Soms is je caravan of vouwwagen niet verzekerd

Een blikseminslag, een botsing onderweg of diefstal van de inventaris van je caravan. Deze schades vallen allemaal onder de dekking van onze caravanverzekering. Helaas kunnen we niet alles verzekeren. In onderstaande situaties vergoeden wij niets, of ben je niet verzekerd.

Bij permanente bewoning of verhuur

Onze caravanverzekering is bedoeld voor een caravan of vouwwagen die je zelf gebruikt voor vrije tijd en vakanties. Verhuur je de caravan of woon je er voor langere tijd in? Jammer, dan keren wij niet uit bij schade. Een stacaravan mag je wel een keertje verhuren. Maar niet langer dan 4 weken per jaar.

Als je rijdt onder invloed of zonder een geldig rijbewijs

De bestuurder van de auto die de caravan of vouwwagen trekt mag niet rijden onder invloed en moet een geldig rijbewijs hebben. Dat zijn gewoon de regels van de wet. Gebeurt dit wel en is er schade, dan is deze schade niet verzekerd.

Bij schade door gebruik en slijtage

Bij het in- en uitpakken van de caravan raak je de deur en zit er een deukje in. Heel vervelend, maar gebruiksschade zoals in dit voorbeeld, is helaas niet verzekerd met je caravanverzekering. Is er tegelijkertijd schade aan je caravan die wel onder de dekking valt? Dan krijg je de kosten om de krassen en deuken te repareren wel vergoed.

Verder is schade door slijtage, vocht, ongedierte (zoals insecten, knaagdieren, muizen en ratten), weers- en temperatuursinvloeden of andere invloeden ook niet verzekerd. Het plaatsen van je caravan in een niet-overdekte stalling kan dus leiden tot een niet-gedekte schade.

Wat kun je zelf doen om schade te voorkomen?

Door goed onderhoud kun je zelf schades voorkomen die niet verzekerd zijn. Zorg er daarom voor dat je caravan of vouwwagen:

  • goed onderhouden is
  • tegen diefstal beveiligd is met een Kiwa SCM goedgekeurd disselslot en/of wielklem. Vraag meer informatie bij de caravanspecialist of kijk op de website van Kiwa SCM
  • tijdens de stalling niet vochtig kan worden door deze bij voorkeur overdekt te stallen
  • tijdig verplaatst wordt als er kans is op hoog water en/of een overstroming
  • tijdens het rijden niet overbelast is
  • niet verplaatst wordt als het stormt of als er storm voorspeld is

Meer weten over de dekking en vergoedingen?

Wij snappen dat je precies wilt weten waarvoor je een caravan of vouwwagen verzekert. Heb je niet genoeg aan de informatie op deze pagina of wil je je graag extra verdiepen? Lees dan onze polisvoorwaarden. Hierin staan alle details van onze caravanverzekering.