Het mooie van onze nieuwwaarderegeling

Nooit leuk, als je auto total loss of gestolen is. Maar gelukkig koop je met onze nieuwwaarderegeling weer een vergelijkbare auto.

Als je de extra dekking Aanvullend pakket hebt

Is je auto gestolen en heb je de extra dekking Aanvullend pakket afgesloten? Dan kun je gebruikmaken van de nieuwwaarderegeling. We hebben wel een aantal voorwaarden:

  • je auto was nog geen jaar oud toen je hem kocht
  • je gebruikt de auto privé 
  • de auto is niet geïmporteerd 
  • de auto was nog geen 3 jaar oud toen hij gestolen werd

Wanneer heb je er recht op?

In 3 gevallen geldt onze nieuwwaarderegeling.

  1. Als je auto gestolen wordt.
  2. Als reparatie duurder is dan twee derde van de waarde van je auto volgens de nieuwwaarderegeling. 
  3. Als reparatie duurder is dan het verschil tussen de waarde volgens de nieuwwaarderegeling en de dagwaarde na de gebeurtenis (oftewel de restwaarde). 

Wat wij bedoelen met ‘waarde van de auto volgens de nieuwwaarderegeling’ lees je hieronder.

Hier mag je op rekenen

  • Was je auto nog geen jaar oud toen de schade ontstond? Dan krijg je van ons het bedrag waarmee je dezelfde auto weer nieuw kan kopen. Is je auto in de tussentijd duurder geworden, dan betalen we dat ook.
  • Is je auto tussen de 1 en 3 jaar oud op het moment van de schade? Dan vergoeden wij de nieuwwaarde van de auto toen de schade ontstond, maar daar gaat dan nog wel een bedrag af: vanaf de dertiende maand elke maand 1,5% van de huidige nieuwwaarde.

Heb je geen Aanvullend Pakket? Dan heb je recht op de dagwaarderegeling. Je krijgt dan de dagwaarde of als dat hoger is: de vervangingswaarde bij total loss volgens de ANWB-koerslijst + 10%. 

Als je precies wilt weten hoe het zit: lees dan onze polisvoorwaarden.