Zorgverzekering

Zorg. Goed. Verzekerd.

 • Flexibele zorgverzekering
 • Makkelijk declareren
 • 8,0 klanttevredenheid

Zorgverzekering 2022

Het leven is onvoorspelbaar en dat vraagt om een zorgverzekering waar je op kunt rekenen, wat er ook op je pad komt. Daarom is onze zorgverzekering lekker flexibel. Je kiest zelf je zorgverlener. Bijvoorbeeld je arts, fysio of ziekenhuis. Wij betalen de rekening in de meeste gevallen volledig.

Een zorgverzekering vanaf € 129,45

Een zorgverzekering met volledige keuze van ziekenhuizen en zelfstandige klinieken al vanaf € 129,45. Wij werken met 'vanaf' prijzen, omdat je onze verzekeringen online afsluit en je zaken online regelt. Daarom krijg je korting op je premie. Alleen personen van 18 jaar en ouder betalen deze premie. Wil je je collectief verzekeren dan kan de prijs afwijken.

Basisverzekering

Vanaf € 129,45 per maand

 • 100% keuzevrijheid voor ziekenhuis, huisarts en fysio
 • We vergoeden de rekening in de meeste gevallen volledig
 • Declareer eenvoudig via de OHRA App
80% kiest hiervoor

Aanvullende verzekering

Vanaf € 6,25 per maand

 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd

Tandartsverzekering

Vanaf € 10,65 per maand

 • Geen medische selectie
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding
 • Kies altijd je eigen tandarts

Goed om te weten

Vind je zorgverlener

Je hebt zorg, een hulpmiddel of apotheek nodig. Waar kun je dan het beste terecht? Vul in de zorgvinder je gegevens in en je ziet het direct.

Eigen risico en eigen bijdrage

Wat is vrijwillig eigen risico? Wat is verplicht eigen risico? En wat is de eigen bijdrage? Wij leggen het je haarfijn uit. In begrijpelijke taal.

Wat krijg je vergoed?

Wil je weten wat de OHRA Zorgverzekering vergoedt? Met onze vergoedingenwijzer heb je snel antwoord. Of bekijk de vergoedingen in één oogopslag met onze pakketvergelijker (pdf).

Collectief verzekeren

Wij hebben met veel werkgevers en organisaties collectieve afspraken gemaakt. Daardoor profiteer jij als werknemer, lid of klant van premiekorting en extra’s. Check jouw collectieve mogelijkheden.

Information about the OHRA Health Insurance is also available in English.

Ben je werkgever of heb je voor een ledenorganisatie interesse in de collectieve zorgverzekering van OHRA? Bekijk de mogelijkheden.

Onze tips

Aanvullende verzekering wijzigen

Heb je een aanvullende verzekering afgesloten, maar past deze niet meer bij je situatie? Omdat je bijvoorbeeld een kindje verwacht, je baan hebt verloren of gaat verhuizen? Je kunt je aanvullende verzekering 1 keer per jaar aanpassen! 

Korting op sportkleding

Lekker sporten met de sportkleding van Under Armour, Puma, Craft en Rucanor. Mét korting, omdat je je zorgverzekering bij OHRA hebt afgesloten. Je krijgt 35% korting op geselecteerde artikelen.

Fysiotherapie

Heb je fysiotherapie nodig en wil je graag meer informatie over wat je vergoed krijgt? Of twijfel je juist over welke therapie je nodig hebt? We wijzen je graag de weg!

Vraag de dokter

Soms zit je met een medische vraag die je even snel aan een deskundige wilt stellen. Dat kan! Met de app Vraag de dokter. Je chat direct met een verpleegkundige, wanneer het jou uitkomt. Dat is pas flexibel!

Meest gelezen zorgblogs

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je zorgverzekering.

Maak sporten leuk

Hoeveel smoesjes heb jij om niet te hoeven sporten? Je bent niet de enige! Daarom geven wij 6 tips om het sporten vol te houden.

