WA verzekering auto

De WA autoverzekering is een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor je auto. Hiermee ben jij verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen. Bijvoorbeeld als jij tegen de auto van je buurman rijdt. De WA-verzekering is wettelijk verplicht voor iedereen die een auto of motorrijtuig heeft. Sluit je geen WA-verzekering af? Dan loop je risico op een hoge boete. De WA autoverzekering is de meest gekozen dekking door OHRA klanten voor auto's ouder dan 14 jaar.

Wat dekt een WA verzekering?

Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen of spullen van anderen. Dit kan gaan om letselschade door een aanrijding, maar ook om een deuk of kras bij een parkeerschade. Schade aan je eigen auto is niet verzekerd.

Wel verzekerd Niet verzekerd
 • Schade aan anderen
 • Schade aan je eigen auto
 • Schade aan spullen van anderen
 • Schade aan jezelf
 
 • Ruitschade
 
 • Inbraak, diefstal en joyriding
 
 • Brand-, storm-, en natuurschade
 
 • Hulp bij het verhalen van schade

Uitgebreide samenvatting nodig van wat wel en niet verzekerd is met de WA-autoverzekering? Bekijk de verzekeringskaart.

Extra dekkingen

Wil je meer zekerheid bovenop je gekozen basisdekking? We bieden nog 4 extra dekkingen aan. Je kunt er 1 of meer toevoegen aan je autoverzekering. Zo stel je helemaal zelf je eigen verzekering samen.

Ongevallen inzittenden

Je moet er niet aan denken, jij of 1 van je inzittenden overlijdt of raakt blijvend invalide. Wie er ook aansprakelijk is voor de schade, met deze extra dekking ben je verzekerd. OHRA betaalt een vast bedrag bij overlijden of blijvende invaliditeit. We kijken daarbij niet naar de werkelijke schade.

Schade inzittenden

Stel dat je na een ongeluk niet meer kunt werken. Met de Schade Inzittenden dekking vergoedt OHRA de werkelijke schade. Dit kan bijvoorbeeld gaan om schade aan spullen of letsel van jou of een inzittende. Ook als je zelf aansprakelijk bent voor de schade, heb jij als bestuurder recht op een vergoeding.

Rechtsbijstand

Is schade aan je auto niet verzekerd en moet je zelf de schade proberen te verhalen? Dan kan het lastig zijn om een vergoeding te krijgen. Bijvoorbeeld als je buurman schade maakt aan jouw auto en je wilt dit verhalen op zijn verzekering. Met de extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig kun je rekenen op juridische hulp van DAS Rechtsbijstand.

Pechhulp Nederland

Pech met je auto? Dat is altijd vervelend. Natuurlijk wil je weer zo snel mogelijk de weg op. Met de extra dekking Pechhulp Nederland staat de OHRA Hulpdienst 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. We werken met verschillende pechhulpverleners in Nederland. Hierdoor krijg je zelfs in je eigen woonplaats hulp.

Meer informatie over de extra dekkingen bij je autoverzekering

Jij kiest zelf

Bij OHRA kun je helemaal zelf kiezen hoe je je auto verzekert. Of je nu kiest voor de laagste premie of juist voor extra dekkingen. Het kan allemaal. Dat noemen we verzekeren zonder Paarse Krokodillen. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem. Wij helpen je graag alle dekkingen te vergelijken.

Ben je zzp'er en kocht je de auto privé? Dan heb je dezelfde keuzes, maar wel onder 3 voorwaarden:

 1. je auto staat niet op naam van de zaak
 2. je gebruikt de personenauto niet om tegen betaling goederen of personen te vervoeren
 3. je mag de auto niet als lesauto gebruiken

WA, WA Plus of All-Risk

Bekijk binnen 1 minuut wat het verschil is tussen een WA, WA Plus of een All-Risk verzekering.

 • Dag en nacht hulp bij schade
 • No-claimkorting tot wel 82%
 • Eenvoudig schade melden via de OHRA App
Helaas kun je deze video niet bekijken...

Als je onze video’s wilt bekijken, hebben we je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies voor de onderdelen:

 • Delen en bekijken
Oké, wijzig mijn cookie instellingen