Dekking Glas: ramen binnen 24 uur gerepareerd

Schade aan de ruiten van je woning? Onze extra dekking Glas verzekert je voor schade aan ruiten, glazen deuren en glazen koepels. Ook als ze van kunststof zijn. Deze dekking kun je niet los afsluiten, maar alleen in combinatie met onze inboedelverzekering of opstalverzekering. Heb je onze opstalverzekering met All-Risk dekking, dan zit daar de dekking Glas al in. Heb je de All-Risk dekking van de inboedelverzekering, dan is glas nog niet meeverzekerd.

Ramen gerepareerd binnen 24 uur

Heb je de extra dekking Glas en gaat er een ruit kapot, dan helpen we je binnen 24 uur. Onze service Direct Schade Herstel verzorgt alle reparaties. Zo wordt je ruit goed en snel hersteld, op een moment dat het jou uitkomt.

Glasverzekering: van ruiten tot glazen deuren en koepels

Onder ‘glas’ verstaan we ruiten die er zijn om daglicht door te laten. Ze zitten in ramen, dakramen, deuren en lichtkoepels. Ook ruiten die je als terrein- of balkonafscheiding gebruikt vallen onder 'glas'. En we doen niet flauw: ruiten kunnen ook van kunststof zijn. Als ze maar daglicht doorlaten.

Glasschade dekking

Gaat glas kapot, dan vergoeden we niet alleen het glas zelf. We betalen ook:

  • het zonwerend materiaal tussen dubbelwandige ruiten
  • het inzetten van het glas
  • een eventuele noodvoorziening zoals een tijdelijke ruit

Welke schade vergoeden we niet?

Er is ook glas dat we niet verzekeren:  

  • Glas in broeikassen en kweekkassen
  • Glazen deurtjes in je keukenblok

Wil je precies weten wat we allemaal wel en niet verzekeren, kijk dan even in de polisvoorwaarden.

Ook prettig: geen eigen risico

Bij deze dekking heb je geen eigen risico.

Glasschade herstel service; hulp binnen 1 dag

Kapotte ruiten zijn erg vervelend. We helpen je dan ook gegarandeerd binnen 1 dag. Uniglas kan het allemaal voor je regelen. Ze doen dat goed en snel, en natuurlijk op het moment dat het jou uitkomt. Ook fijn: je hebt geen eigen risico.

Glas verzekeren in je huurwoning?

Ook dan kun je een extra dekking Glas afsluiten. Omdat de verhuurder eigenaar is van je woning, regelt hij meestal de opstalverzekering. Maar breng jij zelf als huurder verbeteringen aan de woning aan? Sluit dan de dekking glas via de inboedelverzekering af onder het onderdeel huurdersbelang. Meer weten, kijk dan in de polisvoorwaarden van onze inboedelverzekering.