De extra's van onze autoverzekering

Wil je extra zekerheid? Dan kun je extra dekkingen toevoegen aan je autoverzekering. Dit zijn het Aanvullend Pakket, Ongevallen Inzittenden, Schade Inzittenden, Rechtsbijstand Motorrijtuig en Pechhulp Nederland. We vertellen je er graag meer over.

Pechhulp Nederland

Pech met je auto? Dan wil je zo snel mogelijk weer mobiel zijn. Deze extra dekking zorgt daarvoor. We werken samen met allerlei pechhulpverleners die voor je klaarstaan. Dit regelen we allemaal voor je:

Je krijgt hulp in heel Nederland. Ook in je eigen woonplaats. De hulpdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Als het kan wordt je auto direct gerepareerd. Kan dat niet, dan vervoeren we je auto naar de dichtstbijzijnde dealer, garage of een adres naar keuze. We brengen je naar huis en dat geldt ook voor de andere passagiers. Als je auto niet binnen 24 uur gerepareerd kan worden, zorgen we maximaal 3 werkdagen lang voor vervangend vervoer.

Heb je pech? Neem dan contact op met de OHRA Hulpdienst via 026 400 23 10.

Tip: check of je deze extra dekking misschien al bij een andere verzekering hebt.

Aanvullend pakket

Bij de basisdekking WA Plus en All-Risk kun je kiezen voor het Aanvullend Pakket. Deze extra dekking bestaat uit: 

 • is je auto bij aankoop jonger dan 1 jaar en bij diefstal of total loss jonger dan 3 jaar: dan maak je gebruik van de nieuwwaarderegeling
 • is je auto bij aankoop tussen de 1 en 5 jaar oud: dan heb je vanaf dat moment 3 jaar lang recht op de aanschafwaarderegeling bij total loss en diefstal

Let op! De nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling geldt niet voor geïmporteerde auto's.

 • je kiest zelf je garage bij schade en betaalt alleen je eigen risico. Lees meer over herstellen van autoschade.
 • accessoires vergoeden we tot € 3.500,-. Het gaat om accessoires die zijn aangebracht nadat de auto de fabriek verlaten heeft. Audiovisuele en telecommunicatieapparatuur zijn bij diefstal verzekerd tot € 1.500,-

Is je auto ouder dan 5 jaar? En rij je hem total loss of wordt hij gestolen? Dan profiteer je toch van onze aantrekkelijke dagwaarderegeling: wij vergoeden de prijs in de ANWB-koerslijst + 10%.

Ongevallen inzittenden

Je moet er niet aan denken, maar stel bij een ongeluk overlijdt de bestuurder, een van de passagiers of iemand raakt blijvend invalide. Wie er ook aansprakelijk is voor de schade, dankzij deze extra dekking betaalt OHRA een vast bedrag. We kijken hierbij niet naar wat de werkelijke schade is.

Uitkeringen:

 • overlijden: € 25.000,- per inzittende
 • volledige blijvende invaliditeit: € 75.000,- per inzittende. Dit bedrag geldt bij volledige blijvende invaliditeit. Is de blijvende invaliditeit gedeeltelijk, dan geldt een deel van het bedrag. In de polisvoorwaarden lees je precies hoe het zit. 

Schade inzittenden

De schade kan voor de bestuurder en inzittenden heel ver gaan. Stel dat je na een ongeluk je vak niet meer kunt uitoefenen. De extra dekking Schade Inzittenden vergoedt dan de werkelijke schade van de bestuurder en passagiers als je een auto-ongeluk hebt, ook als je zelf aansprakelijk bent voor de schade. Deze dekking is vooral interessant voor bestuurders, want passagiers krijgen hun schade vaak ook vergoed op de WA-dekking. Waarom is de extra dekking Schade Inzittenden verstandig?

 • Verzekerd voor de schade door een ongeluk of aanrijding.
 • Uitkering bij letsel en overlijden.
 • Uitkering bij beschadiging van je spullen in de auto.
 • Geldt voor bestuurder, familie, vriendjes en klasgenootjes.
 • Het verzekerd bedrag is € 1 miljoen.

Rechtsbijstand motorrijtuig

Wie is er schuldig bij een verkeersongeluk? Vaak is dat niet duidelijk. En probeer dan maar eens de schade vergoed te krijgen als je die niet verzekerd had. Bijvoorbeeld de schade aan je eigen auto (met WA en WA Plus moet je dit zelf regelen) of als je gewond bent geraakt. Ook bij de aankoop of verkoop van een auto kunnen conflicten ontstaan. Soms komt een zaak zelfs voor de rechter. Aan een advocaat ben je dan al gauw een vermogen kwijt. Voor al deze lastige zaken kun je met deze extra dekking rekenen op professionele juridische hulp van DAS Rechtsbijstand.

Er zijn ook dingen die we niet verzekeren

Heb je bij ons een autoverzekering? Dan kies je zelf hoe jij je auto verzekert. Maar je kan niet alles verzekeren.

 • Heeft de bestuurder van je auto geen rijbewijs dat in Nederland geldig is? Dan is schade aan je auto niet verzekerd.
 • Heb je de autosleutels in je auto gelaten? En wordt je auto gestolen? Dan heb je geen recht op schadevergoeding.
 • Heb je je auto niet bij een merkdealer, BOVAG- of FOCWA-bedrijf gekocht en heb je een conflict met de verkoper? De extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuigen is dan niet geldig.
 • Zorg dat je auto APK-gekeurd is, want alleen dan kunnen we je pechhulp in Nederland bieden.

Wil je precies weten hoe het met de dekking zit? Lees dan de polisvoorwaarden van onze autoverzekering.