Internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) caravan

Heb je een internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) voor je caravan nodig? Of niet?

Met je internationaal verzekeringsbewijs (voorheen de groene kaart) laat je zien dat je voertuig verzekerd is. In Nederland hoef je voor je caravan geen apart internationaal verzekeringsbewijs te hebben. Ook niet als je caravan een eigen kentekenbewijs heeft. Je caravan is meeverzekerd op de WA-verzekering van de auto die de caravan trekt. Op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van je auto staat hiervoor de code 'AF'.

IVB wel verplicht in Duitsland, Polen en Spanje

Maar let op. Heeft je caravan een eigen kenteken en ga je ermee naar Duitsland, Polen of Spanje? Of reis je door deze landen? Dan ben je wél verplicht om een apart internationaal verzekeringsbewijs voor je caravan bij je te hebben. Je vraagt deze aan bij de verzekeraar van de auto die de caravan trekt.

Is je auto bij ons verzekerd? Dan vraag je je internationaal verzekeringsbewijs (IVB) voor je caravan aan via onze klantenservice. Geef het kenteken van de caravan en het polisnummer van je autoverzekering aan ons door en wij sturen je internationaal verzekeringsbewijs naar je toe.

En een internationaal verzekeringsbewijs voor je auto?

Ook voor je auto hoef je in Nederland niet een internationaal verzekeringsbewijs (voorheen de groene kaart) bij je te hebben. Deze hoeft ook niet groen te zijn. Let wel op als je naar het buitenland gaat. Daar kunnen andere regels gelden.

Landen waar de groene kaart verplicht is