SkinVision app: check gratis je huid

1 op de 5 Nederlanders krijgt huidkanker. Dus zie jij een verdacht plekje op je huid? Twijfel niet en check het plekje met de SkinVision app: kosteloos en vrijblijvend. Maak met de app een foto en binnen 30 seconden krijg je een risicobeoordeling. Bij een verhoogd risico ontvang je begeleiding en advies over de aanbevolen vervolgstappen. Het is dan goed om naar de huisarts te gaan. Is er geen verhoogd risico? Dan ben je meteen gerustgesteld, ook fijn.

Wanneer kun je de SkinVision app gebruiken:

 • Je bent voor zorg verzekerd bij OHRA: de app wordt volledig vergoed door ons en je betaalt geen eigen risico voor gebruik en online advies. Word je, door je huisarts, doorverwezen naar een medisch specialist? Dan betaal je eigen risico voor het bezoek aan de specialist
 • Je bent niet voor zorg verzekerd bij OHRA: je betaalt € 6,99 voor een individuele smart check en € 29,99 voor 3 maanden onbeperkt gebruik. Voor 1 jaar onbeperkt gebruik betaal je € 49,99.

Maak direct een account aan

Een account aanmaken is heel eenvoudig. En ook als je al een account hebt bij SkinVision, maar gebruikt wilt maken van dit aanbod, kun je dat eenvoudig instellen.

 • Heb je nog geen account bij SkinVision?

  Download dan de SkinVision app in de App Store of Google Play en maak je SkinVision account aan. Dit kan via het OHRA relatienummer of je Burgerservicenummer. Zo controleren we of je in aanmerking komt voor het aanbod. Na het verifiëren van je e-mailadres, geef je aan dat je SkinVision via je zorgverzekering wilt gebruiken. Voer je Burgerservicenummer of OHRA relatienummer en klik op ‘Koppel mijn account’. Zodra het is gelukt, ontvang je een bevestiging.

 • Heb je al een account bij SkinVision?

  Je kunt dan alsnog het aanbod van OHRA activeren. Ga binnen de app naar instellingen en vul je Burgerservicenummer of OHRA relatienummer in. Klik op ‘Koppel mijn verzekering’. Zodra het is gelukt, ontvang je een bevestiging.

 • Je bevestiging

  Is je koppeling succesvol? dan krijg je de melding ‘Gelukt!’. Zodra je deze bevestiging binnen hebt, kun je direct aan de slag met de SkinVision app: je account is gelinkt aan je OHRA Zorgverzekering. Je hebt nu een actief SkinHealth programma. Zodra je inlogt in de app, zie je het logo van OHRA terugkomen. Dit betekent dat je SkinVision via je zorgverzekering gebruikt. Wil je zeker weten of het is gelukt? Klik dan op de ‘account’ knop rechts onderin met de 3 bolletjes en ga vervolgens naar ‘Abonnement’ onder ‘Accountinstellingen’. Je ziet hier of je abonnement actief is.

 • Goed om te weten

  De app SkinVision is eigendom van SkinVision. SkinVision is een zelfstandige zorginstelling die wordt gecontroleerd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. SkinVision valt onder de regelgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Hier lees je er alles over.