Autopech? Weer snel op weg met onze pechhulp

Niets is zo vervelend als je auto die er plotseling mee stopt. Of je nu onderweg bent naar een afspraak voor je werk of naar een bezoekje aan vrienden: autopech komt nooit goed uit. Bij onze autoverzekering kun je je verzekeren voor hulp bij autopech. Dan kun je in ieder geval zo snel mogelijk weer door.

Autopech in binnen- of buitenland! Welke stappen neem je?

Als je onderweg stil komt te staan wil je dit graag zo veilig mogelijk doen voor jezelf en andere weggebruikers. Of je nu in Nederland bent of in het buitenland, neem in ieder geval deze stappen:

 • Bel altijd eerst met de OHRA Hulpdienst. Wij geven je dan toestemming om de kosten later te declareren. Je kunt ons op ieder moment van de dag bereiken op 026 400 23 10
 • Denk aan de veiligheid: zet je auto zo ver mogelijk van de weg – als dat lukt. En ga zelf achter de vangrail staan
 • Wel zo veilig: zet je alarmlichten aan, doe veiligheidshesjes aan en plaats de gevarendriehoek. Op de snelweg hoort die op 100 meter afstand van de auto te staan, binnen de bebouwde kom is 30 meter voldoende
 • Ga je naar het buitenland? Check dan voor vertrek welke veiligheidsregels er gelden in het land waar je naartoe gaat en neem de juiste veiligheidsartikelen mee. Denk bijvoorbeeld aan een verbanddoos, gevarendriehoek, veiligheidshesje, reservelampje en brandblusser

Een extra verzekering voor autopech onderweg

Veel schades vallen onder je standaard autoverzekering, maar bijvoorbeeld mechanische of elektronische storingen niet. Wil je je verzekeren voor pech onderweg? Neem dan onze extra dekking Pechhulp Nederland.

Als je auto er in het buitenland mee stopt

Ook buiten Nederland kan je auto stil komen te staan. Autopech in het buitenland is vaak extra vervelend, omdat je de taal misschien niet spreekt en je vaste garage niet om de hoek zit. Met onze All-Risk verzekering kun je rekenen op hulpverlening of een vergoeding van de kosten. 

Ga je op vakantie naar het buitenland en heb je geen All-Risk autoverzekering, dan kun je je auto ook verzekeren voor pech onderweg. Neem in dat geval bij onze reisverzekering de extra dekking Hulpverlening Auto en Motor en je kunt met een gerust hart op pad.

Voorkomen is beter dan repareren

Hoewel je autopech nooit kunt voorspellen, kun je het risico wel verkleinen. Check bijvoorbeeld regelmatig de bandenspanning, het oliepeil en de koelvloeistof. En laat je auto nog eens door een vakman nalopen voordat je op vakantie gaat. Zo gaat je auto in topconditie op reis.
Ben je eenmaal onderweg, wees dan zuinig op je auto. Probeer bijvoorbeeld te voorkomen dat je met een volgepakte auto en caravan bergop in de file staat. Dat is niet goed voor de koppeling en koeling van je auto. 

Op alles voorbereid? Dit neem je mee op reis

Om goed voorbereid op pad te gaan in het buitenland, is het slim als:

 • de handige OHRA App op je mobiel staat
 • er een papieren schadeformulier in je dashboardkastje ligt
 • je het telefoonnummer van de OHRA Hulpdienst 026 400 23 10 en je relatienummer ergens noteert. Beide nummers vind je ook op je internationaal verzekeringsbewijs (IVB of groene kaart) en in de OHRA App.

Meer weten over de dekking pechhulp?

Bij OHRA vinden we het belangrijk dat je snel geholpen wordt en zelf gemakkelijk je verzekeringszaken kunt regelen. Wat regelen we voor jou met de dekking pechhulp?

 • Je krijgt hulp in heel Nederland, ook in je eigen woonplaats.
 • Onze hulpdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
 • Als het kan wordt je auto direct gerepareerd. En anders zorgen we ervoor dat je auto bij de dichtstbijzijnde dealer, garage of een adres naar keuze terecht komt.
 • We zorgen ervoor dat jij en je passagiers veilig thuiskomen.
 • Kan je auto niet binnen 24 uur gerepareerd worden? Dan regelen wij maximaal drie werkdagen lang vervangend vervoer. 
 • Heb je pech? Neem dan contact op met de OHRA Hulpdienst via 026 400 23 10.

