Een vouwwagen? 5x luxer dan je denkt!

Van basic tot glamping, kamperen is helemaal hot. Zie jij de camping ook wel zitten, maar weet je nog niet welke vorm van kamperen bij jou past? Misschien kies je dan wel voor een vouwwagen. Want dat is kamperen zonder gedoe! We geven 5 redenen die je vast over de streep trekken.

1. Comfort

Vind je een tent net wat te basic? Dan is een vouwwagen zeker het overwegen waard. Je slaapt op echte bedden, hoeft niks op te pompen en hebt ook geen last van optrekkende kou. En wel zo prettig: je hebt je eigen keuken. Voorzien van gaspit en kraan. En je spullen? Die kun je eenvoudig kwijt in de voortent, die je aan je basistent bouwt. Genoeg leefruimte.

2. Opzetten is een fluitje van een cent

Wist je dat er tegenwoordig vouwwagens zijn, waarbij je geen tentstokken, haringen en scheerlijnen nodig hebt? Het opzetten is zo gebeurd. De handleiding heb je vaak niet eens nodig. In een mum van tijd zit je voor je vouwwagen naar de buren te kijken die aan het stoeien zijn met hun tentstokken. En een handige tip: je kunt je bed voor vertrek al opmaken. Zo geniet je direct na aankomst van je vakantie!

3. Lekker flexibel

Wil je bij het kamperen meer comfort dan in een tent, maar is een caravan of camper voor jou geen optie? Dan kies je voor een vouwwagen. Een stuk flexibeler omdat je makkelijk op locaties komt waar je met de caravan niet kan komen. En onderweg lach je alle campers en caravans uit omdat jij zuiniger rijdt en minder tol betaalt. En dat rijdt me toch lekker!

4. Prettig rijden

Een vouwwagen is lichter dan een caravan. Hierdoor kan vrijwel iedere auto een vouwwagen trekken. Laat je hier wel goed over adviseren. Een beladen vouwwagen weegt meestal minder dan 750 kilogram en dan heb je geen eigen kentekenbewijs of invoerverklaring nodig. En ook belangrijk: geen aanhangerrijbewijs. Je normale rijbewijs is voldoende. Niks bijzonders nodig dus. Nou ja, wel een trekhaak natuurlijk.

5. Extra bagageruimte

Natuurlijk kan die parasol nog mee! Een vouwwagen heeft genoeg opbergruimte. Dus kiezen tussen je 2 favoriete truien hoeft niet meer. En omdat veel bagage in de vouwwagen kan, zit je in de auto niet meer opgepropt tussen de slaapzakken en de koelbox. Fijne vakantie!

Ook interessant voor jou

Rijden met een vouwwagen?

Check deze 4 handige tips.

Met je vouwwagen op vakantie?

Zo ga je goed verzekerd op pad

Nieuwe of tweedehands vouwwagen kopen?

Check eerst deze 8 tips.