Vitaler en fitter? OHRA Gezond!

De samenleving wordt steeds drukker en verwacht meer van je in steeds minder tijd. Vitaal zijn en blijven wordt daarom steeds belangrijker. Zodat jij de beste versie van jezelf bent. Thuis, op het werk, als mantelzorger of vrijwilliger. OHRA helpt je graag om de spanning en stress van alledag het hoofd te bieden. Met de module OHRA Gezond (pdf). Deze krijg je standaard bij je collectieve OHRA Zorgverzekering. Zo werk je op een leuke en makkelijke manier aan je vitaliteit. Haal eruit wat erin zit! 

Zeg eens eerlijk… hoe vitaal ben jij? 

Vitaliteit draait om de balans tussen energie, motivatie en veerkracht. Zeg eens eerlijk: 

 • Hoe breng jij je avonden meestal door? Met bankhangen of wandelen?
 • Kook jij ’s avonds meestal een gezond potje? Of grijp je vaak naar de telefoon voor die bezorghap?
 • Pas je je makkelijk aan als je plannen wijzigen? Of zit je vaak bij de pakken neer als het even niet loopt zoals verwacht? 

Natuurlijk zijn dit uitersten. Het gaat vaak met ups en downs waarbij je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken. Om wat vaker gezonder te eten of die vaak terugkerende pijn in je schouders na een lange werkdag te voorkomen. Een (kleine) verbetering van je vitaliteit zorgt ervoor dat jij nog beter in je vel zit. 

OHRA Gezond. Ook als je niet ziek bent… 

Bekijk wat OHRA Gezond jou te bieden heeft. Er zit altijd wel iets bij dat bij jouw situatie, behoefte en doelstellingen past.  Of je nu écht stappen wilt maken omdat je niet echt lekker in je vel zit, of als over het algemeen OK in je vel zit maar bij bepaalde punten nét wat vitaler wilt worden. Niet ziek, tóch beter, noemen wij dat. Zodat je zo vaak als mogelijk je (werk)dag fluitend doorgaat. En we zetten ‘werk’ bewust tussen haakjes. Want wij vinden het minstens zo belangrijk dat jij ook in je eigen tijd voldoende energie hebt. Misschien zelfs wel belangrijker.

Zet de eerste stap. Met OHRA Gezond. 

Breng in kaart hoe je ervoor staat en gaat direct aan de slag met jouw persoonlijke verbeterpunten. Met OHRA Gezond zit jij in no time goed, beter, bést in je vel. 

Persoonlijke gezondheidscheck 

Ter waarde van € 62,50 
Doe de check met vingerprik voor suiker en cholesterol. Breng je gezondheid in kaart en krijg inzicht in eventuele risico’s op onder andere hart- en vaatziekten, diabetes en een burn-out. Spoor mogelijke problemen vroeg op of, liever nog, voorkom ze. Je krijgt het  onderzoek volledig vergoed. 

Doe de check

 • Check hoe het werkt en meld je aan!

  Jouw persoonlijke gezondheidsrapport
  Je ziet de uitslag van je check en medische tests en welke mogelijke gezondheidsrisico’s je loopt. Je krijgt praktische tips en advies om gezonder te leven. Op een manier die bij jou past. Makkelijk: je ziet ook gelijk de mogelijkheden die je OHRA Zorgverzekering vergoedt en waar je terecht kunt. 

  Meedoen? 
  Meld je aan en doe de Gezondheidscheck. Maak een persoonlijk account aan en vul de online vragenlijst in. Binnen 5 werkdagen krijg je de unieke checkbox met daarin speciaal ontwikkelde medische tests voor je bloedsuiker en cholesterol. Je doet deze tests gewoon lekker thuis, wanneer het jou uitkomt. Heel gemakkelijk, met een vingerprik. Tenslotte krijg je je persoonlijke Gezondheidsrapport in je account. Natuurlijk is dit rapport alléén door jou in te zien. 

  Je privacy staat natuurlijk voorop 
  De resultaten van je Gezondheidscheck en persoonlijke gezondheidsrapport zijn uiteraard alléén voor jou in te zien. OHRA heeft hier op geen enkele manier toegang toe. Natuurlijk wordt gehandeld in overeenstemming met de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens. Meer weten over de privacy en beveiliging? Lees dan de details.

