3 regelingen waar je wat aan hebt

Is je auto total loss of gestolen? Wij hebben regelingen voor aanschafwaarde, nieuwwaarde en dagwaarde. Zo kun je een vergelijkbare auto terugkopen.

Auto bij aankoop nog geen jaar oud: nieuwwaarde

Heb je de extra dekking Aanvullend Pakket afgesloten en wordt je auto gestolen? Dan kun je gebruikmaken van de nieuwwaarderegeling. We hebben wel een aantal voorwaarden:

  • je auto was nog geen jaar oud toen je hem kocht
  • je gebruikt de auto privé
  • de auto is niet geïmporteerd
  • de auto was nog geen 3 jaar oud toen hij gestolen werd

Wanneer heb je er recht op?

In 3 gevallen geldt onze nieuwwaarderegeling:

  • als je auto gestolen wordt
  • als reparatie duurder is dan tweederde van de waarde van je auto volgens de nieuwwaarderegeling
  • als reparatie duurder is dan het verschil tussen de waarde volgens de nieuwwaarderegeling en de dagwaarde na de gebeurtenis (oftewel de restwaarde)

En hier mag je op rekenen: 

  • was je auto nog geen jaar oud toen de schade ontstond? Dan krijg je van ons het bedrag waarmee je dezelfde auto weer nieuw kan kopen. Is je auto in de tussentijd duurder geworden, dan betalen we dat ook
  • is je auto tussen de 1 en 3 jaar oud op het moment van de schade? Dan vergoeden wij de nieuwwaarde van de auto toen de schade ontstond, maar daar gaat dan nog wel een bedrag af: vanaf de dertiende maand elke maand 1,5% van de huidige nieuwwaarde

Als je precies wilt weten hoe het zit: lees dan onze polisvoorwaarden.

Auto bij aankoop 1 tot 5 jaar oud: aanschafwaarde

Is je tweedehands auto bij aankoop tussen de 1 en 5 jaar oud en gebruik je hem privé? Met de extra dekking Aanvullend Pakket heb je dan 3 jaar recht op onze aanschafwaarderegeling. Als je WA Plus verzekerd bent, krijg je een vergoeding bij brand-, storm- en natuurschade. Ben je All-Risk verzekerd, dan krijg je ook een vergoeding bij een aanrijding. Bekijk ook de polisvoorwaarden.

Anders heb je recht op de dagwaarde

Stel, je hebt niet de extra dekking Aanvullend Pakket genomen. Of je hebt geen recht meer op de nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling omdat je tweedehands auto ouder is dan 5 jaar. Dan heb je recht op de vervangingswaarde bij total loss zoals deze vermeld staat in de ANWB-koerslijst. We doen hier nog eens 10% bovenop, zodat je altijd een auto kunt terugkopen die evenveel waard is. Heeft de ANWB-koerslijst geen waarde voor jouw auto? Dan heb je recht op de dagwaarde.

Je leest er meer over in onze polisvoorwaarden.