Reisverzekering

Altijd zelf bepalen wat je verzekert

Bereken je premie Help mij kiezen
 • Binnen 3 minuten verzekerd
 • Schade melden via de OHRA App
 • OHRA Hulpdienst: altijd bereikbaar

Wat is een Reisverzekering?

Ben je op reis, dan kan er altijd iets gebeuren. Je bagage wordt gestolen of je belandt plotseling in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van OHRA krijg je dag en nacht hulp. Je stelt zelf eenvoudig je verzekering samen. Kies voor een doorlopende- of een kortlopende reisverzekering en kies je dat mét of zonder annuleringsverzekering? Ga je op wintersport? Dan ben je met onze wintersportdekking goed verzekerd tegen schade bij het skiën, boarden of langlaufen.

De reisverzekering die bij je past

Of je nu 1 vakantie wilt verzekeren of meerdere keren per jaar goed verzekerd op vakantie wilt gaan, bij OHRA vind je de reisverzekering die bij je past. Kies uit onze kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering. Heb je meer zekerheid nodig? Vul je reisverzekering dan aan met een extra dekking, bijvoorbeeld een wintersportdekking of een annuleringsverzekering. Heb je schade? We regelen het direct voor je. 

Vergelijk onze reisverzekeringen

Je kunt kiezen voor een doorlopende- of een tijdelijke verzekering voor je reis. Moet je onverwacht eerder terug naar huis of je reis helemaal annuleren? Dan heb je een annuleringsverzekering nodig. Twijfel je welke reisverzekering het beste bij jouw situatie past? Onze keuzewijzer helpt je verder.

55% kiest hiervoor

Doorlopende reisverzekering

Het hele jaar door verzekerd

 • Voordeliger vanaf 14 dagen vakantie
 • Ook voor een dagje of weekendje weg
 • Je hond of kat ook meeverzekerd

Kortlopende reisverzekering

Goed verzekerd voor 1 vakantie

 • Last minute af te sluiten
 • OHRA Hulpdienst: altijd bereikbaar
 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd

Annuleringsverzekering

Als je onverwacht moet annuleren

 • Totale reissom vergoed bij annulering
 • Kort of doorlopend af te sluiten
 • Ook los af te sluiten

Reisverzekering en corona

Heb je vragen over het coronavirus? De meest actuele informatie vind je bij het RIVM. Heb je vragen over de OHRA Reisverzekering en het coronavirus? We hebben alle informatie over vakantie en corona voor je op een rij gezet.

Wat dekt een reisverzekering?

Met de OHRA Reisverzekering ben je tijdens je reis standaard goed verzekerd. Maar wat vergoedt de reisverzekering nu wel en wat niet?

Wel verzekerd

 • Reisbagage: bepaal zelf de hoogte van je dekking
 • Hulpverlening bij verlies van bijvoorbeeld je paspoort
 • Schade die je veroorzaakt aan je vakantieverblijf

Niet verzekerd

 • Schade die je opzettelijk veroorzaakt
 • Schade door extreme sporten, bijvoorbeeld kitesurfen en bergbeklimmen
 • Schade die je oploopt tijdens een zakelijke reis

Extra dekking reisverzekering

Geld

Op reis met een goed gevulde portemonnee? Vergeet niet de extra dekking Geld! Hiermee ben je verzekerd tegen verlies of diefstal van geld in binnen- en buitenland, tot maximaal € 750,- per reis, voor alle verzekerden samen. Wel altijd even aangifte doen!

Hulpverlening auto en motor

Met deze extra dekking kun je tijdens je vakantie rekenen op onze hulp als je een ongeluk hebt, of met pech langs de weg staat. We zorgen dat je auto of motor gerepareerd wordt. Als dat niet binnen 2 dagen mogelijk is, regelen wij vervangend vervoer.

Wintersport

Extra dekking voor kosten die je maakt als je op wintersportvakantie een ongeluk krijgt. Eventuele schade aan je skispullen vergoeden wij, maar ook de dagen dat je geen gebruik kunt maken van je dure skipas. Een kleine troost als je onverhoopt niet meer kunt skiën.

Extra dekkingen voor meer zekerheid

Annulering

Moet je je vakantie plots annuleren of afbreken en kon je dit niet voorzien voordat je de reis boekte? Met deze extra dekking krijg je de reissom, of een deel hiervan terug. Bijvoorbeeld als je plotseling ontslag krijgt of als een naast familielid onverwacht overlijdt. Dit geldt ook voor je hond, kat of paard.

Geneeskundige kosten

Met deze extra dekking vergoeden wij geneeskundige kosten die je zorgverzekering niet vergoedt (i.v.m. eigen risico, of maximale vergoeding). Denk aan kosten voor ziekenhuisopname en de behandelingen die een arts voorschrijft. Ook voor je hond of kat vergoeden wij een medisch noodzakelijke behandeling terwijl je op reis bent in het buitenland.

Ongevallen

Een ernstig ongeluk in het buitenland. Een drama! Met deze extra dekking krijg je een vaste vergoeding. Deze vergoeding vergoedt dus niet de daadwerkelijke kosten, maar het verzekerde bedrag of een deel hiervan. Een arts bepaalt het percentage.

