Zorgverzekering 2023
Als het om je gezondheid gaat, neem je natuurlijk liever geen risico’s. Dat begrijpen we en daarom ben je met een OHRA Zorgverzekering goed verzekerd én heb je lekker veel vrijheid. Zo mag je zelf je ziekenhuis of specialistische kliniek kiezen en betalen wij de rekening. Dat geldt ook voor je fysiotherapeut.
Veelgestelde vragen
-
Wanneer krijg ik mijn polis en zorgpas?
Heb je een zorgverzekering bij OHRA afgesloten? Dan krijg je binnen tien werkdagen je nieuwe polis. Je zorgpas volgt binnen een maand.
Heb je je OHRA zorgverzekering gewijzigd? Dan krijg je niet altijd een nieuwe polis of zorgpas. Heb je iets gewijzigd waarvoor je wel een nieuwe polis en zorgpas krijgt? Je nieuwe polis sturen we je binnen 10 werkdagen toe. Je zorgpas volgt binnen een maand.
Let op:
Vraag je in de laatste twee weken van december je OHRA Zorgverzekering aan of wijzig je dan je zorgverzekering? Dan is het erg druk. Daardoor is het mogelijk dat je niet binnen 10 werkdagen je nieuwe polis in huis hebt. Heb je na drie weken nog niets ontvangen? Neem dan even contact met ons op.
-
Wat zijn de vergoedingen die ik krijg bij een OHRA verzekering (bijv. voor fysiotherapie of orthodontie)?
In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt en of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Ook zie je bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.
In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.
-
Mag ik zélf kiezen naar welke zorgverlener ik ga? Ook als er (nog) geen contract is?
Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf je fysio, ziekenhuis of specialistische kliniek kiest en de rekening vergoed wordt. Ook als we geen contract hebben met deze zorgverlener.
Er zijn 2 uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging (thuiszorg)? Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij wij rekening houden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf.
Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt? Check dan onze Zorgvinder. Hier zie je ook direct of wij een contract hebben met een zorgverlener.
-
Kan ik mijn eigen risico gespreid betalen?
Wij kunnen ons voorstellen dat je het verplicht eigen risico liever niet in één keer betaalt. Daarom is het bij OHRA geen enkel probleem om dit in tien maandelijkse, gelijke termijnen te betalen. Bekijk alle details.
Goed om te weten: geef het uiterlijk 1 februari aan ons door als je je eigen risico in termijnen wilt betalen. Heb je een vrijwillig eigen risico? Dan kun je je eigen risico helaas niet in termijnen betalen.
-
Het lukt me (even) niet om de premie te betalen. Kunnen jullie me helpen?
Soms kan het voorkomen dat je deze kosten (even) niet kunt betalen. Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact met ons opneemt, zodat we eventueel een betalingsregeling kunnen treffen. Met een betalingsregeling kun je grotere financiële problemen voorkomen.
-
Hoe declareer ik een rekening?
Een rekening van een zorgverlener kun je op 3 manieren declareren. Je bepaalt zelf hoe je dat doet:
- Online via Mijn OHRA Zorgverzekering
- Mobiel met de OHRA App
- Schriftelijk via het papieren declaratieformulier
Heb je een OHRA Online Gemak verzekering? Dan declareer je je rekeningen altijd online via Mijn OHRA Zorgverzekering of de OHRA App.
-
Vorig jaar heb ik mijn verplichte eigen risico gespreid betaald. Maar ik heb het niet (helemaal) opgemaakt. Wat nu?
Uiteraard krijg je het bedrag dat je te veel betaald hebt van ons terug. Je hoeft hier niets voor te doen. De eindafrekening volgt in het eerste kwartaal van het volgende jaar. Wij storten het restant dan automatisch op je rekening. Dit doen we op het rekeningnummer dat bij ons bekend is.
In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je de stand van je eigen risico. Zo weet je precies hoeveel je van ons terugkrijgt.
-
De premie van januari klopte niet. Wat nu?
Heb je je zorgverzekering in de laatste twee weken van december gewijzigd? Dan kan het helaas zo zijn dat je wijziging en de inning van de premie elkaar kruisen. Dat betekent dat je in januari nog niet de juiste premie betaalt. Maar... We lossen dit op.