Bij OHRA heb je keuzevrijheid

Als je je verdiept in je zorgverzekering dan kom je regelmatig termen tegen als 'keuzevrijheid' of 'vrije zorgkeuze'. Heb je een OHRA Zorgverzekering, dan heb je te maken met keuzevrijheid. Ook volgend jaar. En dat is fijn. Maar wat is dat nou precies? We weten natuurlijk van de hoed en de rand, dus we leggen je het graag uit! 

Wat is keuzevrijheid?

Als je een zorgverzekering bij OHRA hebt, dan heb je keuzevrijheid. Heel simpel. Dit betekent dat je zelf je zorgverlener, zoals je (huis)arts, fysio, ziekenhuis en specialistische kliniek kiest. En wij? Wij betalen in de meeste gevallen de rekening. ‘Is dat nou zo uniek?’. Zeker, want je kan bij OHRA praktisch overal terecht, ongeacht er een contract is of niet met de zorgverlener. Dat is niet altijd vanzelfsprekend.

Wat als je een zorgverzekering zonder keuzevrijheid hebt?

Voor een volledige vergoeding kun je dan alleen terecht bij zorgverleners met wie je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Het nadeel hiervan is dat je dan te maken kunt hebben met lange(re) wachttijden of specialisten waar jouw voorkeur niet naar uitgaat. Ook kan het zo zijn dat je bij andere zorgverzekeraars wel naar een specialist naar keuze kan, maar dat je dan zelf (een deel van) de rekening betaalt. 

Combinatiepolis

OHRA heeft een combinatiepolis. Dit betekent dat je dus zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat, of er nu een contract is of niet met de zorgverzekeraar. Bij ons betekent het ook dat de kosten voor 100% vergoed worden, op 2 uitzonderingen na. Maak je gebruik van GGZ of wijkverpleging en gaat het om niet gecontracteerde zorgverleners, dan vergoeden wij 75% van de rekening. Waarbij rekening wordt gehouden met het maximum tarief.

Naturapolis

Sommige zorgverzekeraars hebben een naturapolis. Dit betekent dat je alleen een volledige vergoeding krijgt als je gebruikmaakt van een zorgverlener waarmee je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Doe je dat niet? Dan betaal je altijd een deel van de kosten zelf. 

Jouw leven, jouw zorg

‘En wordt dit dan allemaal vanuit de basisverzekering vergoed?’ Zelf kiezen voor bijvoorbeeld een medisch specialist waar je het snelst geholpen wordt, heb je al bij een OHRA Basis zorgverzekering. Dit geldt niet voor alle medisch specialisten. Soms is er een aanvullende verzekering nodig. Alle informatie over je aanvullende en basisverzekering vind je hier

Dan tot slot: we vinden het belangrijk dat jij zelf de keuze hebt over waar je naartoe gaat. Of dat nu is omdat je dan het snelst geholpen kunt worden, omdat het gaat om een specialist om de hoek of omdat jij je prettig gevoel hebt bij iemand. Jouw leven, jouw zorg. Ja, dat is OHRA.

OHRA: keuzevrijheid die vérder gaat 

Bij OHRA sta jij aan het roer en heb jij zelf de regie in handen. Jouw wensen en keuzes staan voorop. Dat is wat wij bij OHRA échte keuzevrijheid noemen. Zo kies je bij OHRA je eigen zorgverlener. Maar bij OHRA gaat keuzevrijheid verder. Het gaat ook om zorg op het moment dat jij het nodig hebt. Of over zorg als je (bijna) nooit ziek bent of juist flink aan de slag wilt met jouw vitaliteit. Op een manier die bij jou past. Daarnaast gaat het bij keuzevrijheid ook over het samenstellen van jouw persoonlijke zorgpakket. Kortom, keuzevrijheid in de brede zin van het woord.