Inboedelverzekering

Spullen. Veilig. Thuis.

Bereken je premie Regel het meteen
 • Je bent nooit onderverzekerd*
 • Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
 • Eenvoudig schade melden via de OHRA App

Wat is een inboedelverzekering?

Al die spullen die je in huis hebt, je moet er niet aan denken dat je die kwijt bent. Door diefstal, brand of storm. Met onze Inboedelverzekering zijn ze goed verzekerd. Je kunt dan vervangende spullen kopen en wij helpen je bij de afhandeling van de schade.

Dekking Inboedelverzekering

We hebben 2 dekkingen voor je: Basis en All-RiskWil je nog wat meer zekerheid voor je spullen buitenshuis, je kostbaarheden of voor je glazen ruiten en deuren? Vul je Basis- of All-Risk dekking dan aan met een extra dekking.

Dekking: Basis

Onze basisdekking verzekert de spullen in je woning tegen diefstal en schade. Bij schade moet je denken aan storm, inbraak en brand. Bijvoorbeeld een kleed dat beschadigd raakt door een omgevallen kaars. Of je zwevende parketvloer die een gevalletje waterschade niet overleeft.

Dekking: All-Risk

Met onze All-Risk dekking heb je meer zekerheid. Zo ben je ook verzekerd als je per ongeluk zelf schade veroorzaakt aan je spullen. Of als 1 van je gezinsleden dat doet. Struikelt er iemand tegen een staande lamp? Of spullen die stuk gaan door plotselinge en onverwachte gebeurtenissen? Geen probleem.

Extra dekkingen Inboedelverzekering

Dekking Buiten het huis

Een dure camera, mobiele telefoons, muziekinstrumenten, rollators of medische apparatuur. Veel spullen nemen we mee als we van huis gaan. Allemaal dingen die buitenshuis niet standaard verzekerd zijn met een inboedelverzekering. Met de dekking Buiten het huis verzeker je deze spullen buitenshuis in Nederland tegen diefstal en schade. Je kunt deze dekking alleen afsluiten samen met de OHRA Inboedelverzekering.

Kostbaarhedenverzekering

Kettingen, oorbellen, horloges of fotocamera’s. We hebben allemaal wel kostbare spullen die we extra goed willen verzekeren. Dat kan met de OHRA Kostbaarhedenverzekering. Je kostbaarheden zijn dan over de hele wereld verzekerd. Alleen kunst en antiek zijn een uitzondering: zeldzame schilderijen en antieke vazen zijn uitsluitend binnenshuis verzekerd. De kostbaarhedenverzekering kun je alleen kiezen in combinatie met een inboedelverzekering.

Glas

Ruiten, glazen deuren en glazen koepels. Of ze nu van echt glas, kunststof of bijzonder glas zijn. Met de dekking Glas ben je verzekerd voor de schade hieraan. Je kunt deze dekking alleen in combinatie met onze inboedel- of opstalverzekering afsluiten. Huur je een huis en heeft je verhuurder de dekking Glas niet geregeld? Kies dan voor een extra dekking Glas in combinatie met een OHRA Inboedelverzekering. Heb je een koophuis? Dan regel je dit met de OHRA Opstalverzekering.

Wat dekt de inboedelverzekering?

Wat is er standaard verzekerd met je OHRA Inboedelverzekering? En wanneer wordt er geen vergoeding gegeven? Hieronder een paar voorbeelden.

Wel verzekerd

Basis:

 • Schade aan spullen in huis door brand, inbraak, waterleidingbreuk, storm en blikseminslag
 • Sieraden tot maximaal € 6.000,-
 • Herstelkosten van verzekerde schade, bijvoorbeeld van je laminaatvloer

Extra met All-Risk:

 • Ongelukjes die jij of een gezinslid veroorzaakt aan huis
 • Plotseling en onverwacht van buiten komende gebeurtenis (slag, stoot of val)

Niet verzekerd

 • Schade die ontstaat door slecht onderhoud van de woning en/of bijgebouwen
 • Schade door huisdieren die met jouw toestemming in je woning zijn
 • Schade door activiteiten die wettelijk niet toegestaan zijn

Wat is het nut van een inboedelverzekering?

Helaas kun je deze video niet bekijken...

