WA Plus verzekering auto

Met de WA Plus verzekering ben je uitgebreider verzekerd dan met de WA-verzekering. Zo is schade aan je eigen auto voor bepaalde onderdelen wel verzekerd. Je kunt daarnaast ook kiezen voor de extra dekking Aanvullend pakket.

Bij OHRA bepaal je zelf de hoogte van het eigen risico. Standaard is het eigen risico bij ons € 150,-, maar je kunt ook kiezen voor een eigen risico van € 300,- of € 450,-. Je betaalt dan een lagere premie. Heb je liever geen eigen risico? Dan kun je tegen een meerprijs je eigen risico afkopen naar € 0,-.

De WA Plus autoverzekering heet ook wel een beperkt cascoverzekering. Niet alle schade is namelijk verzekerd. Veroorzaak je zelf een aanrijding? Dan is schade aan jouw eigen auto niet verzekerd. De WA Plus verzekering is de meest gekozen dekking door OHRA klanten voor auto's tussen de 9 en 14 jaar.

Wat dekt een WA Plus verzekering?

Onze WA Plus verzekering is een verzekering waarbij je niet alleen verzekerd bent voor de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid. We vergoeden namelijk deels ook schade aan je eigen auto. Veel mensen met een auto tussen de 9 en 14 jaar oud kiezen voor een WA Plus verzekering.

Wel verzekerd Niet verzekerd
 • Schade aan anderen
 • Schade aan je eigen auto door een aanrijding
 • Schade aan spullen van anderen
 • Schade aan jezelf
 • Brand-, storm-, natuurschade
 • Hulp bij het verhalen van schade
 • Inbraak, diefstal, joyriding
 
 • Ruitschade
 

Wil je een uitgebreide samenvatting van wat wel en niet verzekerd is met de WA Plus autoverzekering? Bekijk de verzekeringskaart.

Aanvullend Pakket

Bij een WA Plus of All-Risk verzekering kun je kiezen voor ons Aanvullend Pakket. Je hebt dan vrije garagekeuze en bepaalt dus zelf waar je de autoschade laat herstellen. Ook accessoires zijn meeverzekerd met het Aanvullend pakket.

Extra dekkingen

Hou je van zekerheid? Je kunt bij ons je WA Plusverzekering uitbreiden met nog 4 extra dekkingen. Je bepaalt zelf of je er 1 of meer toevoegt aan je autoverzekering.

Ongevallen inzittenden

Je moet er niet aan denken, jij of 1 van je inzittenden overlijdt of raakt blijvend invalide? Wie er ook aansprakelijk is voor de schade, met deze extra dekking ben je verzekerd. OHRA betaalt een vast bedrag bij overlijden of blijvende invaliditeit. We kijken daarbij niet naar de werkelijke schade.

Schade inzittenden

Stel dat je na een ongeluk niet meer kunt werken. Met de Schade inzittenden dekking vergoedt OHRA de werkelijke schade. Dit kan bijvoorbeeld gaan om schade aan spullen of letsel van jou of een inzittende. Ook als je zelf aansprakelijk bent voor de schade, heb jij als bestuurder recht op een vergoeding.

Rechtsbijstand

Is schade aan je auto niet verzekerd en moet je zelf de schade proberen te verhalen? Dan kan het lastig zijn om een vergoeding te krijgen. Bijvoorbeeld als je buurman schade maakt aan jouw auto en je wilt dit verhalen op zijn verzekering. Met de extra dekking Rechtsbijstand motorrijtuig kun je rekenen op juridische hulp van DAS Rechtsbijstand.

Pechhulp Nederland

Pech met je auto? Dat is altijd vervelend. Natuurlijk wil je weer zo snel mogelijk de weg op. Met de extra dekking Pechhulp Nederland staat de OHRA Hulpdienst 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. We werken met verschillende pechhulpverleners in Nederland. Hierdoor krijg je zelfs in je eigen woonplaats hulp.

Meer informatie over de extra dekkingen.

Jij kiest zelf

Bij OHRA kies je zelf hoe je een auto verzekert. Of je nu kiest voor de laagste premie of juist voor extra dekkingen. Het kan allemaal. Dat noemen we verzekeren zonder Paarse Krokodillen. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem. Wij helpen je graag alle extra dekkingen te vergelijken.

Ben je zzp'er en kocht je de auto privé? Dan heb je dezelfde keuzes, maar wel onder 3 voorwaarden:

 1. je auto staat niet op naam van de zaak
 2. je gebruikt de personenauto niet om tegen betaling goederen of personen te vervoeren
 3. je mag je auto niet als lesauto gebruiken

WA, WA Plus of All-Risk

Bekijk binnen 1 minuut wat het verschil is tussen een WA, WA Plus of All-Risk verzekering.

 • Vrije garagekeuze bij een aanvullend pakket
 • No-claimkorting tot 82%
 • Eenvoudig schade melden via de OHRA App
Helaas kun je deze video niet bekijken...

Als je onze video’s wilt bekijken, hebben we je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies voor de onderdelen:

 • Delen en bekijken
Oké, wijzig mijn cookie instellingen