Aanvullende verzekering: wanneer is het handig?

Met onze Combinatiepolis heb je altijd 100% keuzevrijheid bij bijvoorbeeld ziekenhuizen, huisartsen, fysiotherapeuten en specialistische klinieken. In de meeste gevallen betalen wij de rekening volledig. Ook als wij geen contract met de zorgverlener hebben.Er zijn 2 uitzonderingen: GGZ en Wijkverpleging (Thuiszorg). Maar de basisverzekering vergoedt niet alles. Als je meer zorg nodig hebt, of je verwacht meer zorg nodig te hebben, dan kan een aanvullende verzekering handig zijn.

Wanneer dit handig is, kun je alleen zelf bepalen. Het ligt namelijk helemaal aan je persoonlijke situatie. Maar natuurlijk helpen we graag een handje. Er is een aantal veel voorkomende situaties waarbij een aanvullende verzekering de moeite waard is. Zo kun je makkelijker besluiten of je je aanvullend wil verzekeren. Naast een aanvullende verzekering kan mogelijk ook een aanvullende tandartsverzekering voor jou een uitkomst zijn.

 • Je weet nú al dat je zorg nodig hebt

  Je weet al dat je zorg nodig hebt doordat je bijvoorbeeld een chronische aandoening hebt. Of omdat je geopereerd moet worden. Dan is het goed mogelijk dat de basisverzekering niet alles vergoedt en is een aanvullende verzekering handig.

 • Reis je veel? Yes, Si, Oui

  Wist je dat de basisverzekering niet alle buitenlandse zorg vergoedt?

  Spoedeisende zorg bijvoorbeeld. Dit wordt wel vergoed, maar tot máximaal het tarief dat voor dezelfde behandeling in Nederland geldt. Dus… alles wat over de grens méér kost… betaal je zelf. En dan kunnen de kosten hoog oplopen. Zo kost een bed in een Amerikaans ziekenhuis al snel ruim € 3.000,- per dag.

  En ben je gevallen bij het skiën? Die privékliniek in Oostenrijk helpt je graag. Maar de kosten… Gelukkig vergoeden onze aanvullende verzekeringen spoedeisende zorg in het buitenland volledig. En onvoorziene tandheelkundige zorg door een ongeval krijg je tot € 20.000,- vergoed.

 • Je maakt gebruik van alternatieve geneeswijzen

  Veel mensen bezoeken een alternatief genezer omdat ze daar baat bij hebben. De basisverzekering vergoedt deze kosten niet. Omdat wij het belangrijk vinden dat je lekker in je vel zit, vergoeden onze aanvullende verzekeringen dit wel. Vind jij alternatieve behandelingen voor jezelf of je kinderen ook belangrijk? In onze Vergoedingenwijzer zie je onze vergoedingen en eventuele voorwaarden.

 • Je kind(eren) goed verzekerd

  Dat begint goed bij OHRA. Tot 18 jaar is je zoon of dochter gratis meeverzekerd op de méést uitgebreide aanvullende verzekering die jij of je partner bij ons afsluit. Omdat de zorgbehoefte van je kind anders is dan die van jou, is het verstandig om na te denken over onderstaande vergoedingen:

  Een beugel

  Daar krijgen veel kinderen vroeg of laat mee te maken. Vaak als ze tussen de 10 en 13 jaar oud zijn. Een behandeling duurt zo 2 tot 3 jaar en je betaalt al snel tussen de € 2.000,- en € 3.000,-. Dat tikt aan. Wil je dit niet zelf betalen? Kijk in onze Vergoedingenwijzer wat je vergoed krijgt.

  Tip!

  Om gebruik te maken van de dekking voor orthodontie geldt er een wachttijd van 12 maanden. Denk er dus nu vast aan om dit mee te verzekeren, als je over een jaar verwacht hier gebruik van te maken.

  Meer vergoedingen voor je zoon of dochter

  Naast een beugel zijn er nog meer vergoedingen die de moeite waard zijn om eens te bekijken. Zoals reiskosten bij een ziekenhuisopname, verblijf in een Ronald McDonald Huis of alternatieve geneeswijzen Of wat te denken van een EHBO cursusacné-behandelingen of fysiotherapie bij sportblessures.

  Wil je (nog) een kindje?

  De basisverzekering vergoedt niet alles rondom je zwangerschap, bevalling en kraamzorg. Een aanvullende verzekering vergoedt gelukkig meer. Dan maak jij je tijdens én na je 9 maanden niet druk over goede zorg. In onze Vergoedingenwijzer vind je onze vergoedingen en eventuele voorwaarden.

 • Je hebt kans op een sportblessure

  Je bent lekker sportief, dat is gezond. Maar hierdoor heb je ook kans op een blessure. En bedenk hierbij het volgende:

  • Per jaar worden 730.000 sportblessures door een fysiotherapeut behandeld
  • 1 behandeling kost rond de 3 tientjes en per blessure zijn gemiddeld 7 behandelingen nodig
  • En de basisverzekering vergoedt niks. Kost je dus al snel ruim € 200,-
  • Onze aanvullende verzekeringen bieden wél een vergoeding. En je staat snel weer op het voetbalveld, de tennisbaan of in het bos
 • Je wil de fysiotherapeut niet zelf betalen

  De basisverzekering vergoedt alleen fysiotherapiebehandelingen bij een chronische aandoening. En als je 18 jaar of ouder bent, moet je de eerste 20 behandelingen ook nog eens zelf betalen. Staat jouw aandoening helemaal niet op de lijst met chronische aandoeningen? Dan krijg je zelfs helemaal niks vergoed vanuit de basisverzekering. Wil je niet alles zelf betalen? Dat snappen wij. Daarom bieden onze aanvullende verzekeringen een vergoeding voor fysiotherapie en oefentherapie.

  Let op

  De lijst met chronische aandoeningen in ook in 2024 nog actueel.

 • Je bent mantelzorger

  Verleen je mantelzorg? Het is fijn als je dat kunt doen, maar het kan ook lichamelijk en geestelijk zwaar zijn. De basisverzekering vergoedt niks. Maar omdat wij je graag willen bijstaan, hebben veel van onze aanvullende verzekeringen een vergoeding voor mantelzorg.

  Zoals een vervangende mantelzorger als je op vakantie gaat of ziek bent, een mantelzorgcursus of instructies als degene die je verzorgt ergotherapie krijgt. En vergeet onze mantelzorgmakelaar niet. Deze staat je bij met raad en daad en helpt met het regelen van de beste zorg. Zodat jij niet bezig bent met administratieve zaken, maar met de mooie dingen van mantelzorg. Zoals een wandeling in het bos. Of een kopje koffie in de stad.

  Zo lever je de beste zorg aan je naaste. En aan jezelf.

 • Eigen bijdrage? Dacht het niet

  Soms betaal je voor vergoedingen uit de basisverzekering een eigen bijdrage. Maar dat hoeft niet. Verschillende van onze aanvullende verzekeringen bieden hiervoor een vergoeding. Bijvoorbeeld voor: kraamzorg, een kunstgebitziekenvervoer, of bepaalde hulpmiddelen en medicijnen.

Andere vergoedingen

Het kan natuurlijk heel goed dat voor jou heel andere situaties gelden en dat je heel andere zorg wilt verzekeren. Benieuwd naar alle vergoedingen? Bekijk onze Vergoedingenwijzer of de Pakketvergelijker (pdf).