de lange termijn een aantrekkelijk rendement. Ook een belangrijk punt: we beleggen alleen in bedrijven die zelf verantwoordelijk ondernemen. We beleggen dus bijvoorbeeld niet in producenten van controversiële wapens. Lees alles over ons beleggingsbeleid.

 • Jaarverslagen

  OHRA is onderdeel van NN Group. De financiële jaarverslagen van NN Group kun je nalezen en downloaden.

 • Voor de pers

  Heb je als journalist of redacteur een vraag of ben je op zoek naar beeldmateriaal? Neem dan contact met ons op. We zorgen ervoor dat je vragen zo snel mogelijk worden beantwoord of brengen je in contact met de juiste persoon. Geef naast je vraag en telefoonnummer ook je deadline aan, zodat wij snel de informatie kunnen verzamelen. Wij zijn bereikbaar via onderstaande gegevens:

  OHRA Persvoorlichting 
  Telefoon: +31 (0)6 20 89 39 66 
  E-mail: media@ohra.nl