Zorgverzekering

Zorg. Goed. Verzekerd.

Bereken je premie Vergoedingenwijzer
 • Altijd vrije zorgkeuze
 • Makkelijk declareren met de OHRA App
 • 1 keer per jaar je aanvullende verzekering wijzigen

Zorgverzekering 2021

Met de OHRA Zorgverzekering bepaal je zelf naar welke arts, therapeut of zorgverlener je gaat. Het maakt niet uit of wij afspraken hebben met je zorgverleners. Als het verzekerd is, vergoeden wij de zorg altijd. Je hebt een OHRA basisverzekering al vanaf € 126,75 per maand.

Onze voordelen

Korting op sportkleding

Lekker sporten met de sportkleding van Under Armour, Puma, Craft en Rucanor. Mét korting, omdat je je zorgverzekering bij OHRA hebt afgesloten. Je krijgt 30% korting op geselecteerde artikelen.

OHRA App

Krijg je een rekening van je zorgverlener? Dan wil je de rekening natuurlijk zo snel mogelijk bij ons declareren. Of het nu om een Nederlandse rekening gaat of eentje uit het buitenland; declareren doe je eenvoudig via de OHRA App.

Meegroeiservice

Verandert er iets in je leven en wil je dat je zorgverzekering met je meegroeit? Dat snappen wij! Daarom kun je met de OHRA Meegroeiservice je aanvullende verzekering 1 keer per jaar tussentijds wijzigen.

Een zorgverzekering vanaf € 126,75

Wij werken met 'vanaf' prijzen, omdat je onze verzekeringen online afsluit en je zaken online regelt. Daarom krijg je korting op je premie. Alleen personen van 18 jaar en ouder betalen deze premie. Wil je je collectief verzekeren dan kan de prijs afwijken.

Basisverzekering

Vanaf € 126,75 per maand

 • Altijd de belangrijkste zorg verzekerd
 • Altijd vrije zorgkeuze
 • Iedereen is welkom
Zorgverzekering 75% kiest voor aanvullend

Aanvullende verzekering

Vanaf € 7,40 per maand

 • Jong of oud? Gewoon dezelfde premie
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd

Tandartsverzekering

Vanaf € 10,40 per maand

 • Geen medische selectie
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding
 • Altijd een passend pakket

Collectief verzekeren

Wij hebben met veel werkgevers en organisaties collectieve afspraken gemaakt. Daardoor profiteer jij als werknemer, lid of klant van premiekorting en extra’s. Check of jouw werkgever, vereniging of ledenorganisatie afspraken met OHRA heeft gemaakt.

Information about the OHRA Health Insurance is also available in English.

Ben je werkgever of heb je voor een ledenorganisatie interesse in de collectieve zorgverzekering van OHRA? Bekijk de mogelijkheden.

Goed om te weten

Vind je zorgverlener

Je hebt zorg, een hulpmiddel of apotheek nodig. Waar kun je dan het beste terecht? Vul in de zorgvinder je gegevens in en je ziet het direct.

Eigen risico en eigen bijdrage

Wat is vrijwillig eigen risico? Wat is verplicht eigen risico? En wat is de eigen bijdrage? Wij leggen het je haarfijn uit. In begrijpelijke taal.

Wat krijg je vergoed?

Wil je weten wat de OHRA Zorgverzekering vergoedt? Met onze vergoedingenwijzer heb je snel antwoord. Of bekijk de vergoedingen in één oogopslag met onze pakketvergelijker (pdf).

Check jouw huid gratis op verdachte plekjes

De zon schijnt weer wat vaker en feller. Naast goed smeren met zonnebrand is het ook verstandig regelmatig jouw huid op verdachte plekjes te checken. Met jouw OHRA Zorgverzekering gebruik je gratis de SkinVision app. Hiermee kun je makkelijk en snel verdachte plekjes controleren

Veelgestelde vragen

 • Waarom geeft de apotheker mij een ander medicijn mee?

  Sommige medicijnen werken hetzelfde maar verschillen in prijs. Wij vergoeden dan alleen de goedkoopste variant en niet het duurdere merkmedicijn. Dat heet het ‘voorkeursbeleid medicijnen’ (ook wel ‘preferentiebeleid’ genoemd).

  Goed om te weten

  Wanneer je huisarts nadrukkelijk een bepaald merk medicijn voorschrijft, moet de apotheek dat ook verstrekken.

 • Wat krijg ik precies vergoed?

  In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt en of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Ook zie je bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.

  In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.

 • Coronavirus? Hoe zit dat met je zorgverzekering?

  Wat wij wel en niet vergoeden vind je terug in de veelgestelde vragen over het Coronavirus.

 • Wordt de coronavaccinatie vergoed?

  De coronavaccinatie valt onder het rijksvaccinatieprogramma en niet onder de zorgverzekering. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt. 

Bekijk ons overzicht