Inboedelverzekering

Spullen. Veilig. Thuis.

Bereken je premie Wat is verzekerd
 • Je bent nooit onderverzekerd*
 • Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
 • Eenvoudig schade melden via de OHRA App

Wat is een inboedelverzekering?

Tijdens je leven verzamel je steeds meer spullen waar je zuinig op bent. Toch kan er altijd iets mee gebeuren. Denk aan diefstal, brand of storm. Met de inboedelverzekering van OHRA verzeker je alle losse spullen in én rondom je huis. Kies uit de inboedelverzekering met basisdekking of de All-Risk dekking. Je kunt deze nog verder aanvullen met de extra dekkingen Glas of Buiten het huis, of met onze kostbaarhedenverzekering. Welke schade je ook hebt, wij zorgen ervoor dat het snel weer opgelost is.

Kies de dekking voor je inboedelverzekering

Bij het afsluiten van onze inboedelverzekering kun je kiezen uit onze basisdekking of de All-Risk dekking. Voor nog meer zekerheid kun je deze nog verder aanvullen met onze extra dekkingen.

Dekking: Basis

Onze basisdekking verzekert de spullen in je woning tegen diefstal en schade. Bij schade moet je denken aan storm, inbraak en brand. Bijvoorbeeld een kleed dat beschadigd raakt door een omgevallen kaars. Of je zwevende parketvloer die een gevalletje waterschade niet overleeft.

Dekking: All-Risk

Met onze All-Risk dekking ben je ook verzekerd als je per ongeluk zelf schade veroorzaakt aan je spullen. Of als 1 van je gezinsleden dat doet. Bijvoorbeeld als je een dure vaas omstoot. Gaan er spullen stuk door plotselinge en onverwachte gebeurtenissen? Ook dat is verzekerd.

Extra dekkingen inboedelverzekering

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je je inboedelverzekering uitbreiden met een extra dekking of verzekering.  

Extra dekking Buiten het huis

Een smartphone, muziekinstrument of medische apparatuur. We nemen soms kostbare spullen mee als we van huis gaan. En die zijn buiten je huis niet standaard verzekerd met een inboedelverzekering. Breid je OHRA Inboedelverzekering daarom uit met de extra dekking Buiten het huis. Zo zijn je spullen ook buiten je huis verzekerd tegen diefstal en schade in Nederland.

Extra dekking Glas

Ruiten, glazen deuren en glazen koepels. Of ze nu van echt glas, kunststof of bijzonder glas zijn; met de extra dekking Glas ben je verzekerd voor alle soorten ruitschade. Gaat er een ruit kapot? Dan helpen we je binnen 24 uur. Onze service Direct Schade Herstel verzorgt alle reparaties. De ruit wordt goed en snel hersteld, natuurlijk op een moment dat het je uitkomt. 

Kostbaarhedenverzekering

Kettingen, oorbellen, horloges of fotocamera’s. Kostbare spullen wil je soms extra goed verzekeren. Je kunt je OHRA Inboedelverzekering uitbreiden met onze kostbaarhedenverzekering. Je kostbaarheden zijn dan over de hele wereld verzekerd. Kunst en antiek zijn een uitzondering: dat is alleen binnenshuis verzekerd.

Wat dekt de inboedelverzekering?

Welke schade valt onder de inboedelverzekering en welke niet? Hier geven we je een paar voorbeelden. Bij ‘Wat is verzekerd’ vind je meer informatie over de dekking van de inboedelverzekering.

Wel verzekerd

Basisdekking:

 • Schade aan spullen in huis door brand, inbraak, waterleidingbreuk, storm en blikseminslag
 • Sieraden tot maximaal € 6.000,-
 • Herstelkosten van verzekerde schade, bijvoorbeeld van je laminaatvloer

Extra met All-Risk dekking:

 • Ongelukjes die jij of een gezinslid veroorzaakt aan huis
 • Plotseling en onverwacht van buiten komende gebeurtenis (slag, stoot of val)

Niet verzekerd

 • Schade die ontstaat door slecht onderhoud van de woning en/of bijgebouwen
 • Schade door huisdieren die met jouw toestemming in je woning zijn
 • Schade door activiteiten die wettelijk niet toegestaan zijn

De inboedelverzekering zonder gedoe

Wat voor schade je ook hebt, bij OHRA zorgen we ervoor dat alles snel en goed geregeld wordt voor je. Zo kun je snel weer van je spullen genieten.

Nooit onderverzekerd

Bij OHRA heb je waardegarantie. Dat betekent dat wij in de meeste gevallen het hele schadebedrag betalen. Soms geldt, bijvoorbeeld bij audiovisuele apparaten, dat we een maximum vergoeding betalen. Zo kun je je spullen laten repareren of vervangen.

Kies zelf hoeveel eigen risico je betaalt

Het fijne van zelf je eigen risico bepalen, is dat je invloed hebt op de hoogte van je premie. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie. 

