Jij bepaalt hoe je betaalt

Voor je zorgverzekering betaal je premie en soms ook een eigen risico. Daar kom je helaas niet onderuit. Maar je kiest wel zelf hoe je betaalt.

Hoe wil jij je premie betalen?

 • Kies voor automatische incasso of acceptgiro

  Heb je een OHRA Online Gemak Zorgverzekering, dan betaal je standaard via automatische incasso. Wil je dit wijzigen, neem dan even contact met ons op. Ben je collectief verzekerd? Dan kun je dit zelf aanpassen in Mijn OHRA Zorgverzekering.

 • Kies voor flexibele afschrijving

  Betaal je via automatische incasso? Dan kan het voorkomen dat we je premie afschrijven wanneer het helemáál niet uitkomt. Kies dan uit 4 momenten: de laatste week van de voorgaande maand of de 1e, 2e of 3e week van de maand. Dit pas je gewoon tijdens het jaar aan.

 • Kies je betalingstermijn, korting bij kwartaal- of jaarbetaling

  Standaard betaal je de premie per maand. Maar betaal je per kwartaal dan krijg je 0,5% korting. Bij jaarbetaling zelfs 2%! Je keuze gaat altijd in per 1 januari van het volgende jaar. Geef de wijziging uiterlijk 31 december aan ons door.

  Overweeg je om je premie per kwartaal of per jaar te betalen? Dan is het belangrijk dat je dit totaalbedrag in één keer kunt betalen. Als dit voor jou toch aan de hoge kant is, dan is betaling per maand voor jou de beste keuze.

  Goed om te weten: als je je betalingstermijn wijzigt, verandert je premie.

 • Betaal je jaarpremie voor het volgend jaar al in december

  Betaal je de jaarpremie via automatische incasso. In Mijn OHRA Zorgverzekering zet je het incassomoment om naar laatste week voorgaande maand. Doe dit uiterlijk 19 december. Wij incasseren de premie dan op 29 december via automatische incasso.

  Betaal je de jaarpremie via een acceptgiro. Dan kun je de betaling doen tussen 21 en 27 december. Je hoeft niet op de acceptgiro te wachten. Vermeld je relatienummer en 'jaarpremie voor het nieuwe jaar'. De premie vind je op de nieuwe polis. Het IBAN rekeningnummer van OHRA is: NL47 INGB 0657 5016 46 (BIC: INGBNL2A).

Het eigen risico in termijnen betalen

Het is een heel bedrag dat verplichte eigen risico: € 385,-. We kunnen ons voorstellen dat je dit bedrag niet graag in één keer betaalt. Goed nieuws! Bij OHRA kun je je verplicht eigen risico in 10 termijnen van € 38,50 gespreid betalen. Je betaalt van maart tot en met december. Maak je niet je hele eigen risico op? Geen probleem. In het 1e kwartaal van het volgende jaar maken we het restant automatisch over naar je bankrekening. Meer weten? Lees dan even verder.

Bankrekeningnummer wijzigen?

Dat kan. Dit kun je op elk moment van het jaar aan ons doorgeven. Log in en regel het direct.