Autoverzekering

Goed verzekerd op weg

 • OHRA Hulpdienst 24/7 paraat
 • Tot 82% no-claimkorting, ook voor je tweede auto
 • Gemakkelijk schade melden met de OHRA App

Verzekering auto

Je wilt je auto zo goed mogelijk verzekeren. Zonder onnodig gedoe en tegen een betaalbare premie. Met onze autoverzekering verzeker jij je auto zoals jij dat wilt. Of je nu op brandstof rijdt of elektrisch, je stelt je autoverzekering eenvoudig zelf samen. En heb je een keer schade? Meld dit dan makkelijk zelf via de OHRA App. Kom je er niet helemaal uit, dan zijn we er voor je!

Je autoverzekering afsluiten

Kies uit 3 basisdekkingen WA, WA Plus en All-Risk.

WA

 • Schade aan (spullen van) anderen

WA Plus

 • Schade aan (spullen van) anderen
 • Brand, storm, natuur
 • Inbraak, diefstal, joyriding
 • Ruitschade
Meest gekozen voor auto’s tot 8 jaar oud

All-Risk

 • Schade aan (spullen van) anderen
 • Brand, storm, natuur
 • Inbraak, diefstal, joyriding
 • Ruitschade
 • Aanrijding, ook schade aan je eigen auto
 • Direct hulp in het buitenland

Extra dekking autoverzekering

Wil je graag meer zekerheid? Dan is een van onze aanvullende dekkingen misschien iets voor jou. Zo kun je voor je auto, maar ook voor je inzittenden en jezelf één of meer aanvullende dekkingen kiezen. Je bepaalt zelf wat je verzekert. 

 

Schade of pech? Wij lossen het voor je op!

Bij schade of pech wil je gewoon zo snel mogelijk geholpen worden. En dat is ook precies waar wij voor zorgen als jij bijvoorbeeld langs de weg staat als je auto er geen zin meer in heeft, of wanneer je ergens tegenaan bent gereden. 

Schade? Meld het snel en makkelijk

Schade komt nooit op een goed moment. Gelukkig kun je direct je schade melden via onze handige OHRA App en Mijn OHRA. Binnen 2 werkdagen gaan we voor je aan de slag. Onze schade-afhandeling wordt door onze klanten beoordeeld met een dikke voldoende!

Pech? OHRA Hulpdienst!

Nee… niet eindeloos wachten op hulp. Maar een hulpdienst die 24/7 paraat staat. Kun je niet meer verder? Reken dan op onze haal- en brengservice en gebruik een gratis leenauto tot je auto is gerepareerd. We laten jou niet staan... of hangen.

Auto. Verzekerd. Per kilometer.

Rijd je per jaar niet zoveel kilometers? Vergelijk onze autoverzekering dan eens met onze kilometerverzekering. Met de kilometerverzekering betaal je alleen voor de kilometers die je rijdt. Je bent dan net zo goed verzekerd als met een normale autoverzekering, maar dan een stuk voordeliger.

WA-Verzekering verplicht?

Ga je met je auto de weg op, dan is de WA-verzekering (Wettelijke aansprakelijkheid) verplicht. De WA-verzekering vergoedt schade die je met je auto aan personen of goederen veroorzaakt.

Goed verzekerd met WA Plus

Naast de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid dekt de WA Plus autoverzekering een groot aantal onderdelen. Uitzondering hierop is het onderdeel Aanrijding. Een prima keuze als het voor jou niet direct een probleem is om zelf de reparatiekosten te betalen.

All-Risk autoverzekering

Met de All-Risk autoverzekering (WA volledig casco) heb je de meest uitgebreide autoverzekering. Bijna alle schades aan je eigen auto worden vergoed, ook als je hier zelf schuldig aan bent. En je bent verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Heb je pech in het buitenland? Geen zorgen. Je krijgt direct hulp. Zonder gedoe.