Als je onze video’s wilt bekijken, hebben we je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies voor de onderdelen:

 • Delen en bekijken
Oké, wijzig mijn cookie instellingen

Sluit je een inboedelverzekering af bij OHRA dan kun je kiezen voor de basisdekking óf een All-Risk dekking. Wil je nog meer zekerheid, kies dan voor een aanvullende dekking.

Met een OHRA Inboedelverzekering:

 • ben je nooit onderverzekerd
 • heb je bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
 • meld je gemakkelijk schade via de OHRA App

Inboedelverzekering. Zonder. Gedoe.

Schade? Je hoeft zelf geen rekening voor te schieten of afspraken met een hersteller te regelen. OHRA regelt alles direct met de hersteller. Snel en zonder gedoe. Dat is het voordeel van Direct Schade Herstel.

Nooit onderverzekerd *

Veel of weinig schade? Bij OHRA heb je waardegarantie. Dat betekent: wij betalen altijd het hele schadebedrag. Zo kun je je spullen gelukkig weer repareren of vervangen.

*Soms staan er maximale vergoedingen in de polisvoorwaarden, dan vergoeden wij tot aan dat maximum. Zo zijn audiovisuele- en computerapparatuur standaard tot € 15.000,- verzekerd.

Direct Schade Herstel

Onze Direct Schade Herstel service beoordeelt je schade direct voor je. Kunnen bepaalde spullen gerepareerd worden, dan zorgen wij daarvoor. Snel en zonder gedoe.

Schade melden

Schade meld je met de OHRA App. Lekker snel en makkelijk, want daar houden wij van. Een dekking aanpassen of gegevens wijzigen doe je wanneer en waar je maar wilt.

Veelgestelde vragen inboedelverzekering

 • Wat is een Inboedelverzekering

  Door onder andere diefstal, lekkage of brand kunnen je spullen flink beschadigen. Met een inboedelverzekering verzeker je jouw spullen hiervoor. Met inboedel bedoelen we alle spullen die los staan in je huis en die je makkelijk kan meenemen, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing. Denk hierbij aan je bankstel, televisie, gordijnen en elektronica. Maar ook de spullen die je in een schuurtje hebt staan, zoals je tuinmeubelen of je fiets. Al deze spullen zijn alleen verzekerd wanneer ze in huis, in je schuur of in de aangrenzende garage zijn. Wil je de spullen ook verzekeren als je op pad bent? Misschien is een dekking Buiten het Huis dan een goed idee.

 • Wat kost een inboedelverzekering?

  In welke plaats woon je? Welke dekking kies je? Wil je wel of niet een hoger eigen risico? Verschillende factoren bepalen de kosten voor een inboedelverzekering.

 • Wat is het eigen risico?

  Standaard heb je een eigen risico van € 150,-. Met de Direct Schade Herstel service betaal je de helft van het eigen risico: € 75,-. Let op! Bij stormschade aan huurdersbelang (bijvoorbeeld schuttingen of schuren) heb je een eigen risico van € 225,- per gebeurtenis.

 • Wat krijg ik vergoed bij schade aan mijn spullen?

  Bij een gedekte schade vergoeden wij je spullen. Wat je uitgekeerd krijgt, hangt af van de dagwaarde van het product dat beschadigd of gestolen is. En de dagwaarde is weer afhankelijk van het afschrijvingspercentage. Bekijk in de afschrijvingslijst (pdf) de richtlijnen die wij gebruiken om de waarde van je spullen te bepalen.

 • Kan ik korting krijgen op mijn inboedelverzekering?

  Met een goed beveiligde woning krijg je 15% korting op de premie van je inboedelverzekering. Je moet dan in het bezit zijn van een geldig certificaat. Lees meer over premiekorting bij inbraakpreventie.

 • Staat je vraag er niet bij?

  Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Of klik op de button 'Stel je vraag' bovenaan de pagina. Onze virtuele assistent helpt je graag verder.

Schade aan je spullen? Handige tips.

Bekijk meer blogartikelen met handige tips voor jou en je woning.

Brand

Hoe voorkom je brand? Laat je niet verrassen!

Inbraak

Ingebroken? Volg deze 6 stappen

Inboedel

Vakantieplannen? Laat thuis alles goed achter

Verbouwingstips

5 voorbereidingstips voor een geoliede verbouwing