Autoschade: wel of niet melden?

Heb je autoschade en ben je hiervoor verzekerd? Bekijk wat het claimen van de schade voor gevolgen heeft voor jouw premie.

Hogere no-claimkorting als je schade niet claimt

OHRA beloont schadevrij rijden. Hoe langer je geen autoschade claimt, hoe hoger de no-claimkorting op je premie wordt. Bij ons kan je no-claimkorting oplopen tot wel 82%. Begin je net met rijden? Dan start je bij ons direct al met 60% no-claimkorting.

Terugval schadevrije jaren

Het aantal schadevrije jaren heeft direct invloed op de premie van je autoverzekering. Soms ga je meer premie betalen nadat de verzekeraar een schade aan je auto heeft vergoed. Je krijgt dan minder no-claimkorting omdat je minder schadevrije jaren hebt.

Heb je in een verzekeringsjaar 1 of meer schades gemeld waarvoor wij een uitkering hebben gedaan? Dan wordt voor het nieuwe verzekeringsjaar de premie volgens de no-claimschaal vastgesteld.

Hoe bepaal je of je claimt?

Als je wilt bepalen of je een schuldschade wel of niet wilt claimen, houd dan rekening met de gevolgen voor je premiekorting. Het is mogelijk dat de schade lager is dan de premieverhoging. Wil je weten wanneer een schade geen gevolgen heeft voor je no-claim? Bekijk dan de volledige lijst in de polisvoorwaarden.