Korting op je autoverzekering

No-claimkorting

Rijd je schadevrij, dan betaal je minder bij OHRA. Elk jaar dat je in dezelfde auto rijdt en geen schade claimt, telt als een schadevrij jaar. En hoe meer schadevrije jaren, hoe meer no-claimkorting.

Korting op je tweede auto

Heb jij of heeft je partner een 2e auto of een motor? Dan profiteer je van dezelfde no-claimkorting als voor je eerste auto of motor. Meer weten over de gezinsautoregeling?

Collectieve korting

Heeft je werkgever een collectieve verzekering bij OHRA, dan kan hij je premie aantrekkelijker maken. Heeft je werkgever geen collectieve verzekering, maar je vereniging wel? Ook dan profiteer je van een lagere premie. Bekijk of je werkgever of vereniging een collectieve verzekering heeft.

Meer handige informatie

Auto kopen

Ga je een auto kopen? Dan zijn er een aantal handige punten waar je op moet letten en die fijn zijn om te weten.

Auto onderhoud

Goed onderhoud is belangrijk om veilig met je auto te blijven rijden. Lees alles over hoe je je auto het best onderhoudt.

Autoschade (voorkomen)

Autoschade wil je het liefst voorkomen. En heb je dan toch een keer schade, dan wil je dat natuurlijk snel oplossen.

Veilig op weg

Veilig autorijden is natuurlijk een must. Met onze tips ga je onder alle omstandigheden zo veilig mogelijk de weg op.

Met de auto op vakantie

Ga je binnenkort met je auto op vakantie? Met een goede voorbereiding kom je niet voor verrassingen te staan.

Auto (uit)lenen & besparen

Leen of deel je af en toe een auto? Dat kan je een hoop geld besparen. Met onze tips leen je veilig een auto (uit).

Veelgestelde vragen

 • Wat kost een autoverzekering?

  Wat een autoverzekering kost per maand is afhankelijk van nogal wat factoren. Bijvoorbeeld welke auto je wilt verzekeren, waar je woont, je leeftijd, welke dekking je wilt voor je auto en of je extra dekkingen bij je autoverzekering afsluit. Het is dus handig om eerst je premie te berekenen. Je weet dan precies wat een autoverzekering kost in jouw situatie zonder dat je ergens aan vast zit. Benieuwd wat je de OHRA Autoverzekering jou kost per maand? Ontdek direct jouw premie.

 • Wat is een WA-verzekering?

  Welke autoverzekering je ook kiest, de WA verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) is voor elke autobezitter verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor schade of letsel die jij met je auto bij een ander veroorzaakt. Is dit voor jou voldoende? Dan kies je voor onze WA autoverzekeringWil je daarnaast dat sommige schades aan je eigen auto verzekerd zijn, of wil je simpelweg voor bijna alles wat er maar kan gebeuren verzekerd zijn? Dan kun je ook kiezen voor de WA Plus of de All-Risk Autoverzekering.

 • Wat dekt een All-Risk Autoverzekering?

  Een All-Risk autoverzekering dekt net als de WA Plus verzekering de meest voorkomende schades aan je auto, zoals schade door inbraak en diefstal, ruitschade of hagelschade. Maar daarnaast zijn ook alle overige schades aan je eigen auto verzekerd. Bijvoorbeeld schade door vandalisme of wanneer je een keer een paaltje over het hoofd ziet. Daarbij ben je met een OHRA All-Risk Autoverzekering ook verzekerd voor pechhulp in het buitenland.

  Omdat de dekking van een All-Risk autoverzekering zo uitgebreid is, is de premie ook wat hoger dan die voor de WA of WA Plus autoverzekering. We vertellen je natuurlijk graag meer over wat de All-Risk Autoverzekering precies dekt bij OHRA.

 • Welke verschillende dekkingen heeft de OHRA Autoverzekering?

  We hebben 3 basisdekkingen voor je auto: WA, WA Plus en All-Risk. Ze bestaan uit vaste onderdelen. Voor extra zekerheid kun je extra dekkingen toevoegen. Dit zijn het Aanvullend pakket, Ongevallen inzittenden, Schade inzittenden, Rechtsbijstand motorrijtuig en Pechhulp Nederland.

