WA Plus verzekering auto

Met de WA Plus verzekering ben je uitgebreider verzekerd dan met de WA-verzekering. Zo is schade aan je eigen auto voor bepaalde onderdelen wel verzekerd. De WA Plus autoverzekering heet ook wel een beperkt cascoverzekering. Niet alle schade is namelijk verzekerd. Veroorzaak je zelf een aanrijding? Dan is schade aan jouw eigen auto niet verzekerd. De WA Plus verzekering is de meest gekozen dekking door OHRA klanten voor auto's tussen de 9 en 14 jaar.

  • Vrije garagekeuze bij een aanvullend pakket
  • No-claimkorting tot wel 82%
  • Eenvoudig schade melden via de OHRA App

WA Plus-verzekering, wat is verzekerd?

Onze WA Plus verzekering is een verzekering waarbij je niet alleen verzekerd bent voor de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid. We vergoeden namelijk deels ook schade aan je eigen auto. Veel mensen met een auto tussen de 9 en 14 jaar oud kiezen voor een WA Plus verzekering.

Wel verzekerd

  • Schade aan anderen
  • Schade aan spullen van anderen
  • Brand-, storm-, natuurschade
  • Inbraak, dieftstal, joyriding
  • Ruitschade

Niet verzekerd

  • Schade aan je eigen auto door een aanrijding
  • Schade aan jezelf

Je auto meer of minder uitgebreid verzekeren?

Meer weten over welke dekking bij je past? We hebben ook een overzicht van alle dekkingen.

WA

Je bent alleen verzekerd voor schade aan (spullen van) anderen.

All-Risk

Je bent ook verzekerd voor schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld een aanrijding.

Extra dekkingen

Ongevallen inzittenden

Je moet er niet aan denken, jij of 1 van je inzittenden overlijdt of raakt blijvend invalide. Wie er ook aansprakelijk is voor de schade, met deze extra dekking ben je verzekerd. OHRA betaalt een vast bedrag bij overlijden of blijvende invaliditeit. We kijken daarbij niet naar de werkelijke schade.

Schade inzittenden

Stel dat je na een ongeluk niet meer kunt werken. Met de Schade Inzittenden dekking vergoedt OHRA de werkelijke schade. Dit kan bijvoorbeeld gaan om schade aan spullen of letsel van jou of een inzittende. Ook als je zelf aansprakelijk bent voor de schade, heb jij als bestuurder recht op een vergoeding.

Meer extra dekkingen

Rechtsbijstand

Is schade aan je auto niet verzekerd en moet je zelf de schade proberen te verhalen? Dan kan het lastig zijn om een vergoeding te krijgen. Bijvoorbeeld als je buurman schade maakt aan jouw auto en je wilt dit verhalen op zijn verzekering. Met de extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig kun je rekenen op juridische hulp van DAS Rechtsbijstand.

Pechhulp Nederland

Pech met je auto? Dat is altijd vervelend. Natuurlijk wil je weer zo snel mogelijk de weg op. Met de extra dekking Pechhulp Nederland staat de OHRA Hulpdienst 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. We werken met verschillende pechhulpverleners in Nederland. Hierdoor krijg je zelfs in je eigen woonplaats hulp.

WA, WA Plus of All-Risk: de verschillen

Als je een autoverzekering wilt afsluiten, heb je keuze drie verschillende verzekeringen: WA, WA Plus (beperkt casco) en All-Risk (volledig casco). Maar welke kun je nou het beste nemen? We helpen je graag om uit te zoeken welke dekking bij jouw auto past.

Lees meer