Autoschade: wat doe je dan?

Na een ongeval kan het lastig zijn om overal aan te denken. Daarom zetten we hier de belangrijkste stappen op een rijtje. En natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen als je hulp nodig hebt.

Let op:


Op dit moment ontvangen wij veel schademeldingen. Hierdoor duurt het afhandelen van uw schade maximaal 12 werkdagen. Dit is langer dan u van ons gewend bent. Wij doen er alles aan om uw schademelding zo snel mogelijk te verwerken.

Autoschade door zware regenval

Door de zware regenval van de afgelopen dagen zijn er ook auto's met schade. Is jouw auto bijvoorbeeld onder water komen te staan, meegesleurd door het water, of geraakt door drijvend puin? Wij staan voor je klaar! 

Schade aan je eigen auto is alleen verzekerd als je een WA Plus of Allrisk autoverzekering hebt. Ben je alleen WA verzekerd? Dan is schade aan je eigen auto niet verzekerd. Wel kun je dan net als bij WA Plus en Allrisk rekenen op onze hulpverlening voor bijvoorbeeld het wegslepen van je auto.

Schade melden

Je meldt de schade aan je auto het snelst via Mijn OHRA of de OHRA App. Bel voor noodgevallen met een van onze medewerkers via 026 205 28 37.

Op dit moment verwachten wij meer schademeldingen. Om onze klanten zo snel en goed mogelijk te helpen, zorgen wij samen met de OHRA Reparatieservice voor een zo snel mogelijke schadeafhandeling. Kies je liever zelf je hersteller? Hou dan rekening met  mogelijk een langere schadeafhandeling door drukte bij schadeherstellers.

Meer over OHRA Reparatieservice

Welke schade heb je? Of waardoor is de schade ontstaan?

Ruitschade

Een sterretje in je voorruit. Of een dikke barst. Wat de ruitschade ook is, het is belangrijk deze goed en tijdig te repareren.

Meer over ruitschade

 

Hagel- en/of storm

Door een flinke storm of hagelbui kan je auto flink beschadigen. Voor een vergoeding van stormschade moet er ook echt ‘storm’ geweest zijn. We spreken van storm als het windkracht 7 of hoger is.

Meer over hagel- en/of stormschade

 

Inbraak of vandalisme

Een inbreker heeft je autoruit ingetikt en je spullen gestolen. Of een grapjas heeft opzettelijk met een steen je auto bekrast. Check hoe je verzekerd bent en hoe je de schade bij ons kunt melden.

Meer over inbraak of vandalisme

 

Diefstal

Is je auto gestolen? Check hoe je verzekerd bent en hoe je de schade bij ons kunt melden.

Meer over diefstalschade

 

Brand

Heeft je auto brandschade, of is hij volledig in vlammen opgegaan? Met een WA Plus of All-Risk autoverzekering bij OHRA, ben je hiervoor verzekerd en kun je de brandschade bij ons melden. Wij helpen je snel weer op weg.

Meer over brandschade

 

Schade met een tegenpartij

Boem. In een paar tellen is het gebeurd. Je staat met je auto tegen die van een ander. Of je auto is geraakt door een motorrijder of fietser. Meld je schade in zo'n geval bij OHRA.

Meer over schade met een tegenpartij

 

Schade zonder tegenpartij

Een paaltje over het hoofd gezien? Of van een gladde weg gegleden? Je kunt behoorlijk wat autoschade in je eentje veroorzaken. Prettig idee hoe je schade snel wordt geregeld.

Meer over schade zonder tegenpartij