Autoschade door hagel en/of storm

Door een flinke storm of hagelbui kan je auto flink beschadigen. Voor een vergoeding van stormschade moet er ook echt ‘storm’ geweest zijn. We spreken van storm als het windkracht 7 of hoger is. Of schade vergoed wordt, hangt van de dekking van je autoverzekering af.

Heb je een WA autoverzekering?

Jammer, je bent niet voor hagel- of stormschade verzekerd. Je kunt zelf kiezen of je de schade laat herstellen en waar. De kosten betaal je zelf. Je hoeft de schade niet bij ons te melden.

Heb je een WA Plus of All-Risk autoverzekering?

Met het onderdeel Brand, Storm en Natuur ben je verzekerd voor autoschade door storm of hagel. Lees hieronder wat te doen.

  • Met de OHRA Reparatieservice laat je de schade meteen repareren. Maak hiervoor direct een afspraak met een aangesloten herstelbedrijf bij jou in de buurt via Schadegarant
  • Schadegarant bepaalt de schade en vertelt wat je mogelijkheden zijn
  • Laat je de schade repareren, dan geeft Schadegarant dit aan ons door. Je hoeft de schade niet bij ons te melden

Heb je een eigen risico?

Voor de reparatie van de schade geldt een eigen risico. De hoogte van je eigen risico heb je zelf gekozen. Hoeveel dat is staat op je polisblad, in Mijn OHRA en in de OHRA App

Heb je gekozen voor een eigen risico, dan betaal je dit bedrag aan de Schadegarant reparateur. Heb je gekozen voor € 0,- eigen risico, dan betaal je natuurlijk niets.

Zijn er gevolgen voor de no-claimkorting?

Nee, het melden van deze schade heeft géén invloed op je schadevrije jaren en no-claimkorting.