 • No-claim korting: hoe werkt dat eigenlijk?

  Elk jaar dat je in een en dezelfde auto rijdt en geen schade claimt, telt als een schadevrij jaar. En hoe meer schadevrije jaren, hoe meer no-claimkorting je krijgt. 

  Waar moet je rekening mee houden: 

  • Schadevrije jaren zijn persoonsgebonden en staan altijd op naam van de verzekeringnemer.
  • Je kunt je schadevrije jaren maar voor 1 voertuig en bij 1 verzekeringsmaatschappij tegelijk gebruiken. Bij het verzekeren van een tweede of derde auto tellen dus ook niet de schadevrije jaren van de eerste auto.
  • Als je zowel je eerste als een volgend voertuig bij OHRA verzekert, kun je profiteren van onze gezinsautoregeling. Je krijgt daarmee evenveel no-claimkorting op een volgend voertuig als op het eerste voertuig.
  • Als je schadevrije jaren hebt opgebouwd via een leaseauto of auto van de zaak, zijn deze niet direct officieel. De opgebouwde schadevrije jaren moeten bevestigd en beoordeeld worden d.m.v. een schriftelijke verklaring van de werkgever of leasemaatschappij.
 • Kan ik zelf het eigen risico kiezen?

  Ja. Je kunt bij onze autoverzekering kiezen uit een eigen risico (per gebeurtenis) van:

  • € 0,- 
  • € 150,-
  • € 300,-
  • € 450,-

  Ben je al bij ons verzekerd, dan kun je ook altijd je eigen risico wijzigen. Dit regel je eenvoudig zelf via Mijn OHRA.

 • Wat zijn de beveiligingseisen voor mijn auto?

  Sommige auto's moeten voldoen aan een bepaalde beveiligingsklasse. Bij het aanvragen van een autoverzekering krijg je te zien of er extra beveiliging nodig is om verzekerd te zijn tegen onder andere diefstal. Heb je vragen hierover neem dan even contact met ons op.

 • Wat is een meldcode en waar vind ik die?

  Als een auto op je naam staat, ben je wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten van een autoverzekering vragen we naar het kenteken en de meldcode van je auto. De meldcode is de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van de auto. Het nummer is gekoppeld aan je auto en werkt als extra beveiliging waarmee je kunt aantonen dat de auto echt bij jou hoort. De meldcode is niet hetzelfde als een tenaamstellingscode. Een tenaamstellingscode heb je nodig als je een auto op je naam wilt overschrijven, de meldcode heb je nodig als je een autoverzekering wilt afsluiten. We geven je kenteken en de meldcode na het afsluiten door aan de RDW. Het is belangrijk om je meldcode goed door te geven, hiermee controleert de RDW of je bent verzekerd.

  Je vindt de meldcode op het kentekenbewijs van de auto. Heb je een kentekenbewijspasje? Dan vind je de meldcode onder het kenteken. Het komt overeen met de laatste 4 cijfers van je voertuigidentificatienummer. Het identificatienummer staat op de achterkant van het kentekenbewijs pasje. Heb je een papieren kentekenbewijs? Dan vind je de meldcode op het tenaamstellingsbewijs, deel 1B of deel 2. Het identificatienummer staat op het voertuigbewijs, deel 1 of deel 1A.

 • Ik wil mijn familie/vrienden met de auto ophalen uit Oekraïne. Geldt mijn autoverzekering ook in Oekraïne?

  OHRA biedt geen dekking voor schade door oorlog. Door de oorlog in Oekraïne is het voor ons helaas onmogelijk om ter plaatse hulp te bieden.

  Rijd je naar een buurland van Oekraïne maar niet Oekraïne in, dan heb je dekking in de landen die staan gemeld op het Internationaal Verzekeringsbewijs.

 • Staat je vraag er niet bij?

  Bekijk onze andere veelgestelde vragen over onze autoverzekering. Bekijk ook onze blogs en tips.