Zorgverzekering 2022
Het leven is onvoorspelbaar en dat vraagt om een zorgverzekering waar je op kunt rekenen, wat er ook op je pad komt. Daarom is onze zorgverzekering lekker flexibel. Je kiest zelf je zorgverlener. Bijvoorbeeld je arts, fysio of ziekenhuis. Wij betalen de rekening in de meeste gevallen volledig.
Veelgestelde vragen
-
Wat zijn de vergoedingen die ik krijg bij een OHRA verzekering (bijv. voor fysiotherapie of orthodontie)?
In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt en of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Ook zie je bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.
In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.
-
Mag ik zélf kiezen naar welke zorgverlener ik ga?
Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. Als de kosten verzekerd zijn, vergoeden wij in de meeste gevallen 100% van de rekening. Er zijn twee uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ en wijkverpleging (thuiszorg)? Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij rekening wordt gehouden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf. Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt? We helpen je graag.
-
Ik wil een wijziging doorgeven, hoe doe ik dat?
Het wijzigen van bijvoorbeeld je persoonlijke gegevens of je betaalgegevens doe je eenvoudig via Mijn OHRA Zorgverzekering.
-
Kan ik tussentijds mijn aanvullende verzekering wijzigen?
Wil je een andere dekking? Dit kan per 1 januari van het volgende jaar. Soms hoef je niet tot 1 januari te wachten en mag je ook tussentijds wijzigen. Als er iets in je leven verandert, wil je graag dat je zorgverzekering meegroeit. Daarom hebben we de OHRA Meegroeiservice
-
Ben ik nog verzekerd op mijn aanvullende zorgverzekering als ik naar (mijn familie in) Oekraïne ga om hulp te bieden?
De zorgverzekering en de aanvullende verzekering hebben een werelddekking. Dit betekent dat je als verzekerde in de hele wereld terecht kunt voor medische zorg. Als de zorg onder de zorgverzekering valt, dan heb je recht op een vergoeding.
Oekraïne heeft vanuit de overheid een negatief reisadvies. Als er vanwege een oorlogssituatie, oproer of dreiging van virussen en bacteriën een negatief reisadvies geldt (code oranje of code rood), dan vergoeden wij vanuit de aanvullende verzekering geen kosten die een verband houden met het negatieve reisadvies.
-
Ik en/of mijn familieleden zijn gevlucht uit Oekraïne en ik wil een zorgverzekering (helpen) aanvragen
Het is op dit moment niet mogelijk om een zorgverzekering aan te vragen, maar de zorgkosten worden wel vergoed. De zorgkosten van gevluchte Oekraïners in Nederland vallen onder de ‘Subsidieregeling medisch noodzakelijke zorg aan onverzekerden’. Zorgverleners kunnen de kosten op basis van deze regeling bij het CAK declareren.
Als je in Nederland gaat werken dan gelden er andere regels. Je moet dan wel een reguliere zorgverzekering afsluiten, omdat de Subsidieregeling dan vervalt.