(eHealth) diensten voor iedereen

Bekijk de (eHealth) diensten die OHRA te bieden heeft. Zodat je hier gebruik van kan maken op het moment dat het jou uitkomt. Diensten die jou ondersteunen op verschillende gezondheidsvlakken. We zetten ze graag voor je op een rij!

Online Geestelijke Gezondheidszorg (Online GGZ)

Als je huisarts je verwijst naar een psycholoog, dan is het vaak mogelijk om te kiezen voor een online behandeling. Denk bijvoorbeeld aan ADHD, een trauma, dwang, angst, ADD of een depressie. Het voordeel van Online GGZ is dat je sneller aan de beurt bent, waarbij het door beeldbellen (uiteraard via een beveiligd platform) ook heel persoonlijk is. En: je krijgt het gewoon vergoed vanuit je basisverzekering bij OHRA.

Online GGZ: alle informatie op een rij

Je start met een ‘Wegwijsgesprek’, een intakegesprek. Hierna besluit je of je doorgaat of liever een behandeling op locatie wilt. In de OHRA Vergoedingenwijzer lees je alle ins en outs over online GGZ én een eventuele behandeling op locatie.

Lees alles over Online GGZ

SkinVision app: check gratis je huid

In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen huidkanker. Zie jij een verdacht plekje op je huid? Met de SkinVision app check je kosteloos en vrijblijvend verdachte huidplekjes. Maak (met de app) een foto en binnen 30 seconden krijg je een risicobeoordeling. Bij een verhoogd risico ontvang je begeleiding en advies over de aanbevolen vervolgstappen. Het is dan goed om naar de huisarts te gaan. Is er geen verhoogd risico? Dan ben je meteen gerustgesteld.

 • Lees het verhaal van Marjolein. Zij ontdekte een melanoom met de SkinVision app.

  "Hallo, ik ben Marjolein, ik ben 45 jaar en ik heb een melanoom ontdekt met behulp van de SkinVision app. 

  Uit een voorgevoel heb ik altijd al foto’s van plekjes op mijn lichaam gemaakt om ze in de gaten te houden, maar ik vond het onhandig dat ik die foto’s iedere keer terug moest zoeken en ze zelf moest vergelijken. Ik wilde het op een andere manier controleren. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een app die de foto’s van mijn plekjes beter kon vergelijken en zo kwam ik SkinVision tegen. Het is fijn dat OHRA deze app vergoedt. In de app heb ik van dat (relatief kleine) plekje op mijn bovenarm een scan gemaakt en in eerste instantie kreeg ik de melding om het in de gaten te houden, dus dat heb ik toen gedaan en om de zoveel tijd scande ik het plekje. Na een paar maanden zelf checken met de app, kreeg ik op een gegeven moment de melding om het nu wel te checken bij een huisarts. Het plekje op mijn bovenarm was zichtbaar aan het veranderen. Mijn onderbuikgevoel en het zetje dat ik van de SkinVision app kreeg, heeft ervoor gezorgd dat ik me gesterkt voelde om door te pakken bij de huisarts. Nadat de huisarts ernaar gekeken heeft, ben ik doorgestuurd naar de dermatoloog. Aangezien het een relatief klein plekje was, leek er niet direct een reden om ongerust te zijn, maar de dermatoloog heeft het plekje toch voor de zekerheid weggehaald. Maar bij het verwijderen van mijn hechtingen vertelde de arts mij de uitslag: het was geen goede plek, namelijk een melanoom. Dat was even schrikken, maar ik ben blij dat ik heb doorgepakt met naar de dokter gaan en mij versterkt voelde door SkinVision.

  Als iemand tegen mij zou zeggen dat die overweegt om SkinVision te gebruiken, zou ik zeggen: Ja doen! Absoluut. Deze plek zat op mijn arm, dus die zag ik, maar ik weet niet wat er op mijn rug zit. Daar maakt mijn man nu foto’s van en dan zeg ik altijd dat hij alles mee moet nemen. SkinVision heeft mij echt het laatste zetje gegeven wat ik nodig had om door te pakken, maar als ik dat niet had gedaan, wat dan? Daar ben ik heel dankbaar voor." 

  Nog wat algemene gedachten van Marjolein

  "Tegenwoordig wordt er veel aandacht aan UV bescherming besteed, maar vroeger was er geen aandacht voor. Veel mensen om mij heen denken ook dat huidkanker iets voor oudere mensen is, want dan krijg je van die ouderdomsvlekjes. In oudere generaties was er gewoon geen aandacht voor dat het ook op jongere leeftijd voorkomt. In mijn omgeving ken ik iemand die aan huidkanker overleden is, en ook iemand die een melanoom te laat heeft ontdekt en er nog heel ziek van is. Het is daarom cruciaal om het vroegtijdig te bestrijden, ook als je jong bent. Helemaal met een melanoom, dat is gewoon een tikkende tijdbom."

