Reisverzekering

Kies zelf de reisverzekering die bij je past

 • Binnen 3 minuten verzekerd
 • Stel eenvoudig je ideale reisverzekering samen
 • OHRA Hulpdienst: altijd bereikbaar

Wat is een reisverzekering?

Ben je op reis, dan kan er altijd iets gebeuren. Je bagage wordt gestolen of je belandt plotseling in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van OHRA krijg je dag en nacht hulp. Je stelt zelf eenvoudig je verzekering samen. Kies je voor een doorlopende- of een kortlopende reisverzekering en kies je die dan mét of zonder annuleringsverzekering?

De reisverzekering die bij je past

Of je nu 1 vakantie wilt verzekeren of meerdere keren per jaar goed verzekerd op vakantie wilt gaan, bij OHRA vind je de reisverzekering die bij je past. Kies uit onze kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering. Heb je meer zekerheid nodig? Vul je reisverzekering dan aan met een extra dekking, bijvoorbeeld geneeskundige kosten. Heb je schade? We regelen het direct voor je. 

Vergelijk onze reisverzekeringen

Je kunt kiezen voor een doorlopende- of een tijdelijke verzekering voor je reis. Moet je onverwacht eerder terug naar huis of je reis helemaal annuleren? Dan heb je een annuleringsverzekering nodig. Twijfel je welke reisverzekering het beste bij jouw situatie past? Onze keuzewijzer helpt je verder.

55% kiest hiervoor

Doorlopende reisverzekering

Het hele jaar door verzekerd

 • Meestal voordeliger vanaf 14 dagen vakantie
 • Al vanaf 1 geboekte overnachting
 • Je hond of kat ook meeverzekerd

Kortlopende reisverzekering

Goed verzekerd voor 1 vakantie

 • Last minute af te sluiten
 • OHRA Hulpdienst: altijd bereikbaar
 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd
 • Ook af te sluiten voor groepen t/m 8 personen

Annuleringsverzekering

Als je onverwacht moet annuleren

 • Totale reissom vergoed bij annulering
 • Kort of doorlopend af te sluiten
 • Als losse verzekering af te sluiten
 • Ook af te sluiten voor groepen t/m 8 personen

Wat dekt een reisverzekering?

Met de OHRA Reisverzekering ben je tijdens je reis standaard goed verzekerd. Maar wat vergoedt de reisverzekering nu wel en wat niet?

Wel verzekerd

 • Reisbagage: bepaal zelf de hoogte van je dekking
 • Hulpverlening bij verlies van bijvoorbeeld je paspoort
 • Schade die je veroorzaakt aan je vakantieverblijf

Niet verzekerd

 • Schade die je opzettelijk veroorzaakt
 • Schade door extreme sporten, bijvoorbeeld kitesurfen en bergbeklimmen
 • Schade die je oploopt tijdens een zakelijke reis

Check voor vertrek: hoe heb jij je medische kosten verzekerd?

Stel je loopt op vakantie een ernstig virus op of breekt je enkel. Voor je het weet, heb je medische hulp nodig in het buitenland. En de rekening hiervoor kan flink oplopen. Met een zorgverzekering en reisverzekering denken de meeste vakantiegangers hiervoor prima verzekerd te zijn. Helaas is dat niet altijd het geval. Wij leggen je precies uit hoe dat zit.

Extra dekkingen voor meer zekerheid

Geneeskundige kosten

Met deze extra dekking vergoeden wij de geneeskundige kosten die je zorgverzekering niet vergoedt. Zo kom je tijdens je vakantie niet voor nare verrassingen te staan.

Annulering

Moet je je vakantie plots annuleren of afbreken en kon je dit niet voorzien voordat je de reis boekte? Met deze extra dekking krijg je de reissom, of een deel hiervan terug. 

Ongevallen

Met deze extra dekking krijg je een vaste vergoeding na een ernstig ongeluk in het buitenland. Hiermee worden niet de daadwerkelijke kosten, maar het verzekerde bedrag of een deel hiervan, vergoed. 

Extra dekkingen voor meer zekerheid

Geld

Op reis met een goed gevulde portemonnee? Vergeet niet de extra dekking Geld! Hiermee ben je verzekerd tegen verlies of diefstal van contant geld in binnen- en buitenland, tot maximaal € 750,- per reis, voor alle verzekerden samen. Wel altijd even aangifte doen!

Hulpverlening auto en motor

Met deze extra dekking kun je tijdens je vakantie rekenen op onze hulp als je een ongeluk hebt, of met pech langs de weg staat. We zorgen dat je auto of motor gerepareerd wordt. Als dat niet binnen 2 dagen mogelijk is, regelen wij vervangend vervoer.

Wintersport

Extra dekking voor kosten die je maakt als je op wintersportvakantie een ongeluk krijgt. Eventuele schade aan je skispullen vergoeden wij, maar ook de dagen dat je geen gebruik kunt maken van je dure skipas. Een kleine troost als je onverhoopt niet meer kunt skiën.

Goed verzekerd op reis

Doorlopende annuleringsverzekering

De extra dekking Annulering sluit je af bij onze doorlopende reisverzekering. Zo ben je het hele jaar voor alle reizen verzekerd, ook voor je wintersportvakanties. Je hebt dan recht op maximaal € 1.500,- vergoeding per persoon als de reis onverwacht niet doorgaat.

