Ga jij goed verzekerd op pad met je caravan of vouwwagen?

Klaar voor vertrek. Camping geboekt, caravan of vouwwagen gepakt en files gecheckt. Maar hoe zit het met je verzekering? Slim om dat ook goed uit te zoeken, want je wilt je vakantie niet laten verpesten door schade aan je vouwwagen of caravan.

Wat dekt mijn autoverzekering?

Als je schade veroorzaakt terwijl je vouwwagen of caravan gekoppeld is aan je auto, dan valt die schade onder je autoverzekering. Let op: het gaat dan alleen om de schade die je veroorzaakt bij anderen. Dus als jij op de camping achteruit rijdt en jouw vouwwagen of caravan raakt de caravan naast je, dan wordt de schade van je buren vergoed. Kun je daarna gewoon gezellig samen de barbecue aansteken.

Wat dekt mijn reisverzekering?

De reisbagage in je vouwwagen of caravan is verzekerd. Dus wordt je camera uit je caravan of vouwwagen gestolen, dan kun je terugvallen op je reisverzekering.

Een verzekering voor je caravan of vouwwagen is wel zo verstandig!

Het is fijn dat sommige schade door je auto- of reisverzekering gedekt is. Maar wat als je schade krijgt aan je caravan of vouwwagen? Bijvoorbeeld omdat er op de camping een grote tak op je vouwwagen valt. Een flinke rekening kan je vakantie goed verpesten. Dus dan is het fijn als ook die schade vergoed wordt. Kies daarom voor een OHRA Caravanverzekering of OHRA Vouwwagenverzekering. Die dekt ook schade door brand, blikseminslag, storm, hagel, diefstal. En schade die ontstaat tijdens het verplaatsen van de caravan of vouwwagen, als deze al veilig tot stilstand was gebracht; hoe dat precies zit kun je lezen in de veelgestelde vragen. Je verzekering voor je caravan of vouwwagen breid je makkelijk uit met extra dekkingen. Bijvoorbeeld voor je inventaris of je voortent.

Zo stem je de verzekering helemaal af op jouw kampeertrip. Geniet van je vakantie!

Ook interessant voor jou

Rijden met een vouwwagen?

Check deze 4 handige tips.

Een vouwwager is luxer dan je denkt

We geven je 5 redenen.

Vouwwagen onderhoud?

Met deze tips doe je het zelf.