OHRA Gezond: goed, beter, bést in je vel

De samenleving wordt steeds drukker en verwacht meer van je in minder tijd. Vitaal zijn en blijven wordt daarom belangrijker. Zodat jij de beste versie van jezelf bent. Thuis, op het werk, als mantelzorger of vrijwilliger. OHRA helpt je graag om spanning en stress van alledag het hoofd te bieden. Dit doen we met handige (eHealth) diensten waar al onze verzekerden gebruik van kunnen maken. En met vergoedingen van onze zorgverzekeringen, waarmee jij vitaler kunt worden of sneller op de been bent na ziekte. Ben je collectief verzekerd, dan krijg jij óók het pakket OHRA Gezond (pdf). Deze krijg je standaard bij je collectieve OHRA Zorgverzekering. Zo werk je op een leuke en makkelijke manier aan je vitaliteit. Haal eruit wat erin zit! Weten of jij gebruik kunt maken van het pakket OHRA Gezond? Check direct je polis in Mijn OHRA Zorgverzekering.

Zeg eens eerlijk… hoe vitaal ben jij?

Vitaliteit draait om de balans tussen energie, motivatie en veerkracht. Zeg eens eerlijk:

 • Hoe breng jij je avonden meestal door? Met bankhangen of wandelen
 • Kook jij ’s avonds meestal een gezond potje? Of grijp je vaak naar de telefoon voor die bezorghap
 • Pas je je makkelijk aan als je plannen wijzigen? Of zit je vaak bij de pakken neer als het even niet loopt zoals verwacht

Natuurlijk zijn dit uitersten. Het gaat vaak met ups en downs waarbij je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken. Om wat vaker gezonder te eten of die vaak terugkerende pijn in je schouders na een lange werkdag te voorkomen. Een (kleine) verbetering van je vitaliteit zorgt ervoor dat jij nog beter in je vel zit.

OHRA Gezond. Ook als je niet ziek bent…

Bekijk wat OHRA Gezond jou te bieden heeft. Er zit altijd wel iets bij dat bij jouw situatie, behoefte en doelstellingen past. Of je nu écht stappen wilt maken omdat je niet echt lekker in je vel zit, of als je over het algemeen OK in je vel zit maar bij bepaalde punten nét wat vitaler wilt worden. Niet ziek, tóch beter, noemen wij dat. Zodat je zo vaak als mogelijk je (werk)dag fluitend doorgaat. En we zetten ‘werk’ bewust tussen haakjes. Want wij vinden het minstens zo belangrijk dat jij ook in je eigen tijd voldoende energie hebt. Misschien zelfs wel belangrijker. Zet ook de eerste stap naar een betere levensstijl. Met OHRA Gezond. Breng in kaart hoe je ervoor staat en gaat direct aan de slag met jouw persoonlijke verbeterpunten. Met OHRA Gezond zit jij in no time goed, beter, bést in je vel.

Persoonlijke gezondheidscheck

Ter waarde van € 62,50

Breng je gezondheid in kaart met jouw persoonlijke vragenlijst en de unieke checkbox met medische tests voor je bloedsuiker en cholesterol (je ontvangt deze binnen 5 werkdagen bij je thuis). Je doet de test gewoon lekker thuis, wanneer het jou uitkomt, met een handige vingerprik. Je krijgt een persoonlijk gezondheidsrapport dat inzicht geeft in eventuele risico’s op onder andere hart- en vaatziekten, diabetes en een burn-out. Ook je mentale gezondheid en eventuele overgangsklachten komen aan bod. Zo spoor je mogelijke problemen vroeg op of, liever nog, voorkom je ze. Je krijgt het  onderzoek volledig vergoed vanuit het pakket OHRA Gezond: standaard bij jouw collectieve zorgverzekering.

Doe de Gezondheidscheck

Maak een account aan, vul de vragenlijst in en doe de tests met de vingerprik. In je persoonlijke gezondheidsrapport zie je welke gezondheidsrisico’s je loopt, met advies hoe je gezonder kunt leven. Je ziet ook wat vergoed wordt en waar je terecht kunt.

Meld je direct aan voor jouw Gezondheidscheck

Je privacy staat natuurlijk voorop

De resultaten van je Gezondheidscheck en persoonlijke gezondheidsrapport zijn uiteraard alléén voor jou in te zien. OHRA heeft hier op geen enkele manier toegang toe. Natuurlijk wordt gehandeld in overeenstemming met de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens. Meer weten over de privacy en beveiliging? Lees dan de details.

