Jij bepaalt hoe je betaalt

Voor je zorgverzekering betaal je premie en soms ook een eigen risico. Daar kom je helaas niet onderuit. Maar je kiest wel zelf hoe je betaalt.

Hoe wil jij je premie betalen?

 • Kies voor automatische incasso of acceptgiro

  Dit pas je gewoon tijdens het jaar aan. Dit kan alleen niet bij de OHRA Online Gemak zorgverzekering dan betaal je de premie altijd via automatische incasso.

 • Kies voor flexibele afschrijving

  Betaal je via automatische incasso? Dan kan het voorkomen dat we je premie afschrijven wanneer het helemáál niet uitkomt. Kies dan uit 4 momenten: de laatste week van de voorgaande maand of de 1e, 2e of 3e week van de maand. Dit pas je gewoon tijdens het jaar aan.

 • Kies je betalingstermijn, korting bij kwartaal- of jaarbetaling

  Standaard betaal je de premie per maand. Maar betaal je per kwartaal dan krijg je 0,5% korting. Bij jaarbetaling zelfs 2%! Je keuze gaat altijd in per 1 januari van het volgende jaar. Geef de wijziging uiterlijk 31 december aan ons door. Goed om te weten: als je je betalingstermijn wijzigt, verandert je premie.

  Met de OHRA Online Gemak zorgverzekering kun je niet kiezen, dan betaal je altijd per maand. Onze Online Gemak polis is een zorgpolis die we tegen zo laag mogelijke kosten aanbieden. Hierdoor gelden er voorwaarden die voor iedereen hetzelfde zijn en waarop uitzonderingen niet mogelijk zijn. Zo houden we onze Online Gemak zorgverzekering eenvoudig en duidelijk voor iedereen. Een van deze voorwaarden is dat de wijze van premiebetalen ook voor iedereen gelijk is en dat is maandbetaling via automatische incasso.

 • Betaal je jaarpremie voor het volgend jaar al in december

  Betaal je de jaarpremie via automatische incasso. In Mijn OHRA Zorgverzekering zet je het incassomoment om naar laatste week voorgaande maand. Doe dit uiterlijk 20 december. Wij incasseren de premie dan op 30 december via automatische incasso.

  Betaal je de jaarpremie via een acceptgiro. Dan kun je de betaling doen tussen 21 en 27 december. Je hoeft niet op de acceptgiro te wachten. Vermeld je relatienummer en 'jaarpremie voor het nieuwe jaar'. De premie vind je op de nieuwe polis. Het IBAN rekeningnummer van OHRA is: NL47 INGB 0657 5016 46 (BIC: INGBNL2A).

Het eigen risico in termijnen betalen

Het is een heel bedrag dat verplichte eigen risico: € 385,-. We kunnen ons voorstellen dat je dit bedrag niet graag in één keer betaalt. Goed nieuws! Bij OHRA kun je je verplicht eigen risico in 10 termijnen van € 38,50 gespreid betalen. Je betaalt van maart tot en met december. Maak je niet je hele eigen risico op? Geen probleem. In het 1e kwartaal van het volgende jaar maken we het restant automatisch over naar je bankrekening. Meer weten? Lees dan even verder.

Bankrekeningnummer wijzigen?

Dat kan. Dit kun je op elk moment van het jaar aan ons doorgeven. Log in en regel het direct.