Verhuizen

Ga je verhuizen of ben je net verhuisd? Naast het uitzoeken van de inrichting moet je dan nog een aantal zaken regelen. Van abonnementen voor TV en internet tot de ideale samenlevingsvorm als je gaat samenwonen. Of het nu je eerste huis is of je had al een huis. En of je nu alleen gaat wonen, met een partner, kinderen of met huisdieren. Elke situatie is anders.

Regel deze zaken op tijd

Met deze tips zorg je voor een goede start in je nieuwe woning.

Zorgverlener vinden met de zorgvinder

Als je verhuist naar een andere gemeente, dan betekent dit meestal dat je op zoek moet naar een nieuwe huisarts, fysiotherapeut of andere zorgaanbieder. Met de zorgvinder van OHRA vind je de beste zorg bij jou in de buurt.

Geef nieuw adres hond of kat op tijd door

Is je hond of kat gechipt? Dan is het verplicht de wijzigingen van je telefoonnummer en adres binnen 14 dagen na de verhuisdatum door te geven aan de databank. Glipt je hond of kat nu per ongeluk uit huis, dan vindt iedereen gemakkelijk zijn nieuwe thuis.

Wat betekent verhuizen voor je verzekeringen?

Als je verhuist naar een andere woonplaats, dan kan dit invloed hebben op je verzekeringen. Zo kan bijvoorbeeld de premie van je autoverzekering duurder of goedkoper worden. En verandert je gezinssamenstelling, dan betekent dit ook dat er iets verandert voor je verzekeringen. Wij geven we je graag een overzicht van de belangrijkste wijzigingen voor je verzekeringen bij een verhuizing.