Zorgverzekering

Meeste keuzevrijheid voor de scherpste premie

 • Flexibele zorgverzekering
 • Makkelijk declareren
 • 8,6 klanttevredenheid

Zorgverzekering 2024

Bij OHRA heb je een combinatiepolis en dat betekent: veel keuzevrijheid! Zo kan jij naar de specialistische kliniek waar je het snelst geholpen wordt. Of kies bijvoorbeeld voor het ziekenhuis bij jou in de buurt. Je krijgt de rekening in beide gevallen volledig vergoed. Die zekerheid heb je. Jouw leven, jouw zorg. Ja, dat is OHRA.

Onze basisverzekering voor € 145,60

Een goede basisverzekering met volledige keuze van ziekenhuizen en zelfstandige klinieken voor € 145,60. En onze aanvullende verzekering al vanaf € 6,88. Alleen personen van 18 jaar en ouder betalen deze premie. Kinderen zijn gratis meeverzekerd op de meest uitgebreide aanvullende verzekering.

Basisverzekering

€ 145,60 per maand

 • 100% keuzevrijheid voor ziekenhuis, huisarts en fysio
 • We vergoeden de rekening in de meeste gevallen volledig
 • Declareer eenvoudig via de OHRA App
80% kiest hiervoor

Aanvullende verzekering

Vanaf € 6,88 per maand

 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Altijd geaccepteerd

Tandartsverzekering

Vanaf € 12,50 per maand

 • Geen medische selectie
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding
 • Kies altijd je eigen tandarts

Fysio Meeneemservice

Het ene jaar kan het meezitten, het andere jaar kan het wat meer tegenzitten. Met de Fysio Meeneemservice van OHRA neem je tot 9 ongebruikte behandelingen mee naar het volgende jaar bij je aanvullende verzekering. Voor maximaal € 1,50 per maand! 

Jouw leven, jouw zorg

Spoedzorg buitenland

Met een OHRA Aanvullende verzekering krijg je 100% spoedeisende medische zorg in het buitenland. Zo kun je met een gerust hart op vakantie.

Tandongevallendekking

Welke aanvullende verzekering je ook kiest, je krijgt altijd een tandongevallendekking tot € 20.000,-. Zo sta je nooit met je mond vol tanden. Of nou ja, juist altijd.

Meegroeiservice

Verandert er iets in je leven, dan wil je dat je zorgverzekering met je meebeweegt. Met de OHRA Meegroeiservice pas je eens per jaar je aanvullende verzekering aan. 

Collectief verzekeren

OHRA heeft met veel werkgevers, brancheverenigingen en ledenorganisaties afspraken gemaakt. Grote kans dat ook jij profiteert van collectief voordeel op onze zorgverzekering! Kijk snel of dit ook voor jou geldt.

Online diensten voor iedereen

SkinVision app

Zie je een verdacht plekje op de huid? Controleer dit dan gelijk met de SkinVision app. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Online GGZ

Sneller geholpen met een online behandeling. In je eigen, vertrouwde omgeving met Online GGZ. Vergoed vanuit de basisverzekering.

Vraag de dokter app

Heb je een medische vraag? Met de app Vraag de dokter chat je direct én gratis met een verpleegkundige, wanneer het jou uitkomt.

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de vergoedingen die ik krijg bij een OHRA Zorgverzekering (bijv. voor fysiotherapie of orthodontie)?

  In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt zoals bijvoorbeeld fysiotherapie of orthodontie. Ook zie je of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt, bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.

  In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.

 • Mag ik zelf mijn zorgverlener kiezen? Contract of geen contract?

  Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf je fysio, ziekenhuis of specialistische kliniek kiest en de rekening vergoed wordt. Contract of geen contract! Die zekerheid heb je. Er zijn 2 uitzonderingen:

  • Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen geestelijke gezondheidszorg (GGZ)? Dan betalen wij 75% van de rekening  waarbij wij rekening houden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf
  • Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen wijkverpleging (thuiszorg)? Dan betalen wij 75% van de rekening betaald waarbij wij rekening houden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf

  Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt?  Check dan onze Zorgvinder. Hier zie je ook direct of wij een contract hebben met een zorgverlener.

  Let op

  Voor 2024 zijn wij nog in gesprek met verschillende zorgverleners. Zodra er afspraken zijn gemaakt, passen wij dit aan in de Zorgvinder. De informatie in de Zorgvinder verversen wij dagelijks.

 • Ik wil overstappen van zorgverzekeraar. Hoe werkt dat?

  Stap je uiterlijk 31 december over en meld je je direct aan bij je nieuwe zorgverzekeraar?

  Dan hoef je je huidige zorgverzekering niet zelf op te zeggen. Je nieuwe zorgverzekeraar regelt dit voor je! 

  Weet je nog niet wie je nieuwe zorgverzekeraar wordt, maar wil je wel overstappen?

  Dan moet je zelf je zorgverzekering opzeggen voor 1  januari. Je kan dan nog tot uiterlijk 1 februari je zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar afsluiten. Doe dit wel op tijd, anders kan dit vervelende problemen.

  Wil je meer weten?

  Bekijk dan alle ins en outs.

 • Wat verandert er volgend jaar in de OHRA Zorgverzekering?

  Je hebt jouw verlengingsvoorstel voor het komende jaar van ons ontvangen. Daarin staan al jouw persoonlijke wijzigingen en je nieuwe premie. Je vindt deze in Mijn OHRA Zorgverzekering. Log in en bekijk direct je polis voor het volgende jaar.

  Niet alleen je persoonlijke wijzigingen zien?

  We hebben een overzicht van alle wijzigingen gemaakt.

 • Ik betaal per jaar. Kan ik mijn premie voor volgend jaar vast in december betalen?

  Ja hoor, dat is mogelijk. De manier waarop hangt af van de manier waarop je aan ons je premie betaalt. We leggen je graag de mogelijkheden uit.

 • Eigen risico gespreid betalen?

  Dat kan! Er gelden wel voorwaarden om mee te kunnen doen. Meld je in elk geval aan vóór 1 februari aan. Dit doe je door in te loggen op Mijn OHRA Zorgverzekering.

  Betaal jij je verplicht eigen risico al gespreid?

  Dan hoef je niks te doen: dit loopt volgend jaar gewoon door.

  Goed om te weten

  Kies je voor een vrijwillig eigen risico? Dan kun je je eigen risico helaas niet gespreid betalen.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt.

Bekijk ons overzicht

Meest gelezen zorgblogs

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je zorgverzekering.

Keuzevrijheid bij OHRA

Bij ons heb je keuzevrijheid. Zo kies je zelf je zorgverlener. Maar het is nog veel meer. Lees snel wat keuzevrijheid voor jou kan betekenen.

6 voordelen van de OHRA Zorgverzekering

Van je ongebruike fysio behandelingen meenemen tot zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat; dit zijn de voordelen.

Besparen op je zorgverzekering

Van je verplicht eigen risico gespreid betalen tot aan een kleine aanvullende verzekering afsluiten; wij geven 4 tips om te besparen.