Zorgverzekering

Verzekerd van beste prijs-kwaliteit

 • Flexibele zorgverzekering
 • Makkelijk declareren
 • 8,5 klanttevredenheid

Zorgverzekering 2023

Als het om je gezondheid gaat, neem je natuurlijk liever geen risico’s. Dat begrijpen we en daarom ben je met een OHRA Zorgverzekering goed verzekerd én heb je lekker veel vrijheid. Zo mag je zelf je ziekenhuis of specialistische kliniek kiezen en betalen wij de rekening. Dat geldt ook voor je fysiotherapeut. Heb je al een OHRA Zorgverzekering?

Gedurende het jaar overstappen? Dat kan!

Wil je niet wachten tot 1 januari om over te stappen naar OHRA? In sommige gevallen kan je gedurende het jaar overstappen. Bijvoorbeeld als je een nieuwe baan hebt en je wilt overstappen van collectieve verzekeraar. Maar ook als je 18 jaar wordt of gaat scheiden is het mogelijk om gedurende het jaar een andere zorgverzekering te kiezen. Bekijk snel wat de mogelijkheden zijn.

Lees meer

Onze basisverzekering voor € 135,95

Een goede basisverzekering met volledige keuze van ziekenhuizen en zelfstandige klinieken voor € 135,95. En onze aanvullende verzekering al vanaf € 6,25. Alleen personen van 18 jaar en ouder betalen deze premie. Kinderen zijn gratis meeverzekerd op de meest uitgebreide aanvullende verzekering.

Basisverzekering

€ 135,95 per maand

 • 100% keuzevrijheid voor ziekenhuis, huisarts en fysio
 • We vergoeden de rekening in de meeste gevallen volledig
 • Declareer eenvoudig via de OHRA App
80% kiest hiervoor

Aanvullende verzekering

Vanaf € 6,25 per maand

 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd

Tandartsverzekering

Vanaf € 10,65 per maand

 • Geen medische selectie
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding
 • Kies altijd je eigen tandarts

Online gezondheidsdiensten

Bij elke OHRA zorgverzekering krijg je toegang tot online gezondheidsdiensten. Denk aan bijvoorbeeld Online GGZ of Vraag de dokter. Ben je collectief verzekerd? Dan heb je met het standaard pakket OHRA Gezond ook toegang tot online geldplannen van Nibud.

Onze voordelen

Klantvoordelen

Lekker in je vel zitten? Dat wil natuurlijk iedereen. Daarom krijg je korting op sportkleding en kookboeken. Maar dat niet alleen, want je krijgt ook korting op brillen en lenzen. Zo voel je je niet alleen fit, maar zie je alles ook scherp. Wel zo prettig.

Download de OHRA App

Met de OHRA App regel je gemakkelijk en snel alles voor je verzekeringen. Of je nu je persoonlijke gegevens wilt wijzigen of kosten wilt declareren. En heb je meerdere OHRA producten? Dan kun je alles in één app vinden. Makkelijk toch?

Niet ziek, toch beter

Ben je collectief verzekerd? Dan profiteer je ook van je zorgverzekering als je niet ziek bent. Met het pakket OHRA Gezond bijvoorbeeld. Boordevol extra’s gericht op jouw vitaliteit. Zo haal jij het beste uit jezelf! Kijk snel wat het inhoudt.

De OHRA Budget Assistent

Of je nu meer zicht op je financiën wilt of wilt weten waar je financieel aan toe bent bij impactvolle levensgebeurtenissen; de OHRA Budget Assistent is dé wegwijzer als het gaat om al jouw geldzaken. Van duidelijke informatie tot aan (kostelozen) instanties waar je terechtkunt voor advies. Alles op één plek. Wel zo fijn. Heb je iemand die je helpt met je geldzaken of help jij zelf iemand? Loop dan eens samen door deze Budget Assistent.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer krijg ik mijn polis en zorgpas?

  Heb je een zorgverzekering bij OHRA afgesloten? Dan krijg je binnen tien werkdagen je nieuwe polis. Je zorgpas volgt binnen een maand.

