Veelgestelde vragen OHRA Caravanverzekering

Een caravanverzekering afsluiten doe je niet elke dag. We kunnen ons voorstellen dat je hierover vragen hebt. Daarom hebben wij enkele veelgestelde vragen over onze caravanverzekering voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

 • Zijn spullen in de caravan ook meeverzekerd?

  In de basisdekking van onze caravanverzekering zijn de spullen in de caravan, voortent of aanbouw niet meeverzekerd. Wil je dit wel, kies dan voor de extra dekking Inventaris. Hieronder vallen alle spullen voor huishoudelijk gebruik, zoals beddengoed en servies. Een gerust gevoel, want ongemerkt heb je heel wat spullen mee op reis.

  Let op: de bagage die je meeneemt valt niet onder de extra dekking Inventaris. Je reisbagage, zoals bijvoorbeeld een camera en een zonnebril, kun je wel verzekeren met onze reisverzekering.

 • Kan ik mijn vouwwagen verzekeren?

  Ja, onze caravanverzekering is ook bedoeld voor vouwwagens. Je moet wel zelf de gebruiker zijn en je mag de vouwwagen niet verhuren. Bij verhuur ben je namelijk niet verzekerd.

 • Mag ik mijn caravan ook verhuren?

  Helaas, een toercaravan en vouwwagen mag je niet verhuren. Doe je dit wel, dan ben je niet verzekerd. Een stacaravan mag je wel een keertje verhuren, maar niet langer dan 4 weken per jaar.

 • Ben ik verzekerd als ik mijn caravan of vouwwagen uitleen?

  De caravan of vouwwagen zelf is verzekerd. Daarom maakt het niet uit of de eigenaar of iemand anders met de caravan op pad is. Is de caravan of vouwwagen gekoppeld aan een auto? Dan geldt dat de bestuurder van de auto in bezit moet zijn van een geldig rijbewijs en dat zijn auto verzekerd moet zijn. En de bestuurder van de auto die de caravan of vouwwagen trekt mag niet rijden onder invloed. Dat zijn gewoon de regels van de wet. Gebeurt dit wel en is er schade, dan is deze schade niet verzekerd.

 • Kan ik een camper verzekeren?

  Nee, helaas. Onze caravanverzekering is geen verzekering voor campers. OHRA heeft geen verzekering voor campers.

 • Ik heb schade door hagel en storm. Is dat verzekerd?

  Ja, storm- en hagelschade zijn standaard verzekerd met de OHRA Caravanverzekering. Heb je schade? Meld de schade dan zo snel mogelijk.

 • Mijn caravanmover is beschadigd. Is die ook verzekerd?

  Ja, een caravanmover is ook meeverzekerd. Je moet dan wel aan ons doorgeven dat er een caravanmover op je caravan zit. Dat doe je bij het afsluiten van onze caravanverzekering. Je telt dan de nieuwwaarde van de caravanmover op bij de nieuwwaarde van je caravan. Daarmee bepaal je de premie. Heel makkelijk.

  Heb je de caravanmover later aangeschaft en gemonteerd, dan is het belangrijk dat je dit ook aan ons doorgeeft. Dit doe je door de nieuwwaarde van je caravan te verhogen met de nieuwwaarde van de caravanmover.