Vergoedingen reisverzekering

De reisverzekering van OHRA biedt standaard een vergoeding voor veel zaken. Maar als je wilt, dan kun je nog meer verzekeren. Bij ons stel je zelf gemakkelijk je verzekering samen. Zo betaal je alleen voor wat je nodig hebt. Meer weten over de vergoedingen?

Meest gelezen reisblogs

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je volgende reis.

Medische zorg in het buitenland

Zo zit het met je zorgverzekering.

Koffer kwijt op het vliegveld

Wat nu?

Stedentrip?

Zorgeloos slenteren doe je zo!

Met je elektrische auto op vakantie

Voorkom laadstress onderweg.

Vliegen met alleen handbagage?

Dit mag je meenemen.

Veelgestelde vragen reisverzekering

 • Zijn mijn kinderen meeverzekerd op mijn reisverzekering?

  Heb je een doorlopende reisverzekering? Dan vind je op jouw polisblad de verzekerde gezinssituatie terug. Ben je verzekerd voor een gezin of alleenstaande met kind(eren)? Dan zijn je minderjarige kinderen en meerderjarige ongehuwde kinderen die bij jou inwonen of die voor studie ergens anders wonen meeverzekerd. Daarnaast zijn maximaal twee minderjarige kinderen, die niet jouw eigen kinderen zijn ook meeverzekerd. Zij mogen niet al ergens anders verzekerd zijn.

  Voor een kortlopende reisverzekering zijn alleen de verzekerden die vermeld staan op de polis meeverzekerd.

 • Waarvoor sluit ik een reisverzekering af?

  Op vakantie kan het gebeuren dat je een tegenslag hebt. Zo komt het voor dat je koffer te laat aankomt. Maar je kunt ook te maken krijgen met een medisch noodgeval. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor de financiële gevolgen van tegenslagen. Je kiest zelf waarvoor je je wilt verzekeren. Sluit je naast een basisdekking bijvoorbeeld ook de extra dekking Geneeskundige kosten af? Dan is niet alleen je bagage verzekerd, maar ook hoge medische kosten als gevolg van een ziekenhuisopname in het buitenland.

 • Wat kost een reisverzekering?

  De kosten voor een reisverzekering hangen af van wat je tijdens je vakantie verzekeren wilt en hoe groot je reisgezelschap is. Het maakt voor de premie uit of je met je gezin reist of alleen gaat. Ook telt mee welke risico’s je wilt verzekeren: gaat het alleen om je bagage? Of wil je ook andere riscio’s verzekeren? Denk hierbij aan medische kosten, of annuleringskosten. Verder is het nog van belang of je alleen je reizen in Europa verzekert, of dat je ook buiten Europa je vakantie verzekerd wilt hebben. Tot slot telt ook mee hoe lang je aaneengesloten op vakantie wilt gaan. Doordat je bij OHRA zelf kiest wat je wilt verzekeren, betaal je nooit teveel. Wil je weten wat een reisverzekering voor jou kost? Bereken dan je premie.

 • Is een reisverzekering verplicht?

  Nee, een reisverzekering is niet verplicht. Maar het is wel verstandig om er een af te sluiten als je op reis gaat. Zeker als je naar het buitenland op vakantie gaat. Het kan je veel geld en gedoe schelen als je in een vervelende situatie terecht komt. Wil je weten wat er vergoed wordt, lees dan meer over de vergoedingen van onze reisverzekeringen.

 • Wat is het verschil tussen een doorlopende- en kortlopende reisverzekering?

  Eigenlijk is er bijna geen verschil in dekking. Bij beide verzekeringen kun je zelf kiezen voor een Europa- of werelddekking. Het verschil zit in de geldigheidsduur van de verzekering: met de doorlopende verzekering ben je het hele jaar door verzekerd. De kortlopende of tijdelijke verzekering sluit je af voor 1 reis. Kun je niet kiezen? Gebruik dan onze keuzewijzer.

 • Welke reisverzekering past bij mij?

  Dit hangt helemaal af van de situatie. Als je vaker per jaar op vakantie gaat of graag een lange vakantie neemt, dan is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Weten wat het beste bij jou past? Vul dan onze keuzewijzer in.

 • Heb ik de aanvullende dekking geneeskundige kosten nodig?

  Je zorgverzekering vergoedt niet alles in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan repatriëring of de medische kosten die hoger zijn dan in Nederland. Kijk goed na hoe je medische kosten verzekerd zijn tijdens tijdelijk verblijf of vakantie in het buitenland.

 • Oekraïne. Hoe zit het met mijn reis- en annuleringsverzekering?

  Wat wij wel en niet vergoeden vanuit de reisverzekering en annuleringsverzekering als het gaat om de oorlog in Oekraïne, vind je terug in de veelgestelde vragen 'Je verzekering en de oorlog in Oekraïne'. 

 • Kan ik ook een reisverzekering afsluiten voor een groepsvakantie?

  Ja, je kan een kortlopende reisverzekering en annuleringverzekering afsluiten voor een groepsvakantie t/m 8 personen als je deze trip zelf organiseert. Zo ben je allemaal tegen dezelfde voorwaarden verzekerd en heb je bij een noodsituatie maar één contactpunt voor snelle communicatie en hulp.  Heb je zelf al een doorlopende reisverzekering bij OHRA, dan ben je al verzekerd tegen dezelfde voorwaarden en heb je hetzelfde contactpunt.