Dekking autoverzekering

Je auto zelf online verzekeren? Daar draaien de meeste mensen hun hand niet voor om. Maar hoe kies je nou de juiste dekking voor je autoverzekering? Want teveel premie betalen of minder uitgekeerd krijgen door je verzekeraar bij schade... Daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Daarom helpen we je de juiste dekking voor je autoverzekering af te sluiten. 

Kies je basisverzekering: WA, WA Plus of All-Risk

Je kunt bij OHRA kiezen uit 3 verschillende autoverzekeringen: WA, WA Plus of All-Risk. Welke voor jou het handigst is? Dat hangt vooral af van de leeftijd en de waarde van je auto. Ook het risico dat jij wilt nemen dat je bij eventuele schade aan je auto zelf betaalt, is van invloed op je keuze.

Altijd een WA dekking

Welke autoverzekering je ook kiest, de WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) is altijd verplicht. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schade die jij met je auto bij een ander veroorzaakt. Als dit voor jou voldoende is, kies je voor onze WA autoverzekering.
Wil je ook dat sommige schades aan je eigen auto verzekerd zijn, of wil je gewoon voor bijna alles wat er maar kan gebeuren verzekerd zijn? Dan kun je ook kiezen voor de WA Plus of de All-Risk autoverzekering.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
Meest gekozen voor auto’s ouder dan 14 jaar

Kies je voor de WA autoverzekering? Dan is alleen schade die jij met je auto bij een ander veroorzaakt, verzekerd. Schade aan je eigen auto betaal je met deze verzekering zelf. Maar is je auto al wat ouder of minder waard? Dan vind je het misschien geen probleem om met een deukje of wat krassen rond te rijden. Het zal je vast niet verbazen dat je voor een WA autoverzekering de laagste premie betaalt.

Meer over onze WA autoverzekering

WA Plus
Meest gekozen voor auto’s tussen 8 en 14 jaar

Met een WA Plus autoverzekering (ook wel beperkt cascoverzekering), ben je voor een deel ook voor schade aan je eigen auto verzekerd. Bijvoorbeeld wanneer je auto schade oploopt door brand, storm, inbraak of diefstal en bij ruitschade. Veroorzaak je zelf schade aan je eigen auto? Dan is dat niet verzekerd.

Meer over onze WA Plus autoverzekering

All-Risk
Meest gekozen voor auto’s jonger dan 8 jaar

De meest uitgebreide autoverzekering is de All-Risk verzekering. Je bent hiermee uitgebreid verzekerd voor de meest voorkomende schades. Bijvoorbeeld schade door inbraak of diefstal. Maar ook voor schade die je per ongeluk aan je eigen auto veroorzaakt. Ook ben je verzekerd voor ruitschade. De premie is daarom ook wat hoger dan die voor de WA of WA Plus autoverzekering.

Meer over onze All-Risk autoverzekering

Even op een rijtje:

  WA WA Plus All-Risk
  Meest gekozen voor auto's ouder dan 14 jaar Meest gekozen voor auto's tussen 8 en 14 jaar Meest gekozen voor auto's jonger dan 8 jaar
Schade aan (spullen van) ander
 •  
 •  
 •  
Schade door brand, storm of natuur
 •  
 •  
 •  
Inbraak, diefstal en joyriding
 •  
 •  
 •  
Ruitschade
 •  
 •  
 •  
Schade door aanrijding, ook aan je eigen auto
 •  
 •  
 •  

En kies dan een aanvullende dekking

Wil je je autoverzekering echt helemaal bij jouw wensen aan laten sluiten? Dan kun je kiezen voor 1 of meerdere aanvullende dekkingen:

Schade Inzittenden

Natuurlijk rijd je altijd zo veilig mogelijk als je met je auto op pad gaat. Maar hoe voorzichtig je ook bent; er kan altijd iets gebeuren. Met deze aanvullende dekking verzeker je schade aan de bestuurder en inzittenden, én hun spullen.

Ongevallen Inzittenden

Je denkt er liever niet aan, maar bij een auto-ongeluk kun je met overlijden of blijvende invaliditeit te maken krijgen. Mocht dit gebeuren, dan ontvang je met deze aanvullende dekking een vast bedrag van OHRA.

Pechhulp Nederland

Langs de kant van de weg staan met een kapotte auto? Je kunt vast wel iets leukers bedenken. Daarom zorgen wij ervoor dat je auto snel weer in orde is en jij (en je passagiers) snel weer thuis zijn.

Rechtsbijstand Motorrijtuig

Als autobezitter kun je soms in lastige situaties terecht komen. Zo kan er bij een aanrijding een conflict ontstaan over wie er schuld heeft. Of kun je onenigheid krijgen rondom de aan- of verkoop van je auto. Met de aanvullende dekking Rechtsbijstand ben je in deze situaties verzekerd van de professionele, juridische hulp van DAS Rechtsbijstand.

24/7 controle over je autoverzekering

Heb je onze autoverzekering afgesloten, dan heb je altijd inzicht in wat je verzekerd hebt en wat je daarvoor betaalt. Je kunt je verzekering altijd aanpassen als je situatie wijzigt. Dat kan via Mijn OHRA of met de handige OHRA App. Je hebt met de app je gegevens altijd bij de hand op je telefoon, ook als je hulp nodig hebt.

Toch niet de juiste dekking gekozen? Geen probleem!

Twijfel je na het afsluiten van je autoverzekering toch of je wel de juiste basisdekking of aanvullende dekking hebt gekozen? Geen zorgen. Bij OHRA heb je na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Ook tijdens de looptijd van je autoverzekering kun je altijd je dekking aanpassen. Dat doe je eenvoudig en snel gewoon zelf via Mijn OHRA of de OHRA App.