Wanneer kun je de SkinVision app gebruiken:

 • Je bent voor zorg verzekerd bij OHRA: de app wordt volledig vergoed door ons en je betaalt geen eigen risico voor gebruik en online advies. Word je, door je huisarts, doorverwezen naar een medisch specialist? Dan betaal je eigen risico voor het bezoek aan de specialist
 • Je bent niet voor zorg verzekerd bij OHRA: je betaalt € 6,99 voor een individuele smart check en € 29,99 voor 3 maanden onbeperkt gebruik. Voor 1 jaar onbeperkt gebruik betaal je € 49,99.

Maak direct een account aan

Een account aanmaken is heel eenvoudig. En ook als je al een account hebt bij SkinVision, maar gebruikt wilt maken van dit aanbod, kun je dat eenvoudig instellen.

 • Heb je nog geen account bij SkinVision?

  Download dan de SkinVision app in de App Store of Google Play en maak je SkinVision account aan. Dit kan via het OHRA relatienummer of je Burgerservicenummer. Zo controleren we of je in aanmerking komt voor het aanbod. Na het verifiëren van je e-mailadres, geef je aan dat je SkinVision via je zorgverzekering wilt gebruiken. Voer je Burgerservicenummer of OHRA relatienummer en klik op ‘Koppel mijn account’. Zodra het is gelukt, ontvang je een bevestiging.

 • Heb je al een account bij SkinVision?

  Je kunt dan alsnog het aanbod van OHRA activeren. Ga binnen de app naar instellingen en vul je Burgerservicenummer of OHRA relatienummer in. Klik op ‘Koppel mijn verzekering’. Zodra het is gelukt, ontvang je een bevestiging.

 • Je bevestiging

  Is je koppeling succesvol? dan krijg je de melding ‘Gelukt!’. Zodra je deze bevestiging binnen hebt, kun je direct aan de slag met de SkinVision app: je account is gelinkt aan je OHRA Zorgverzekering. Je hebt nu een actief SkinHealth programma. Zodra je inlogt in de app, zie je het logo van OHRA terugkomen. Dit betekent dat je SkinVision via je zorgverzekering gebruikt. Wil je zeker weten of het is gelukt? Klik dan op de ‘account’ knop rechts onderin met de 3 bolletjes en ga vervolgens naar ‘Abonnement’ onder ‘Accountinstellingen’. Je ziet hier of je abonnement actief is.

 • Goed om te weten

  De app SkinVision is eigendom van SkinVision. SkinVision is een zelfstandige zorginstelling die wordt gecontroleerd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. SkinVision valt onder de regelgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Hier lees je er alles over.

Vraag de dokter app: Chat. Foto. Check.

Soms heb je een vraag over je gezondheid die je even snel aan een deskundige wil stellen. Dat kan: met de gratis app Vraag de dokter. Je chat direct gratis met een verpleegkundige. Wanneer het jou uitkomt. Zo heb je snel een antwoord! In de app Vraag de dokter kun je ook een foto sturen. Heb je bijvoorbeeld een ontstoken oog? Maak een foto  en zet die in de app. Een verpleegkundige checkt je foto en raadpleegt een arts als dat nodig is. Zo weet je snel of je een afspraak moet maken bij je huisarts. Of niet.

7 dagen per week bereikbaar

Verpleegkundigen checken de app 7 dagen per week. Dus ook in het weekend, op feestdagen en ’s avonds. De hele week zijn er verpleegkundigen die de app checken. Ook ’s avonds, in het weekend en op feestdagen:

 • Op werkdagen van 7.00 tot 23.00 uur
 • In weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 21.00 uur

Vraag de dokter app downloaden

 • Zo werkt het

  1. Download de app Vraag de dokter via de App Store of Google Play
  2. Meld je aan in de app en bescherm je gegevens met een persoonlijke pincode
  3. Geef aan dat je voor zorg verzekerd bent bij OHRA

  De app Vraag de dokter wordt aangeboden aan alle zorgverzekerden van Nationale-Nederlanden Groep. Dus ook aan jou als verzekerde bij OHRA! Je downloadt de goede versie als Nationale Nederlanden erbij staat. Je hoeft dus niet te zoeken op OHRA.

 • Jouw privacy staat voorop

  De app Vraag de dokter is van Medicinfo. Bij OHRA krijgen wij jouw vragen en antwoorden nooit te zien. Logisch natuurlijk, maar we benoemen het toch maar even. De verpleegkundigen en artsen die met jou meekijken, werken bij Medicinfo. Dit is een organisatie die zich volledig richt op het beantwoorden van medische vragen. En die informatie is en blijft vertrouwelijk.

Spoedzorg op reis app: Ook in het buitenland altijd je dokter bij de hand

Als je onze zorgverzekering hebt, kun je natuurlijk ook rekenen op hulp in het buitenland. Bijvoorbeeld als je op vakantie een gekke allergische reactie krijgt en je wilt naar een arts. Of je valt van je mountainbike en je belandt bij de spoedeisende hulp. Download nog voor je op vakantie gaat de app Spoedzorg op reis en stel je vraag snel en gemakkelijk via de app.

