Keuzevrijheid

Met de OHRA Zorgverzekering kies je zelf je zorgverlener. Bijvoorbeeld je arts, fysio of ziekenhuis. Wij betalen de rekening in de meeste gevallen volledig.

Dit zijn de voordelen

  • Je kiest zelf je zorgverlener
  • Zoals je arts, fysio of ziekenhuis
  • We vergoeden de rekening in de meeste gevallen volledig

Wordt de rekening altijd vergoed?

Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. Als de kosten verzekerd zijn, vergoeden wij in de meeste gevallen 100% van de rekening. Er zijn 2 uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging (thuiszorg)?  Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij rekening wordt gehouden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf.

Kun je bij alle zorgverzekeraars je eigen zorgverlener kiezen?

Nee, dat is niet vanzelfsprekend. Zorgverzekeraars bepalen zelf het soort polis van hun zorgverzekering. Dit kan een combinatiepolis zijn zoals die van OHRA, maar bijvoorbeeld ook een naturapolis. 

Zit je niet bij OHRA en kies je voor een zorgverzekeraar met een naturapolis? Dan betekent dat dat je alleen een volledige vergoeding krijgt als je gebruikmaakt van een zorgverlener waarmee je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Doe je dit niet? Dan betaal je altijd een deel van de kosten zelf.

Zit je wel bij OHRA? Dan heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. Als de kosten verzekerd zijn, vergoeden wij in de meeste gevallen 100% van de rekening. Er zijn 2 uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ en wijkverpleging (thuiszorg)?  Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij rekening wordt gehouden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf.

Meer weten over de verschillende soorten polissen? Lees het in onze blog