Welly. De well-being app  

Ter waarde van € 75,- (6-maands traject met gebruik van platform, modules, coaching, Welly Weekly en Welly Webinar) 
Welly biedt een totaalprogramma gericht op Body, Mind en Food. Een totaalaanpak dus. Doe de well-being scan en zie direct die gebieden waar voor jou winst te behalen valt. Met een persoonlijk trainingsprogramma verbeter jij vervolgens in slechts 14 minuutjes per dag je vitaliteit. Met een persoonlijke coach! 

Geldplannen

Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Daarom is het handig om te weten hoe je zo optimaal mogelijk met je geld kunt omgaan. Zeker als je in een nieuwe situatie komt. Zoals wanneer je kinderen krijgt, of gaat scheiden. Of wanneer een uitgavenpost veel hoger wordt. Snel een overzicht van je nieuwe uitgaven helpt je dan bijvoorbeeld om betalingsachterstanden te voorkomen. En dat geeft rust. Online geldplannen van het Nibud helpen je daarbij. Kijk hoe het werkt.

 • Hoe werkt het?

  Je vult – veilig en anoniem – enkele gegevens in over je persoonlijke situatie. Dat is nodig voor jouw overzicht. Daarna heb je een persoonlijk actieplan. Je weet wat je kunt doen om zelf je financiële situatie te versterken. Met een persoonlijk geldplan krijg en houd jij je geldzaken op orde.

 • Een goed plan voor iedereen

  De geldplannen zijn een handige manier om tips te krijgen over geld. Er zijn geldplannen voor mensen in verschillende situaties. Je kiest het geldplan dat bij jou past. Je krijgt tips om je uitgaven te verlagen, en je inkomsten te verhogen. Daarnaast krijg je inzicht in hoe je zorgvuldige keuzes kunt maken als je geld overhebt.

  Kies bijvoorbeeld voor het Beter rondkomen of Rondkomen met kinderen. Of misschien past het geldplan Sparen, aflossen, beleggen of bij jouw situatie.

Online Mindfulness 

Ter waarde van € 60,- 
Kies één van onderstaande workshops van de MindfulnessFabriek. Een workshop duurt anderhalf uur en bestaat uit een webinar van 45 minuten en een persoonlijk livegesprek met een mindfulnesstrainer.  

De workshops:

 • Workshop ‘Mindful pauzeren’ 

  Een mix tussen ontspannen en in beweging komen. Je leert hoe je beter kunt pauzeren, hoe je de signalen van je lichaam herkent en je krijgt praktische tips en oefeningen. 

 • Workshop ‘Mindful thuiswerken’

  Zit je thuis veel achter het scherm? Bied werkstress het hoofd met deze workshop. Je leert hoe je je aandacht stuurt en gerichte keuzes te maken. Zo krijg je een heel concreet overzicht van je persoonlijke doelen en bijbehorende acties.  

Mantelzorgmakelaar 

Ben je mantelzorger? Dan is de OHRA Mantelzorgmakelaar er om je te ondersteunen om hulp te organiseren. Als collectief verzekerde maak jij gebruik van de Mantelzorgmakelaar via de module OHRA Gezond. Deze krijg je gratis bij je basisverzekering. Je hoeft hiervoor geen aanvullende verzekering af te sluiten.  
Tip! Ken je de OHRA Zorg Assistent al? Deze leidt je door het doolhof van wetten, regels en instanties. Je weet precies op welke zorg je recht hebt, waar je het regelt en wat het kost. Zorg. Gevonden. Geregeld.  

Sportarts – Preventief onderzoek – Gezondheidscursussen  

OHRA Gezond biedt een vergoeding voor: 
Sportmedisch advies – tot maximaal € 150,- per jaar 
Preventief onderzoek (pdf) - tot maximaal € 150,- per jaar 
Gezondheidscursussen en beweegprogramma’s – tot maximaal € 150,- per jaar 

Hoe weet ik of ik OHRA Gezond heb?

Heb je de OHRA Zorgverzekering? Dan heb je automatisch OHRA Gezond. Je ziet dit op je polis. Heb je OHRA Zorgverzekering Online Gemak? Dan heb je helaas geen OHRA Gezond.

Check je polis