Makkelijk en snel schade melden

Schade meld je met de OHRA App. Lekker snel en makkelijk, want daar houden wij van. Onze Direct Schade Herstel service beoordeelt je schade direct voor je. Kunnen bepaalde spullen gerepareerd worden, dan zorgen wij daarvoor. Snel en zonder gedoe.

Wat is het nut van een inboedelverzekering?

Helaas kun je deze video niet bekijken...

Als je onze video’s wilt bekijken, hebben we je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies voor de onderdelen:

 • Delen en bekijken
Oké, wijzig mijn cookie instellingen

Sluit je een inboedelverzekering af bij OHRA dan kun je kiezen voor de basisdekking óf een All-Risk dekking. Wil je nog meer zekerheid, kies dan voor een extra dekking of verzekering.

Met een OHRA Inboedelverzekering:

 • ben je nooit onderverzekerd
 • heb je bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
 • meld je gemakkelijk schade via de OHRA App

Veelgestelde vragen over onze inboedelverzekering

 • Vergoedt de inboedelverzekering schade aan mijn mobiele telefoon?

  Met de inboedelverzekering is je telefoon verzekerd voor diefstal en schade die door storm, brand of inbraak in je woning ontstaat. Laat je zelf thuis per ongeluk je telefoon kapot vallen, dan is de schade alleen gedekt als je een Inboedelverzekering met All-Riskdekking hebt afgesloten.
  Buitenshuis is diefstal van je telefoon of schade daaraan, alleen gedekt als je de extra dekking Buiten het Huis hebt afgesloten.

 • Wat is het verschil tussen een inboedel- en opstalverzekering?

  Het verschil tussen een opstal- en inboedelverzekering is dat je met een inboedelverzekering alles wat los in en rondom je huis staat verzekert. Dus je kasten en televisie, maar ook je kleding en laptop. Tuinmeubelen vallen er ook onder. Een inboedelverzekering kun je zowel voor een huurwoning als een koopwoning afsluiten en dekt schade door diefstal, brand, storm of water. Het is dus slim om een inboedelverzekering af te sluiten maar niet verplicht.

  Met een opstalverzekering verzeker je je koophuis en alles wat daaraan vast zit. Dus ook het dak, je schuur en je schoorsteen bijvoorbeeld. Een opstalverzekering sluit je af als je een koopwoning hebt en dekt schade door bijvoorbeeld storm, brand, water of inbraak.

 • Heb ik een eigen risico bij de inboedelverzekering?

  Bij OHRA kies je zelf de hoogte van het eigen risico: 

  • € 0,-
  • € 250,-
  • € 500,-
  • € 1.000,-

  Kies je een eigen risico, dan betaal je bij schade zelf het bedrag van het eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie van je opstalverzekering.

  Altijd een eigen risico bij extreem weer

  Bij schade aan de woning door storm, indirecte neerslag of een stortbui is je eigen risico altijd minstens € 250,- per gebeurtenis. Dus ook al kies je voor € 0,- eigen risico, dan heb je bij storm, indirecte neerslag of een stortbui toch een eigen risico van € 250,-. Kies je voor € 250,-, € 500,- of € 1.000,- eigen risico? Dan is het eigen risico bij schade door storm, indirecte neerslag of een stortbui ook € 250,-, € 500,- of € 1.000,-.

 • Vergoedt de inboedelverzekering de nieuwwaarde of dagwaarde bij schade aan mijn spullen?

  In de meeste gevallen betalen we de nieuwwaarde. Dat is het bedrag dat je betaalt om de spullen nieuw te kopen. Meestal is dat gelijk aan het aankoopbedrag. Soms vergoeden we niet de nieuwwaarde maar de dagwaarde. Dat is het bedrag dat je spullen op dat moment waard zijn. In de afschrijvingslijst (pdf) zie je precies hoe wij de waarde van je spullen bepalen. Lees meer over de vergoeding van je spullen bij schade.

 • Kan ik korting krijgen op mijn inboedelverzekering?

  Met een goed beveiligde woning krijg je bij OHRA 15% korting op de premie van je inboedelverzekering. Je moet dan in het bezit zijn van een geldig certificaat. Lees meer over deze premiekorting bij inbraakpreventie.

 • Wat kost een inboedelverzekering?

  In welke plaats woon je? Welke dekking kies je? Wil je wel of niet een hoger eigen risico? Verschillende factoren bepalen de kosten voor een inboedelverzekering.

 • Staat je vraag er niet bij?

  Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Of klik op de button 'Stel je vraag' bovenaan de pagina. Onze virtuele assistent helpt je graag verder.

Handige tips voor je huis

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je woning.

Woningbrand voorkomen?

Check deze 10 tips!

Is je woning klaar voor de winter?

8 simpele energiebesparende tips.

Thuiswerken?

De beste tips voor je thuiswerkplek