
Verhuizen en verzekeren
Je gaat verhuizen! Dan kijk je vast al uit naar je nieuwe stekkie. Maar voordat je ontspannen van je nieuwe huis gaat genieten, is er nog wel wat werk aan de winkel. Ook als het om je verzekeringen gaat. Want misschien is dit jouw eerste woning? Of ga je voor het eerst samenwonen. Of verhuis je van de binnenstad naar het platteland. Dat kan allemaal invloed hebben op je verzekeringen. Plan dus een momentje om een aantal zaken goed te regelen. Het afsluiten of aanpassen van je woonverzekeringen bijvoorbeeld.

Verhuizen? Regel je verzekeringszaken!
Wij snappen als geen ander dat verzekeringen niet bovenaan je lijstje staan als je gaat verhuizen. Maar we weten ook dat het belangrijk is om straks in je nieuwe huis goed verzekerd te zijn. En dat een verhuizing het ideale moment is om aandacht te besteden aan je verzekeringen. Geen idee wat je allemaal moet regelen als het om verzekeren gaat? Wij zetten het overzichtelijk voor je op een rij.
Geef je adreswijziging door
Zet ‘adreswijziging doorgeven’ bovenaan je to do-lijst. Omdat je adres invloed heeft op je dekking en premie, is het belangrijk dat wij de juiste gegevens van jou hebben. En je bent pas verzekerd op je nieuwe adres, als je dat hebt doorgegeven en we jou op je nieuwe adres ook kunnen verzekeren. Laat het ons ook weten als je woonsituatie verandert. Dus als je bijvoorbeeld gaat samenwonen. Alle wijzigingen pas je eenvoudig zelf aan in Mijn OHRA. Let op: voor je woonverzekeringen moet je meer regelen. Je leest het hieronder.

Regel een opstalverzekering voor je nieuwe huis
Een OHRA Opstalverzekering dekt schade aan je huis. Ga je huren, dan regelt je huisbaas een opstalverzekering en hoef jij niets te doen. Ga je kopen? Dan is het sterk aan te raden om een opstalverzekering af te sluiten. Vrijwel altijd stelt de bank het ook verplicht. Had je voor je vorige huis al een opstalverzekering? Dan geldt deze niet voor je nieuwe huis. Sluit dus een opstalverzekering af voor je nieuwe huis en laat die ingaan op het moment dat de overdracht plaatsvindt bij de notaris. En zet je huidige opstalverzekering pas stop via Mijn OHRA als de overdracht van je oude huis is geweest. Goed te weten: woon je in een appartement of in een boven- of benedenwoning met een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan regelen zij in principe de opstalverzekering. Goed om even bij ze te checken óf en hóe ze dit geregeld hebben.
Regel een inboedelverzekering of pas hem aan
Een OHRA Inboedelverzekering dekt schade aan spullen in je huis. Een goed idee dus om deze verzekering af te sluiten als je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Heb je al een inboedelverzekering en ga je verhuizen? Pas dan zelf de dekking aan in Mijn OHRA als je nieuwe woonsituatie daarom vraagt. Dan zijn je spullen straks op de nieuwe plek goed verzekerd. Een inboedelverzekering dekt soms ook schade die tijdens de verhuizing ontstaat aan je spullen. Bijvoorbeeld bij inbraak in of een ongeluk met de verhuisauto. Lees voor je gaat verhuizen welke schade er tijdens de verhuizing precies is gedekt.
Regel een aansprakelijkheidsverzekering of pas hem aan
Bij een verhuizing denk je misschien niet meteen aan een aansprakelijkheidsverzekering. Maar het is wel verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Heb je er al een? Dan kan jouw nieuwe woonsituatie invloed hebben op de dekking en de premie. Bijvoorbeeld als je eerst met een partner woonde en straks alleen. Of andersom. Geef wijzigingen door, dan blijven jij en je gezin goed verzekerd als jullie per ongeluk iets van een ander beschadigen of iemand verwonden.
Denk aan je andere verzekeringen
Heb je een verzekering bij ons? Geef dan altijd je adreswijziging door, zodat we post naar het juiste adres kunnen sturen. Je nieuwe adres heeft gevolgen voor je woonverzekeringen, maar kan ook invloed hebben op andere verzekeringen. Denk aan de premie van je auto- of motorverzekering of de bundelprijs van je kilometerverzekering. Als je je adreswijziging hebt doorgegeven aan ons, dan is dat voor deze verzekeringen voldoende. Wij sturen je dan een mail met de nieuwe tarieven. Komt er een hond of kat in huis? Denk dan ook aan een huisdierenverzekering. Nu we het toch over de beestenboel hebben, vergeet de adreswijziging niet door te geven aan de databank als je huisdier gechipt is. Dan kunnen ze jou vinden, als je hond of kat in de nieuwe omgeving de weg kwijtraakt.