Autoverzekering

Auto. Goed. Verzekerd.

 • Dag en nacht hulp bij schade
 • Tot 82% no-claim korting, ook voor je tweede auto
 • Eenvoudig schade melden via de OHRA App

Verzekering auto

Je wilt je auto zo goed mogelijk verzekeren. Zonder onnodig gedoe en tegen een betaalbare premie. Met de autoverzekering van OHRA verzeker jij je auto zoals jij dat wilt, of je nu op brandstof rijdt of elektrisch, je stelt je verzekering eenvoudig zelf samen.

Autoverzekering afsluiten

Bij ons stel je zelf een verzekering samen die past bij je auto en je wensen. Je kunt kiezen uit 3 basisdekkingen: WA, WA Plus en All-Risk. 

WA

 • Schade aan (spullen van) anderen

WA Plus

 • Schade aan (spullen van) anderen
 • Brand, storm, natuur
 • Inbraak, diefstal, joyriding
 • Ruitschade

All-Risk

 • Schade aan (spullen van) anderen
 • Brand, storm, natuur
 • Inbraak, diefstal, joyriding
 • Ruitschade
 • Aanrijding, ook schade aan je eigen auto
 • Direct hulp in het buitenland

WA-Verzekering verplicht?

Ga je met je auto de weg op, dan is de WA-verzekering (Wettelijke aansprakelijkheid) verplicht. De WA-verzekering vergoedt schade die je met je motor aan personen of goederen veroorzaakt.

Goed verzekerd met WA Plus

Naast de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid dekt de WA Plus autoverzekering een groot aantal onderdelen. Uitzondering hierop is het onderdeel Aanrijding. Een prima keuze als het voor jou niet direct een probleem is om zelf de reparatiekosten te betalen.

All-Risk autoverzekering

Met de All-Risk autoverzekering (WA volledig casco) heb je de meest uitgebreide autoverzekering. Bijna alle schades aan je eigen auto worden vergoed, ook als je hier zelf schuldig aan bent. En je bent verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Heb je pech in het buitenland? Geen zorgen. Je krijgt direct hulp. Zonder gedoe.

Extra dekking autoverzekering

Wil je graag meer zekerheid? Dan is een van onze aanvullende dekkingen misschien iets voor jou. Zo kun je voor je auto, maar ook voor je inzittenden en jezelf één of meer aanvullende dekkingen kiezen. Je bepaalt zelf wat je verzekert. 

 

Korting op je autoverzekering

No-claimkorting

Rijd je schadevrij, dan betaal je minder bij OHRA. Elk jaar dat je in dezelfde auto rijdt en geen schade claimt, telt als een schadevrij jaar. En hoe meer schadevrije jaren, hoe meer no-claimkorting.

Gezinsvoertuigregeling

Heb jij of heeft je partner een 2e auto of een motor? Dan profiteer je van dezelfde no-claimkorting als voor je eerste auto of motor. Meer weten over de gezinsautoregeling?

Collectieve korting

Heeft je werkgever een collectieve verzekering bij OHRA, dan kan hij je premie aantrekkelijker maken. Heeft je werkgever geen collectieve verzekering, maar je vereniging wel? Ook dan profiteer je van een lagere premie. Ga na of je werkgever of vereniging een collectieve verzekering heeft, dat is zeker de moeite waard.

Wil je als zzp'er een autoverzekering afsluiten?

Dat kan, maar wel onder 3 voorwaarden. Je hebt je auto privé aangeschaft. Daarnaast gebruik je de personenauto niet om tegen betaling goederen of personen te vervoeren. Ook mag je de auto niet als lesauto gebruiken.

Veelgestelde vragen

 • Heeft het coronavirus gevolgen voor de dekking van mijn autoverzekering?

  Door het coronavirus zijn er verschillende reisadviezen voor reizen naar het buitenland. Geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies door het coronavirus? Dan heeft dit geen gevolgen voor de dekking van je autoverzekering.

  Soms is het niet mogelijk je rijbewijs op tijd te verlengen door de coronamaatregelen. Dit kan wél gevolgen hebben voor de dekking. De Europese Commissie heeft hier een besluit over genomen. In de veelgestelde vragen over het coronavirus lees je daar alles over.
   

 • No-claim korting: hoe werkt dat eigenlijk?

  Bij OHRA hoef je minder te betalen als je schadevrij rijdt. Elk jaar dat je in een en dezelfde auto rijdt en geen schade claimt, telt als een schadevrij jaar. En hoe meer schadevrije jaren, hoe meer no-claimkorting je krijgt.

 • Kan ik als zzp'er een autoverzekering afsluiten?

  Ja, dat kan als je de auto privé gebruikt. Wij verzekeren je auto onder de volgende voorwaarden: 

  1. De auto mag niet op naam van de zaak staan
  2. je gebruikt de personenauto niet om tegen betaling goederen of personen te vervoeren
  3. Je gebruikt de auto niet als lesauto
 • Hoe weet ik hoeveel schadevrije jaren ik heb opgebouwd?

  Op je polisblad vind je hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd met je autoverzekering. Je kunt je polis inzien in Mijn OHRA. Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice.

 • Hoe kan ik online schade melden na een aanrijding met een tegenpartij?

  Schade melden met een tegenpartij kan bij OHRA via het Europese schadeformulier maar ook direct via je mobiel vanuit de OHRA App. Je ontvangt dan een kopie van je schademelding direct in je mail.

 • Wat houdt de gezinsautoregeling in?

  Als jij of je partner een tweede auto of motor hebt kun je gebruik maken van de gezinsautoregeling. Je profiteer dan van dezelfde hoge no-claimkorting als van je eerste auto.

Meest gelezen autoblogs

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je auto.

Staat je auto langere tijd stil?

Zo voorkom je problemen.

Tweedehands auto kopen?

10 slimme tips.

Elektrische auto rijden

Dit is waar je rekening mee moet houden.