WA Plus verzekering auto

Met de WA Plus verzekering ben je uitgebreider verzekerd dan met de WA-verzekering. Zo is schade aan je eigen auto voor bepaalde onderdelen wel verzekerd. De WA Plus autoverzekering heet ook wel een beperkt cascoverzekering. Niet alle schade is namelijk verzekerd. Veroorzaak je zelf een aanrijding? Dan is schade aan jouw eigen auto niet verzekerd. De WA Plus verzekering is de meest gekozen dekking door OHRA klanten voor auto's tussen de 9 en 14 jaar.

 • Vrije garagekeuze bij een aanvullend pakket
 • No-claimkorting tot wel 82%
 • Eenvoudig schade melden via de OHRA App

WA Plus-verzekering, wat is verzekerd?

Onze WA Plus verzekering is een verzekering waarbij je niet alleen verzekerd bent voor de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid. We vergoeden namelijk deels ook schade aan je eigen auto. Veel mensen met een auto tussen de 9 en 14 jaar oud kiezen voor een WA Plus verzekering.

Wel verzekerd

 • Schade aan anderen
 • Schade aan spullen van anderen
 • Brand-, storm-, natuurschade
 • Inbraak, dieftstal, joyriding
 • Ruitschade

Niet verzekerd

 • Schade aan je eigen auto door een aanrijding
 • Schade aan jezelf
 • Hulp bij het verhalen van schade

Je auto meer of minder uitgebreid verzekeren?

Meer weten over welke dekking bij je past? We hebben ook een overzicht van alle dekkingen.

WA

Je bent alleen verzekerd voor schade aan (spullen van) anderen.

All-Risk

Je bent ook verzekerd voor schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld een aanrijding.

Extra dekkingen

Ongevallen inzittenden

Je moet er niet aan denken, jij of 1 van je inzittenden overlijdt of raakt blijvend invalide. Wie er ook aansprakelijk is voor de schade, met deze extra dekking ben je verzekerd. OHRA betaalt een vast bedrag bij overlijden of blijvende invaliditeit. We kijken daarbij niet naar de werkelijke schade.

Schade inzittenden

Stel dat je na een ongeluk niet meer kunt werken. Met de Schade Inzittenden dekking vergoedt OHRA de werkelijke schade. Dit kan bijvoorbeeld gaan om schade aan spullen of letsel van jou of een inzittende. Ook als je zelf aansprakelijk bent voor de schade, heb jij als bestuurder recht op een vergoeding.

Meer extra dekkingen

Rechtsbijstand

Is schade aan je auto niet verzekerd en moet je zelf de schade proberen te verhalen? Dan kan het lastig zijn om een vergoeding te krijgen. Bijvoorbeeld als je buurman schade maakt aan jouw auto en je wilt dit verhalen op zijn verzekering. Met de extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig kun je rekenen op juridische hulp van DAS Rechtsbijstand.

Pechhulp Nederland

Pech met je auto? Dat is altijd vervelend. Natuurlijk wil je weer zo snel mogelijk de weg op. Met de extra dekking Pechhulp Nederland staat de OHRA Hulpdienst 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. We werken met verschillende pechhulpverleners in Nederland. Hierdoor krijg je zelfs in je eigen woonplaats hulp.

WA, WA Plus of All Risk

Helaas kun je deze video niet bekijken...

Als je onze video’s wilt bekijken, hebben we je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies voor de onderdelen:

 • Delen en bekijken
Oké, wijzig mijn cookie instellingen

Wat zijn de verschillen?

Bekijk binnen 1 minuut wat het verschil is tussen een WA, WA Plus of All-Risk verzekering.

Veelgestelde vragen

 • Heeft het coronavirus gevolgen voor de dekking van mijn autoverzekering?

  Door het coronavirus zijn er verschillende reisadviezen voor reizen naar het buitenland. Geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies door het coronavirus? Dan heeft dit geen gevolgen voor de dekking van je autoverzekering.

  Soms is het niet mogelijk je rijbewijs op tijd te verlengen door de coronamaatregelen. Dit kan wél gevolgen hebben voor de dekking. De Europese Commissie heeft hier een besluit over genomen. In de veelgestelde vragen over het coronavirus lees je daar alles over.
   

 • No-claim korting: hoe werkt dat eigenlijk?

  Bij OHRA hoef je minder te betalen als je schadevrij rijdt. Elk jaar dat je in een en dezelfde auto rijdt en geen schade claimt, telt als een schadevrij jaar. En hoe meer schadevrije jaren, hoe meer no-claimkorting je krijgt.

 • Kan ik als zzp'er een autoverzekering afsluiten?

  Ja, dat kan als je de auto privé gebruikt. Wij verzekeren je auto onder de volgende voorwaarden: 

  1. De auto mag niet op naam van de zaak staan
  2. je gebruikt de personenauto niet om tegen betaling goederen of personen te vervoeren
  3. Je gebruikt de auto niet als lesauto
 • Hoe weet ik hoeveel schadevrije jaren ik heb opgebouwd?

  Op je polisblad vind je hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd met je autoverzekering. Je kunt je polis inzien in Mijn OHRA. Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice.

 • Hoe kan ik online schade melden na een aanrijding met een tegenpartij?

  Schade melden met een tegenpartij kan bij OHRA via het Europese schadeformulier maar ook direct via je mobiel vanuit de OHRA App. Je ontvangt dan een kopie van je schademelding direct in je mail.

 • Wat houdt de gezinsautoregeling in?

  Als jij of je partner een tweede auto of motor hebt kun je gebruik maken van de gezinsautoregeling. Je profiteer dan van dezelfde hoge no-claimkorting als van je eerste auto.