Jij bepaalt hoe je betaalt

Voor je zorgverzekering betaal je premie en soms ook een eigen risico. Daar kom je helaas niet onderuit. Maar je kiest wel zelf hoe je betaalt.

Hoe wil jij je premie betalen?

 • Kies voor een automatische incasso, een rekening of een AcceptEmail

  Bij OHRA bepaal je zelf hoe je betaalt en bieden we verschillende betaalmogelijkheden aan. Deze pas je gemakkelijk aan in Mijn OHRA Zorgverzekering:

  Betalen via automatische incasso

  Dan schrijven wij de premie en nota’s automatisch van je rekening af. Zo vergeet je nooit meer een betaling.

  Betalen via een AcceptEmail (van AcceptEasy) een "digitale acceptgiro"

  Hiermee betaal je veilig, snel en eenvoudig je rekeningen. Je kunt voor AcceptEmail kiezen als je je post van je zorgverzekering digitaal ontvangt.

  Betalen via een rekening

  We sturen je elke maand een brief met de betaalgegevens die je nodig hebt. Ontvang je je post van je zorgverzekering digitaal? Dan ontvang je een notificatiemail en staat de rekening voor je klaar in Mijn OHRA Zorgverzekering.

 • Kies voor flexibele afschrijving

  Betaal je via automatische incasso?

  Dan kan het voorkomen dat we je premie afschrijven wanneer het helemáál niet uitkomt. Kies dan uit 4 momenten: de laatste week van de voorgaande maand of de 1e, 2e of 3e week van de maand. Dit pas je gewoon tijdens het jaar aan in Mijn OHRA Zorgverzekering.

 • Kies je betalingstermijn, korting bij betaling per kwartaal, per halfjaar of per jaar

  Standaard betaal je de premie per maand. Maar betaal je per kwartaal dan krijg je 0,5% korting. Bij betaling per halfjaar krijg je 1% korting en bij jaarbetaling zelfs 2%! Je keuze gaat altijd in per 1 januari van het volgende jaar. Geef de wijziging uiterlijk 31 december aan ons door. Dat kan in Mijn OHRA Zorgverzekering.

  Heb je een OHRA Online Gemak Zorgverzekering, dan kun je enkel kiezen voor betalen per maand of per jaar.

  Overweeg je om je premie per kwartaal, halfjaar of per jaar te betalen?

  Dan is het belangrijk dat je dit totaalbedrag in één keer kunt betalen. Als dit voor jou toch aan de hoge kant is, dan is betaling per maand voor jou de beste keuze.

  Goed om te weten: als je je betalingstermijn wijzigt, verandert je premie.

 • Betaal je jaarpremie voor het volgend jaar al in december

  Betaal je de jaarpremie via automatische incasso?

  In Mijn OHRA Zorgverzekering zet je het incassomoment om naar laatste week voorgaande maand. Doe dit uiterlijk 17 december. Wij incasseren de premie dan op 28 december via automatische incasso.

  Betaal je de jaarpremie via een rekening of AcceptEmail?

  Dan kun je de betaling doen tussen 21 en 27 december. Je hoeft niet op de rekening of AcceptEmail te wachten. Vermeld je relatienummer en 'jaarpremie voor het nieuwe jaar'. De premie vind je op de nieuwe polis. Het IBAN rekeningnummer van OHRA is: NL47 INGB 0657 5016 46 (BIC: INGBNL2A). De rekening of AcceptEmail die je dan in januari ontvangt kun je gewoon weggooien.

Het eigen risico in termijnen betalen

Het is een heel bedrag dat verplichte eigen risico: € 385,-. We kunnen ons voorstellen dat je dit bedrag niet graag in één keer betaalt. Goed nieuws! Bij OHRA kun je je verplicht eigen risico in 10 termijnen van € 38,50 gespreid betalen. Je betaalt van maart tot en met december. Maak je niet je hele eigen risico op? Geen probleem. In het 1e kwartaal van het volgende jaar maken we het restant automatisch over naar je bankrekening. Meer weten? Lees dan even verder.

Je eigen risico vrijwillig verhogen

Bij OHRA heb je de mogelijkheid om je verplicht eigen risico voor de basisverzekering vrijwillig te verhogen. Uiteraard tegen een korting op je premie. Want ook hier bieden we je graag de mogelijkheid om je zorgverzekering precies af te stemmen op jouw persoonlijke situatie. Lees er alles over!

Bankrekeningnummer wijzigen?

Dat kan. Dit kun je op elk moment van het jaar aan ons doorgeven. Log in en regel het direct.