Feiten en fabels over zonnen

Er zijn veel adviezen over verantwoord zonnen. Maar wat is nou waar? We hebben alle fabels en feiten voor jou op een rij gezet.

Europese zorgpas

Met de Europese zorgpas, ook wel de European Health Insurance Card (EHIC), toon je in het buitenland aan dat je verzekerd bent in Nederland. Goed om mee te nemen als je bijvoorbeeld op wintersport gaat.

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de vergoedingen die ik krijg bij een OHRA verzekering (bijv. voor fysiotherapie of orthodontie)?

  In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt en of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Ook zie je bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.

  In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.

 • Mag ik zélf kiezen naar welke zorgverlener ik ga?

  Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. Als de kosten verzekerd zijn, vergoeden wij in de meeste gevallen 100% van de rekening. Er zijn twee uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ en wijkverpleging (thuiszorg)? Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij rekening wordt gehouden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf. Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt? We helpen je graag.

 • Ik wil een wijziging doorgeven, hoe doe ik dat?

  Het wijzigen van bijvoorbeeld je persoonlijke gegevens of je betaalgegevens doe je eenvoudig via Mijn OHRA Zorgverzekering.

 • Kan ik tussentijds mijn aanvullende verzekering wijzigen?

  Wil je een andere dekking? Dit kan per 1 januari van het volgende jaar. Soms hoef je niet tot 1 januari te wachten en mag je ook tussentijds wijzigen. Als er iets in je leven verandert, wil je graag dat je zorgverzekering meegroeit. Daarom hebben we de OHRA Meegroeiservice

 • Ben ik nog verzekerd op mijn aanvullende zorgverzekering als ik naar (mijn familie in) Oekraïne ga om hulp te bieden?

  De zorgverzekering en de aanvullende verzekering hebben een werelddekking. Dit betekent dat je als verzekerde in de hele wereld terecht kunt voor medische zorg. Als de zorg onder de zorgverzekering valt, dan heb je recht op een vergoeding.

  Oekraïne heeft vanuit de overheid een negatief reisadvies. Als er vanwege een oorlogssituatie, oproer of dreiging van virussen en bacteriën een negatief reisadvies geldt (code oranje of code rood), dan vergoeden wij vanuit de aanvullende verzekering geen kosten die een verband houden met het negatieve reisadvies.

 • Ik en/of mijn familieleden zijn gevlucht uit Oekraïne en ik wil een zorgverzekering (helpen) aanvragen

  Het is op dit moment niet mogelijk om een zorgverzekering aan te vragen, maar de zorgkosten worden wel vergoed. De zorgkosten van gevluchte Oekraïners in Nederland vallen onder de ‘Subsidieregeling medisch noodzakelijke zorg aan onverzekerden’. Zorgverleners kunnen de kosten op basis van deze regeling bij het CAK declareren. 

  Als je in Nederland gaat werken dan gelden er andere regels. Je moet dan wel een reguliere zorgverzekering afsluiten, omdat de Subsidieregeling dan vervalt. 

 • Waarom ontvang ik nu ineens zelf de nota voor de tandarts?

  De privacywet is veranderd. Ben je voor bepaalde zorg niet verzekerd? Dan mogen wij volgens de wet de nota’s niet in behandeling nemen. Dit betekent dat je voor die zorg vanaf nu een rekening van de zorgverlener thuisgestuurd krijgt.

  Sommige tandartsen kiezen er nu voor om alle tandartsnota’s direct naar verzekerden te sturen. Ook als je wel een tandartsverzekering hebt. Wij begrijpen dat je hier niet altijd op zit te wachten. 

  Dit kun je doen

  Ga je binnenkort naar de tandarts en heb je een tandartsverzekering? 

  Vraag jouw tandarts dan om de nota naar OHRA te sturen. Dat kan via het administratiebureau of via de website van VECOZO.

  Heb je een nota gehad van jouw tandarts en heb je een tandartsverzekering?

  Dan kun je de nota naar ons sturen via de OHRA app, Mijn OHRA Zorgverzekering of per post.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt. 

Bekijk ons overzicht