Wil je precies weten voor welke hulp je verzekerd bent met deze extra dekking bij autopech? En wat je vergoed krijgt? Bekijk dan onze polisvoorwaarden.

Ben je je nog aan het oriënteren? Lees hier dan meer over je auto verzekeren bij OHRA en welke extra dekkingen we aanbieden. We maken het je graag zo makkelijk en voordelig mogelijk.

Veel soorten service bij je autoverzekering

Onze autoverzekering biedt je heel wat service. Denk aan gratis ruitreparatie en korting, onder andere op beveiligingssystemen. Maar er is nog meer.

 • We helpen je in binnen- en buitenland

  Of je nu in Nederland of in het buitenland bent: als je met je auto in de problemen komt kun je gebruikmaken van onze alarmservice. In de polisvoorwaarden zie je in welke situaties we je allemaal kunnen helpen. Ben je in het buitenland en heb je hulp nodig vanuit Nederland? Bel dan altijd eerst met de OHRA Hulpdienst op 026 400 23 10. Wij staan je snel te woord en wij weten welke bedrijven je ter plaatse verder kunnen helpen. We zijn dag en nacht bereikbaar.

  Tips:

  • bewaar een schadeformulier in je auto
  • installeer onze gratis app, dan heb je direct de OHRA Hulpdienst bij de hand
  • neem op vakantie je OHRA-relatienummer mee (die staat ook in de app)
 • Schade aan je auto herstellen

  Heb je schade aan je auto en ben je ervoor verzekerd? Laat de schade dan herstellen via onze reparatieservice. OHRA werkt samen met veel schadeherstelbedrijven. Als je je auto daar laat repareren, bieden we je allerlei prettige service.

  • We halen en brengen in heel Nederland.
  • Tijdens de reparatie van je auto krijg je gratis een leenauto (je hoeft alleen de brandstof te betalen).
  • Als de schade verzekerd is, betalen wij de rekening direct aan het schadeherstelbedrijf. Alleen als je een eigen risico hebt, betaal je dat zelf rechtstreeks aan het herstelbedrijf.
  • Op de reparatie krijg je merkgarantie of 4 jaar garantie van het FOCWA Eurogarantbedrijf.

  Voor een snelle afhandeling van je schade, doe je dit via Mijn OHRA of de OHRA App. Lees meer over schade melden.

 • Schade aan je autoruit

  Is je autoruit gebroken of beschadigd? Als je bij ons een WA Plus of All-Risk verzekering hebt afgesloten, kun je 24 uur per dag terecht bij een van de glasbedrijven die wij geselecteerd hebben. 

  Geen eigen risico bij reparatie

  Moet je ruit gerepareerd worden? Laat dit dan doen door een van de geselecteerde glasbedrijven. Je betaalt dan geen eigen risico. De reparatie is dus gratis. 

  De helft van je eigen risico bij vervanging

  Ook als je je ruit wilt vervangen, kun je dit het beste laten doen door een van de geselecteerde glasherstelbedrijven. Je betaalt dan slechts de helft van je eigen risico. 

  Eigen risico bij een ander glasherstelbedrijf

  Natuurlijk kun je je autoruit ook laten repareren of vervangen door een bedrijf waarmee OHRA niet samenwerkt. Je betaalt dan het eigen risico waarvoor je hebt gekozen.

  Zoek een ruithersteller

  Heb je schade aan je autoruit? Zoek een ruithersteller bij jou in de buurt of bel met OHRA Ruitschadeservice: 026 400 48 98. Wij helpen je graag verder.

 • Diefstal melden

  Is je auto gestolen? De kans dat de politie je auto terug vindt is in de eerste uren na de diefstal het grootst.

  Neem daarom direct contact op met:

 • Pechhulp Nederland

  Heb je pech? Je weet zeker dat je snelle en goede hulp krijgt als je extra dekking Pechhulp Nederland hebt afgesloten.

Doe de autovakantie-check

Op vakantie met de auto? Met onze autovakantie-check gaat u relaxed de weg op

Lees meer in ons blog