OHRA Zorg Assistent: de weg naar de juiste zorg

Heb jij zelf of een naaste plotseling ondersteuning of mantelzorg nodig? Dan is het best lastig om de weg te vinden in de doolhof van wetten, regels en instanties. Met de OHRA Zorg Assistent heb je snel antwoord. En weet je precies op welke zorg je recht hebt, waar je het regelt en wat het kost. Zorg. Gevonden. Geregeld. 

Hulpmiddelen en vervoer – Thuis blijven wonen – Verhuizen naar een instelling

Hulpmiddelen en Vervoer

Heb je een hulpmiddel of speciaal vervoer nodig? Wij helpen je met een duidelijk overzicht van hulpmiddelen en vervoer mogelijkheden waarmee je vooruit kunt komen.

Zelfstandig thuis blijven wonen

Zelfstandig thuis blijven wonen is belangrijk. Met een beetje extra hulp, is het gelukkig vaak mogelijk om lekker thuis te blijven wonen. We laten je graag zien hoe.

Als thuis wonen niet meer lukt

Als je (tijdelijk) naar een zorginstelling moet verhuizen, is dat al spannend genoeg. We helpen je graag met je keuze voor de beste oplossing voor jouw situatie.

Geestelijke gezondheidszorg - Subsidies en financiën - Voor de mantelzorger

Geestelijke gezondheidszorg

Heb je Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) nodig om weer grip op je leven te krijgen? We wijzen je draag de weg. Het maakt niet uit of je de zorg voor korte of langere tijd nodig hebt. Of een leven lang.

Subsidies en financiële zaken

Als je (langdurig) zorg nodig hebt, zijn er allerhande subsidies en vergoedingen. Het is wel fijn om te weten waar je recht op hebt en welke kosten je mogelijk zelf draagt. We vertellen je graag waar je rekening mee moet houden.

Voor jou als mantelzorger

Mantelzorg doe je met liefde. Dáár steek jij je tijd in. Niet in het uitzoeken van zaken waar jij als mantelzorger mee te maken krijgt. Geen zorgen: dat doen wij voor jou. Jij zorgt voor een ander? Wij zorgen voor jou.

Vind je geen antwoord op je vraag?

Of staat de zorg die je nodig hebt er niet bij? Misschien zijn er nog andere mogelijkheden.

We wijzen je graag de weg