Vouwwagenverzekering

Schade. Vouwwagen. Verzekerd.
 • Hulpdienst dag en nacht bereikbaar
 • Kosten voor vervangend kampeermiddel of noodreparatie inbegrepen
 • Gratis vervoer van je vouwwagen bij schade
Vouwwagen verzekeren

Trek jij er vaak op uit met de vouwwagen achter je auto, dan ben je vast blij als je zonder schade thuiskomt. En krijg je per ongeluk een scheur in het doek van je vouwwagen, dan wil je dit zo snel mogelijk weer in orde hebben. Met de OHRA Caravanverzekering - ook voor vouwwagens - regel je het snel en eenvoudig, ook als je schade hebt. Zonder onnodig gedoe.

Schade aan je vouwwagen

Nieuwwaarderegeling

Koop je een nieuwe vouwwagen en ben je de eerste eigenaar en gebruiker? Dan profiteer je van onze nieuwwaarderegeling als je vouwwagen in de eerste 5 jaar 'total loss' raakt of wordt gestolen. Je krijgt dan een vergoeding tot maximaal 125% van het verzekerde bedrag. Meer weten over onze nieuwwaarde- en dagwaarderegeling?

Hulpdienst 24 uur per dag

Heb je een verzekering voor je vouwwagen - deze valt onder de caravanverzekering van OHRA -, dan kun je rekenen op hulp voor vervoer van je vouwwagen binnen Nederland naar het dichtstbijzijnde reparatiebedrijf. En de kosten nemen wij natuurlijk voor onze rekening.

Vervangend kampeermiddel

Ga je met je vouwwagen op vakantie in het buitenland en raakt de vouwwagen kort voor of tijdens je vakantie onbewoonbaar? Dan vergoeden wij de huur van een vervangend kampeermiddel tot maximaal € 1.250,- per gebeurtenis. Zo kun jij verder genieten van je vakantie.

Onze klanten beoordelen onze verzekeringen met een 8,5!

Op basis van 25.758 beoordelingen. Zo weet je dat je goed zit bij OHRA.

Wel verzekerd

Je bent uitgebreid verzekerd voor schade aan je vouwwagen veroorzaakt door onder andere:

 • Brand, blikseminslag, overstroming.
 • Storm en hagel.
 • Botsen en omslaan van de vouwwagen tijdens het rijden of verplaatsen.
 • Diefstal.

Niet verzekerd

Soms is je vouwwagen niet verzekerd. In onderstaande situaties vergoeden wij niets, of ben je niet verzekerd:

 • Bij verhuur.
 • Als je rijdt onder invloed of zonder geldig rijbewijs.
 • Bij gebruiksschade en slijtage.
 • In een stalling die niet overdekt en bewaakt is.

Aanvullende dekkingen vouwwagenverzekering

Schade in de winterstalling?

Stel dat er schade aan je vouwwagen ontstaat in de winterstalling? Gelukkig vallen veel schades onder de dekking van onze caravanverzekering die ook geldt voor je vouwwagen. Schade voorkomen? Controleer altijd je vouwwagen vóórdat je hem in de stalling zet en laat kleine beschadigingen meteen repareren. Zo voorkom je grotere schade door de langzame werking van weersinvloeden. Deze vergoeden wij niet.

Collectieve korting?

Ben jij lid van een grote vereniging of werk je bij een grote werkgever? Dan kun je je vouwwagen misschien wel collectief verzekeren. Met verschillende werkgevers en ledenorganisaties hebben wij collectieve afspraken. Zo kun jij als werknemer, lid of klant van zo'n organisatie korting krijgen op diverse verzekeringen, zoals onze caravanverzekering. Dat is mooi meegenomen. Neem contact op met ons contact center voor meer informatie.

Internationaal verzekeringsbewijs (voorheen de groene kaart)

In Nederland is je vouwwagen gewoon verzekerd met de OHRA Caravanverzekering. Houd je meer van rondtrekken, dan is je toercaravan of vouwwagen verzekerd in de landen die op je internationaal verzekeringsbewijs (voorheen de groene kaart) van je autoverzekering staan. Lees in welke landen een internationaal verzekeringsbewijs (IVB) verplicht is.

Handige kampeertips

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je vouwwagen.

Je vouwwagen goed onderhouden

Met deze tips gaat hij nog jaren mee

Op vakantie met je vouwwagen?

Zo ga je verzekerd op pad

Vouwwagen kopen?

Check eerst deze handige tips

Meest gestelde vragen over het verzekeren van je vouwwagen

 • Wat heb ik aan een verzekering voor mijn vouwwagen?

  Een caravanverzekering beschermt je tegen schade aan of diefstal van de vouwwagen (of caravan) tijdens je kampeervakantie. Breng je schade toe aan een ander met je vouwwagen? Dan valt dit in veel gevallen onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) of onder de WA-verzekering van je auto.

 • Wat kost een verzekering voor je vouwwagen?

  De kosten voor een verzekering voor je vouwwagen hangen samen met de cataloguswaarde van deze vouwwagen. Wanneer je extra zaken zoals inventaris wilt meeverzekeren dan wordt de verzekeringspremie vanzelfsprekend hoger. Benieuwd wat een verzekering voor jouw vouwwagen kost?

 • Wat dekt een verzekering voor je vouwwagen?

  Standaard is de dekking van de verzekering voor je vouwwagen al behoorlijk uitgebreid. Zo ben je bij OHRA verzekerd voor schade aan je vouwwagen door brand, storm, diefstal, blikseminslag of hagel. Stel, op de camping valt een grote tak van een boom bovenop je vouwwagen? Dan dekt deze verzekering de schade. Let er wel op dat er voor iedere schade die je meldt een eigen risico geldt.

 • Waar moet je op letten bij een verzekering voor je vouwwagen?

  Bij de verzekering voor je vouwwagen is het belangrijk dat je bepaalt wat je wilt verzekeren. Standaard dekt de verzekering schade aan je vouwwagen inclusief de accessoires die aan de vouwwagen vastzitten. Aanvullend kun je bij OHRA je inventaris zoals beddengoed, campingstoelen en serviesgoed meeverzekeren. Zorg wel goed voor je vouwwagen, want schade door achterstallig onderhoud is niet verzekerd.

 • Is een verzekering voor je vouwwagen verplicht?

  Nee, een vouwwagen- of caravanverzekering is niet verplicht. Maar het is wel verstandig om er een af te sluiten. Zeker als je regelmatig kampeert op plaatsen waar het weer soms onstuimig is. Denk bijvoorbeeld aan de befaamde onweersbuien aan het Gardameer in Italië of de hevige winden in het Zuiden van Frankrijk. Hoe hoger de waarde van je vouwwagen of caravan, hoe groter het risico dat je financieel loopt. Wanneer het nodig is kun je zelfs een vervangende vouwwagen of ander kampeermiddel huren. Zo kun je heerlijk op de camping blijven. Wil je weten wat er vergoed wordt, lees dan meer over de vergoedingen.

 • Staat je vraag er niet bij?

  Kijk dan op de pagina met veelgestelde vragen.