Autoschade: wat doe je dan?

Na een ongeval kan het lastig zijn om overal aan te denken. Daarom zetten we hier de belangrijkste stappen op een rijtje. En natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen als je hulp nodig hebt.

Welke schade heb je? Of waardoor is de schade ontstaan?

Ruitschade

Een sterretje of dikke barst in je voorruit? Wat de ruitschade ook is, het is belangrijk deze goed en tijdig te repareren.

Meer over ruitschade

 

Hagel- en/of storm

Door een flinke storm of hagelbui kan je auto flink beschadigen. Voor een vergoeding van stormschade moet er ook echt ‘storm’ geweest zijn. We spreken van storm als het windkracht 7 of hoger is.

Meer over hagel- en/of stormschade

 

Inbraak of vandalisme

Een inbreker heeft je autoruit ingetikt en je spullen gestolen. Of een grapjas heeft opzettelijk met een steen je auto bekrast. Check hoe je verzekerd bent en hoe je de schade bij ons kunt melden.

Meer over inbraak of vandalisme

 

Diefstal

Is je auto gestolen? Check hoe je verzekerd bent en hoe je de schade bij ons kunt melden.

Meer over diefstalschade

 

Brand

Heeft je auto brandschade of is hij volledig in vlammen opgegaan? Met een WA Plus of All-Risk OHRA autoverzekering ben je hiervoor verzekerd en kun je de brandschade bij ons melden. Wij helpen je snel weer op weg.

Meer over brandschade

 

Schade met een tegenpartij

Boem. In een paar tellen is het gebeurd. Je staat met je auto tegen die van een ander. Of je auto is door een motorrijder of fietser geraakt. Meld je schade in zo'n geval bij OHRA.

Meer over schade met een tegenpartij

 

Schade zonder tegenpartij

Een paaltje over het hoofd gezien? Of van een gladde weg gegleden? Ook zonder tegenpartij kun je behoorlijk wat autoschade oplopen. Benieuwd hoe het zit?

Meer over schade zonder tegenpartij