Opzeggen bij OHRA

We vinden het natuurlijk jammer als je je verzekering wilt opzeggen. Maar opzeggen is niet moeilijk. 

De meeste verzekeringen kun je dagelijks opzeggen via Mijn OHRA. Ook in het eerste jaar.  Bij sommige verzekeringen gaat het een beetje anders. Voor welke verzekeringen dat is lees je hier:

 • Autoverzekering opzeggen

  Je autoverzekering is bij ons dagelijks opzegbaar. Ook in het eerste jaar. Dus geen vervelende opzegtermijn of lange contracten. Opzeggen regel je zelf eenvoudig en snel via Mijn OHRA.

  Geen vrijwaringsbewijs nodig

  Bij het stopzetten van de autoverzekering hoef je ons geen vrijwaringsbewijs te sturen.

  Tijdelijk stopzetten

  Het kan zijn dat je tijdelijk geen auto hebt. In dat geval hoef je niet gelijk je autoverzekering op te zeggen, want je kunt hem ook tijdelijk stopzetten. Neem contact op met onze klantenservice en dan regelen we het direct. 

  Nieuwe auto

  Heb je een nieuwe auto gekocht? Dan hoef je je huidige autoverzekering niet op te zeggen. In Mijn OHRA kun je makkelijk je kenteken en dekking wijzigen. Zo kan je nieuwe auto meteen goed verzekerd de weg op.

 • Kilometerverzekering opzeggen

  Je kunt de kilometerverzekering op ieder moment opzeggen. Je hebt dus niet te maken met een opzegtermijn. We verrekenen te veel betaalde kilometers en premie automatisch. Je ontvangt dan geld terug. Je regelt dit het snelst in de OHRA App of via Mijn OHRA. De opzegdatum mag niet in het verleden liggen. Ligt de datum in het verleden of geef je geen datum door? Dan beëindigen wij de verzekering op de datum van de opzegging. We zetten dan de automatische incasso stop en sturen je een bevestiging van de beëindiging van de verzekering.

  Let op: sluit wel op tijd een andere autoverzekering af. Zeg je binnen 7 dagen nadat je automatisch een nieuwe bundel ontving je verzekering op? Dan krijg je het volledige bedrag van je bundel terug. In alle andere gevallen betalen we het aantal niet verbruikte kilometers naar rato terug.

 • Huisdierenverzekering opzeggen

  Onze huisdierenverzekering is na je eerste jaar dagelijks opzegbaar. Je kunt zelf snel regelen via Mijn OHRA. Heb je een 4-jarig contract? Dan kun je de verzekering pas na die 4 jaar opzeggen.

  Wat als mijn huisdier is overleden?

  Dat vinden we heel vervelend voor je. Aan het gemis kunnen we helaas niets doen, maar we kunnen wel meteen je verzekering stopzetten. Van je dierenarts krijg je een overlijdensverklaring. Stuur deze verklaring naar ons op via Mijn OHRA of per post naar:

  OHRA
  Postbus 40000
  6803 GA
  Arnhem

  Wij beëindigen de verzekering de dag nadat je lieve beestje is overleden. Premie die je te veel betaalde, krijg je weer van ons terug.

 • Opstal-, inboedel- en/of kostbaarhedenverzekering opzeggen

  Je kunt je opstal-, inboedel- en/of kostbaarhedenverzekering op elk moment opzeggen. Welke verzekering je ook hebt, je regelt het via Mijn OHRA.

  Ga je verhuizen?

  Dan kunnen je woonverzekeringen met je meeverhuizen. Geef wel even je nieuwe adres door in Mijn OHRA.

 • Zorgverzekering opzeggen

  Een zorgverzekering sluit je af voor een heel kalenderjaar. Dit is wettelijk zo geregeld en daar kunnen we niet van afwijken. Als je wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan dat dus alleen aan het einde van het jaar. Tot uiterlijk 31 december kun je je zorgverzekering opzeggen. Het snelste doe je dat via Mijn OHRA Zorgverzekering.

  Tijdens het jaar overstappen

  Soms kun je wel tijdens het jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld als je van werkgever verandert en collectief verzekerd bent. Of je kind wordt 18 en wil een eigen zorgverzekering. Dan kan dat gewoon.  

Teveel betaalde premie krijg je weer terug

Soms kruisen je opzegging en betaling elkaar. Het kan gebeuren dat we je premie afschrijven, terwijl je al hebt opgezegd. Geen zorgen, dat verrekenen we uiteraard weer met je.