Goed verzekerd op reis

Doorlopende annuleringsverzekering

De extra dekking Annulering sluit je af bij onze doorlopende reisverzekering. Zo ben je het hele jaar voor alle reizen verzekerd, ook voor je wintersportvakanties. Je hebt dan recht op maximaal € 1.500,- vergoeding per persoon als de reis onverwacht niet doorgaat.

Vergoedingen reisverzekering

De reisverzekering van OHRA biedt standaard een vergoeding voor veel zaken. Maar als je wilt, dan kun je nog meer verzekeren. Bij ons stel je zelf gemakkelijk je verzekering samen. Zo betaal je alleen voor wat je nodig hebt. Meer weten over de vergoedingen?

Veelgestelde vragen reisverzekering

 • Coronavirus. Hoe zit het met mijn reis- en annuleringsverzekering?

  Wat wij wel en niet vergoeden vanuit de reisverzekering en annuleringsverzekering als het gaat om het coronavirus, vind je terug in de veelgestelde vragen over je je reisverzekering en corona

 • Zijn mijn kinderen meeverzekerd op mijn reisverzekering?

  Heb je een doorlopende reisverzekering? Dan vind je op jouw polisblad de verzekerde gezinssituatie terug. Ben je verzekerd voor een gezin of alleenstaande met kind(eren)? Dan zijn je minderjarige kinderen en meerderjarige ongehuwde kinderen die bij jou inwonen of die voor studie ergens anders wonen meeverzekerd. Daarnaast zijn maximaal twee minderjarige kinderen, die niet jouw eigen kinderen zijn ook meeverzekerd. Zij mogen niet al ergens anders verzekerd zijn.

  Voor een kortlopende reisverzekering zijn alleen de verzekerden die vermeld staan op de polis meeverzekerd.

 • Waarvoor sluit ik een reisverzekering af?

  Op vakantie kan het gebeuren dat je een tegenslag hebt. Zo komt het voor dat je koffer te laat aankomt. Maar je kunt ook te maken krijgen met een medisch noodgeval. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor de financiële gevolgen van tegenslagen. Je kiest zelf waarvoor je je wilt verzekeren. Sluit je naast een basisdekking bijvoorbeeld ook de extra dekking Geneeskundige kosten af? Dan is niet alleen je bagage verzekerd, maar ook hoge medische kosten als gevolg van een ziekenhuisopname in het buitenland.

 • Wat kost een reisverzekering?

  De kosten voor een reisverzekering hangen af van wat je tijdens je vakantie verzekeren wilt en hoe groot je reisgezelschap is. Het maakt voor de premie uit of je met je gezin reist of alleen gaat. Ook telt mee welke risico’s je wilt verzekeren: gaat het alleen om je bagage? Of wil je ook andere riscio’s verzekeren? Denk hierbij aan medische kosten, of annuleringskosten. Verder is het nog van belang of je alleen je reizen in Europa verzekert, of dat je ook buiten Europa je vakantie verzekerd wilt hebben. Tot slot telt ook mee hoe lang je aaneengesloten op vakantie wilt gaan. Doordat je bij OHRA zelf kiest wat je wilt verzekeren, betaal je nooit teveel. Wil je weten wat een reisverzekering voor jou kost? Bereken dan je premie.

 • Is een reisverzekering verplicht?

  Nee, een reisverzekering is niet verplicht. Maar het is wel verstandig om er een af te sluiten als je op reis gaat. Zeker als je naar het buitenland op vakantie gaat. Het kan je veel geld en gedoe schelen als je in een vervelende situatie terecht komt. Wil je weten wat er vergoed wordt, lees dan meer over de vergoedingen van onze reisverzekeringen.

 • Wat is het verschil tussen een doorlopende- en kortlopende reisverzekering?

  Eigenlijk is er bijna geen verschil in dekking. Bij beide verzekeringen kun je zelf kiezen voor een Europa- of werelddekking. Het verschil zit in de geldigheidsduur van de verzekering: met de doorlopende verzekering ben je het hele jaar door verzekerd. De kortlopende of tijdelijke verzekering sluit je af voor 1 reis. Kun je niet kiezen? Gebruik dan onze keuzewijzer.

 • Welke reisverzekering past bij mij?

  Dit hangt helemaal af van de situatie. Als je vaker per jaar op vakantie gaat of graag een lange vakantie neemt, dan is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Weten wat het beste bij jou past? Vul dan onze keuzewijzer in.

 • Heb ik de aanvullende dekking geneeskundige kosten nodig?

  Je zorgverzekering vergoedt niet alles in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan repatriëring of de medische kosten die hoger zijn dan in Nederland. Kijk goed na hoe je medische kosten verzekerd zijn tijdens tijdelijk verblijf of vakantie in het buitenland.

Meest gelezen reisblogs

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je volgende reis.

Winterkamperen

Waarom het leuk is en handige tips

Vakantie en corona

Wat is verzekerd met de OHRA Reisverzekering?

Heb je een wintersportverzekering echt nodig?

We vertellen je graag hoe het precies zit.