Groene kaart caravan

Heb je een groene kaart voor je caravan nodig? Of niet?

Een groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs voor voertuigen. In Nederland hoef je voor je caravan geen aparte groene kaart te hebben. Ook niet als je caravan een eigen kentekenbewijs heeft. Je caravan is meeverzekerd op de WA-verzekering van de auto die de caravan trekt. Op de groene kaart van je auto staat hiervoor de code AF.

Wel verplicht in Duitsland, Polen en Spanje

Maar let op. Heeft je caravan een eigen kenteken en ga je ermee naar Duitsland, Polen of Spanje? Of reis je door deze landen? Dan ben je wél verplicht een tweede groene kaart voor je caravan bij je te hebben. Je vraagt deze aan bij de verzekeraar van de auto die de caravan trekt.

Is je auto bij ons verzekerd? Dan vraag je de groene kaart voor je caravan aan via onze klantenservice. Geef het kenteken van de caravan en het polisnummer van je autoverzekering aan ons door en wij sturen de groene kaart naar je toe.

En de groene kaart voor je auto?

Ook voor je auto hoef je in Nederland de groene kaart niet bij je te hebben en hoeft deze ook niet groen te zijn. Let wel op als je naar het buitenland gaat. Daar kunnen andere regels gelden.

Landen waar de groene kaart verplicht is