  Heb je je OHRA zorgverzekering gewijzigd? Dan krijg je niet altijd een nieuwe polis of zorgpas. Heb je iets gewijzigd waarvoor je wel een nieuwe polis en zorgpas krijgt? Je nieuwe polis sturen we je binnen 10 werkdagen toe. Je zorgpas volgt binnen een maand.

  Let op:

  Vraag je in de laatste twee weken van december je OHRA Zorgverzekering aan of wijzig je dan je zorgverzekering? Dan is het erg druk. Daardoor is het mogelijk dat je niet binnen 10 werkdagen je nieuwe polis in huis hebt. Heb je na vier weken nog niets ontvangen? Neem dan even contact met ons op.

 • Wat zijn de vergoedingen die ik krijg bij een OHRA verzekering (bijv. voor fysiotherapie of orthodontie)?

  In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt en of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Ook zie je bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.

  In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.

 • Mag ik zélf kiezen naar welke zorgverlener ik ga? Ook als er (nog) geen contract is?

  Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf je fysio, ziekenhuis of specialistische kliniek kiest en de rekening vergoed wordt.  Ook als we geen contract hebben met deze zorgverlener.

  Er zijn 2 uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging (thuiszorg)?  Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij wij rekening houden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf. 

  Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt? Check dan onze Zorgvinder. Hier zie je ook direct of wij een contract hebben met een zorgverlener.

 • Kan ik mijn eigen risico gespreid betalen?

  Wij kunnen ons voorstellen dat je het verplicht eigen risico liever niet in één keer betaalt. Daarom is het bij OHRA geen enkel probleem om dit in tien maandelijkse, gelijke termijnen te betalen. Bekijk alle details

  Goed om te weten: geef het uiterlijk 1 februari aan ons door als je je eigen risico in termijnen wilt betalen. Heb je een vrijwillig eigen risico? Dan kun je je eigen risico helaas niet in termijnen betalen.

 • Het lukt me (even) niet om de premie te betalen. Kunnen jullie me helpen?

  Soms kan het voorkomen dat je deze kosten (even) niet kunt betalen. Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact met ons opneemt, zodat we eventueel een betalingsregeling kunnen treffen. Met een betalingsregeling kun je grotere financiële problemen voorkomen.

 • Hoe declareer ik een rekening?

  Een rekening van een zorgverlener kun je op 3 manieren declareren. Je bepaalt zelf hoe je dat doet:

  • Online via Mijn OHRA Zorgverzekering
  • Mobiel met de OHRA App
  • Schriftelijk via het papieren declaratieformulier

  Heb je een OHRA Online Gemak verzekering? Dan declareer je je rekeningen altijd online via Mijn OHRA Zorgverzekering of de OHRA App.

 • Vorig jaar heb ik mijn verplichte eigen risico gespreid betaald. Maar ik heb het niet (helemaal) opgemaakt. Wat nu?

  Uiteraard krijg je het bedrag dat je te veel betaald hebt van ons terug. Je hoeft hier niets voor te doen. De eindafrekening volgt in het eerste kwartaal van het volgende jaar. Wij storten het restant dan automatisch op je rekening. Dit doen we op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. 

  In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je de stand van je eigen risico. Zo weet je precies hoeveel je van ons terugkrijgt.

 • De premie van januari klopte niet. Wat nu?

  Heb je je zorgverzekering in de laatste twee weken van december gewijzigd? Dan kan het helaas zo zijn dat je wijziging en de inning van de premie elkaar kruisen. Dat betekent dat je in januari nog niet de juiste premie betaalt. Maar... We lossen dit op.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt. 

Bekijk ons overzicht

Meest gelezen zorgblogs

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je zorgverzekering.

Je kind ziek op vakantie: dit wil je weten

Het kan altijd gebeuren: je kind wordt ziek op vakantie. Dit kun je niet voorkomen, maar je kunt je wel voorbereiden! Daarom: een checklist.

Medicijnafval, wat is het?

Medicijnen die overblijven en afval worden; medicijnafval. Wist je dat, als je de resten weggooit, deze in het oppervlaktewater komen? Dit is niet goed voor de aarde. Wat kun je doen?

Alle eHealthdiensten op een rij

Van gezondheidsdienst Online GGZ tot aan de app SkinVision; we hebben verschillende eHealthdiensten die je ondersteunen op ieder gezondheidsvlak. Voor meer vitaliteit!