7 dagen per week bereikbaar

De app is maandag tot en met vrijdag beschikbaar van 7.00 uur tot 23.00 uur. En in het weekend en op feestdagen van 9.00 uur tot 21.00 uur (Nederlandse tijd).

Buiten deze openingstijden en als je met spoed bent opgenomen in een ziekenhuis of als je een vraag hebt over medische repatriëring bel dan naar de OHRA Hulpdienst 026 400 48 68. Dit nummer is 24/7 bereikbaar.

Spoedzorg op reis app downloaden

 • Zo werkt het

  Download de app Spoedzorg op reis via de App Store of Google Play

  Stel je vraag in de app.

  • Je krijgt dan direct advies van een Nederlands verpleegkundige of arts
  • Is het nodig dat je naar een arts of ziekenhuis gaat? Dan helpen we je bij het vinden van een arts of ziekenhuis in de buurt
  • Heb je een European Health Insurance Card (EHIC) nodig? Via de app krijg je automatisch een tijdelijke EHIC
  • Ben je bij een zorgverlener in het buitenland die de EHIC niet accepteert óf ben je buiten Europa op reis en moet je direct een bedrag boven de € 250,- te betalen? Dan kun je een verklaring krijgen waarmee je de kosten niet zelf hoeft voor te schieten
 • Betaal ik kosten voor de hulp van de OHRA Hulpdienst?

  De hulp van de hulpdienst kost je meestal niets als je een aanvullende verzekering hebt. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor telecommunicatie om de zorg te regelen of de vervoerskosten om je terug naar Nederland te brengen (repatriëring).

  Heb je alleen een basisverzekering? Dan helpen we je wel, maar betaal je zelf alle organisatiekosten.

 • Hoe zit het met mijn privacy?

  De app ‘Spoedzorg op reis’ is van MedicInfo en ontwikkeld in samenwerking met zorgverzekeraar CZ ten behoeve van de labels OHRA, Nationale-Nederlanden, CZ, CZ Direct, Just en PZP. Persoonsgegevens worden verwerkt conform de geldende privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Alle relevante informatie over de verwerking van je persoonsgegevens is terug te vinden in het Privacy Statement in de app.

De Mantelzorgtest

Als mantelzorger heb je verschillende rollen. Denk aan verzorger, kok, accountant en chauffeur. Dit doe je met een hoop liefde, alleen heb je op het moment zelf niet vaak door hoeveel tijd en energie het in beslag neemt. Vul de Mantelzorgtest in en krijg hier een helder beeld van. Inclusief praktsiche tips en hulp!

Mantelzorgtest

Zorgen voor een naaste: gewoonste zaak van de wereld. Toch? Alleen vaak doe je meer dan je denkt. Zo ga je van ‘gewoon zorgen voor’ naar mantelzorger. Met de Mantelzorgtest zie je precies welke zorg je allemaal op je neemt en krijg je praktsiche tips en hulp.

Naar de Mantelzorgtest

De OHRA Assistenten

Soms heb je een steuntje in de rug nodig wat betreft je (mentale) gezondheid. Denk aan zaken rondom je financiën, je stressmanagement en als je zorgt voor een naaste. Met de verschillende OHRA Assistenten bieden we je handvatten en wegwijzers zodat jij (mentaal) beter in je vel zit.

OHRA Zorg Assistent: zorg voor een naaste

Je weg in het doolhof van wetten, regels en instanties is vaak lastig te vinden. De Zorg Assistent geeft antwoord op welke zorg je recht hebt, waar je 't regelt en wat 't kost. Voor iedereen, verzekerd bij OHRA of niet.

Naar de OHRA Zorg Assistent

OHRA Budget Assistent: zorg voor je financiën

Wijst je de weg als het gaat om alles rondom je financiën. Je vindt er informatie voor allerlei situaties die gevolgen kunnen hebben voor je financiën. De Budget Assistent is er voor iedereen, verzekerd bij OHRA of niet.

Naar de OHRA Budget Assistent

OHRA Coach Assistent: bij spanning en stress

Heb je last van spanning en stress? En wil je hier graag wat aan doen maar je weet niet hoe je dit aanpakt? De OHRA Coach Assistent neemt je in 3 stappen mee in de wereld van jouw stress. Inclusief de OHRA Zelfscan: een uitgebreide zelfreflectie om te achterhalen waar jouw stress zit én hoe je deze te lijf gaat.

Naar de OHRA Coach Assistent

De OHRA Klantvoordelen

Naast onze (eHealth) diensten, zijn er ook de OHRA Klantvoordelen. Denk aan korting op sportscholen, zonnebrandcrème, vaccinaties en hulpmiddelen. Bekijk ze allemaal.

Je vitaliteit en de OHRA Klantvoordelen

Omdat we niet alles kunnen vergoeden (zonder dat de premie onbetaalbaar wordt), bieden we je korting voor producten en diensten via partners waar wij mee samenwerken. Kost jou geen cent extra premie!

Lees meer