Dit is verzekerd met de OHRA Caravanverzekering

Schade aan je caravan of problemen onderweg zijn al vervelend genoeg. In zo’n geval kun je rekenen op onze hulp. Ook als je caravan niet meer te herstellen is. Wanneer en hoe je precies verzekerd bent met onze caravanverzekering leggen we je graag uit.

Waar ben je standaard voor verzekerd? 

Met onze caravanverzekering ben je standaard verzekerd voor schade aan je caravan, mover, fietsendrager en accessoires. Onder accessoires vallen levelsystemen, zonnepanelen, schotelantennes en luifels. Het gaat om schade die is ontstaan door onder andere: 

  • brand
  • blikseminslag
  • storm
  • botsen en omslaan tijdens het rijden of verplaatsen van de caravan
  • diefstal
  • hagel

Houd er wel rekening mee dat je altijd een eigen risico van € 90,- hebt. Dit geldt voor iedere schade die je meldt. Goed om te weten: een fietsendrager of caravanmover valt onder de basisdekking van je caravanverzekering. Als je deze wilt meeverzekeren, tel je de nieuwwaarde van de drager of mover op bij de nieuwwaarde van je caravan.

Extra dekkingen voor je inventaris, de voortent of een aanbouw

Fijn natuurlijk dat je caravan of vouwwagen goed verzekerd is, maar bij brand of diefstal ben je vaak ook spullen in je caravan of voortent kwijt. Of kan een storm de voortent compleet verwoesten. Gelukkig kun je je hiervoor extra verzekeren:

  • Inventaris: dit zijn de huishoudelijke spullen in de caravan, vouwwagen of voortent. Bijvoorbeeld beddengoed en servies. Je reisbagage zoals een camera, valt hier niet onder. Die kun je verzekeren met onze reisverzekering
  • Voortent: hiermee bedoelen we een voortent, tentluifel en toilettent. Maar alleen als deze aan de caravan kunnen worden vastgemaakt en dan 1 geheel vormen
  • Aanbouw: dit zijn bijvoorbeeld een schuurtje, opslagkist, toilethuisje, afdak, serre en bordes, als die zijn aangebouwd aan de caravan. Of vlakbij de caravan staan. Een aanbouw van tentdoek verzekeren we niet

Nieuwwaarderegeling voor caravans tot 5 jaar

Koop je een nieuwe caravan en is je caravan in de eerste 5 jaar 'total loss'? Of wordt de caravan gestolen? Dan profiteer je van onze nieuwwaarderegeling. Je moet dan wel de eerste eigenaar en gebruiker van de caravan zijn. Je vergoeding is dan gunstig: maximaal 125% van het verzekerd bedrag. Dat verzacht de boel natuurlijk wel een beetje.

Goed om te weten: je caravan is total loss als de reparatiekosten hoger zijn dan het verschil tussen de nieuwwaarde en de dagwaarde, direct na de gebeurtenis. 

En in andere gevallen krijg je de dagwaarde

Heb je geen recht op de nieuwwaarderegeling? Dan vergoeden wij de reparatiekosten. Dat doen we als de reparatiekosten lager zijn dan het verschil in de dagwaarde van je caravan, meteen voor en meteen na de gebeurtenis. Zijn de reparatiekosten hoger dan dit verschil? Dan is je caravan 'total los'. En dan krijg je van ons dit verschil.