Well-being platform Recharge360

Ter waarde van € 124,50

Heb je de Persoonlijke Gezondheidscheck gedaan en wil je aan de slag met je verbeterpunten? Zodat je meer energie, meer focus en (nog) lekkerder in je vel zit? Met het well-being platform Recharge360 leer je slimmer te werken aan jouw vitaliteit en gezondheid. Het programma richt zich op voeding, beweging, mentale gezondheid, slaap, vitaliteit, leefstijl en werkdruk. Op een leuke en slimme manier.

Hoe werkt Recharge360?

Meld je aan en ga direct aan de slag met jouw vitaliteit. Krijg je bovendien het gratis e-book 'Work Smart Play Smart'. Nieuwsgierig naar wat Recharge360 is en waar je je aan kunt melden? Lees dan snel verder.

Lees meer en meld je direct aan!

Geldplannen

Via het NIBUD

Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Daarom is het handig om te weten hoe je zo optimaal mogelijk met je geld kunt omgaan. Zeker als je in een nieuwe situatie komt. Zoals wanneer je kinderen krijgt, of gaat scheiden. Of wanneer een uitgavenpost veel hoger wordt. Snel een overzicht van je nieuwe uitgaven helpt je dan bijvoorbeeld om betalingsachterstanden te voorkomen. En dat geeft rust. Online geldplannen van het Nibud helpen je daarbij.

Er is een geldplan voor verschillende situaties. Je kiest het geldplan dat bij jou past. Je krijgt tips om je uitgaven te verlagen en je inkomsten te verhogen. Daarnaast krijg je inzicht in hoe je zorgvuldige keuzes kunt maken als je geld over hebt. Kies bijvoorbeeld voor het 'Beter rondkomen' of 'Rondkomen met kinderen'. Of misschien past het geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen' bij jouw situatie.

Online Geldplannen. Hoe werkt het?

Vul, veilig en anoniem, gegevens in over jouw persoonlijke situatie. Je ontvangt een persoonlijk overzicht en actieplan om je financiële situatie te versterken. Zo krijg en houd jij je geldzaken op orde. Goed om te weten: je privacy is volledig gewaarborgd.

Ga naar de Online Geldplannen.

Online Mindfulness

Ter waarde van € 60,-

Pak je rust met aandacht voor het ‘hier en nu’. Zo ben je de waan van de dag en drukke samenleving beter de baas. OHRA biedt je die rust. Met Online Mindfulness. Kies één van onderstaande workshops van de MindfulnessFabriek. Een workshop duurt anderhalf uur en bestaat uit een webinar van 45 minuten en een persoonlijk, online gesprek met een mindfulnesstrainer. Je krijgt praktische tips en oefeningen waar je direct mee aan de slag kunt.

Kies een workshop en meld je aan

Kies je voor ‘Mindful pauzeren’: een mix tussen ontspannen en in beweging komen? Of kies je voor Mindful thuiswerken’: bied werkstress het hoofd en leer hoe je je aandacht stuurt en gerichte keuzes maakt?

Naar de MindfulnessFabriek

En meer: mantelzorgmakelaar, sportarts, medische tests en gezondheidscursussen

Het pakket OHRA Gezond biedt nog meer diensten die jou kunnen helpen fitter en gezonder te worden. Kortom, om vitaler te worden.

 • De Mantelzorgmakelaar: als je zorgt voor een ander

  Zorg je voor een ander? Bijvoorbeeld voor je ouders of de buurvrouw? Dan is de OHRA Mantelzorgmakelaar er om je te ondersteunen om hulp te organiseren. Als collectief verzekerde maak jij gebruik van de Mantelzorgmakelaar via het pakket OHRA Gezond. Deze krijg je gratis bij je basisverzekering. Je hoeft hiervoor geen aanvullende verzekering af te sluiten.

  Tip!

  Ken je de OHRA Zorg Assistent al? Deze leidt je door het doolhof van wetten, regels en instanties. Je weet precies op welke zorg je recht hebt, waar je het regelt en wat het kost. Zorg. Gevonden. Geregeld.

 • Sportarts – Preventief onderzoek – Gezondheidscursussen

  OHRA Gezond biedt een vergoeding voor: 

Alle ins en outs over onze zorgverzekering

Vragen over onze zorgverzekering? Wil je iets weten over een specifiek onderwerp of meer weten over alle mogelijkheden? Bekijk dan onze OHRA Zorg Wegwijzer. Daar vind je alle onderwerpen overzichtelijk op een rij en vind je snel het antwoord op je vragen. Zelfs op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had!

De OHRA Zorg Wegwijzer