Hulp bij autoschade in Nederland en in het buitenland

Kun je in Nederland door autoschade niet meer verder rijden? Dan staat de OHRA Hulpdienst direct voor je klaar. Maar ook bij autoschade in het buitenland kun je rekenen op de hulp van onze dienst.

Hulp bij autoschade in Nederland

Bij autoschade in Nederland kun je rekenen op de OHRA Hulpdienst. Denk bijvoorbeeld aan: 

Haal- en brengservice

Wij halen je op de plaats van het ongeval op en brengen je naar een bestemming in Nederland. De ingeschakelde hulporganisatie bepaalt de manier van vervoer.

Gratis leenauto totdat je auto is gerepareerd

Deze garantie geldt voor onze WA Plus en All-Risk autoverzekering. De schade moet natuurlijk wel verzekerd zijn.

Bij de WA Plus en de All-Risk autoverzekering geldt dat je de schade moet laten repareren bij een schadehersteller waarmee OHRA samenwerkt. Anders heeft dit gevolgen voor het eigen risico. Bekijk alle verschillen in het dekkingsoverzicht (pdf).

Hulp bij autoschade in het buitenland

Waar kun je op rekenen bij autoschade in het buitenland?

Vervoer naar de dichtstbijzijnde garage

De OHRA Hulpdienst zorgt ervoor dat je auto naar de dichtstbijzijnde garage wordt gebracht waar de schade kan worden beoordeeld en/of hersteld. De OHRA Hulpdienst vergoedt de noodzakelijke sleep- en bergingskosten.

Noodreparatiekosten langs de weg

De OHRA Hulpdienst vergoedt de noodzakelijke kosten van arbeidsloon om een (nood)reparatie aan je auto langs de weg uit te voeren. Dus geen reparatie bij een garage. De OHRA Hulpdienst vergoedt maximaal € 250,- per gebeurtenis.

Toesturen van onderdelen

De OHRA Hulpdienst zorgt ervoor dat onderdelen worden toegestuurd om uw auto weer rijklaar te maken. De OHRA Hulpdienst doet dat als deze onderdelen niet of niet op korte termijn te krijgen zijn op de plaats waar u bent. De kosten van de onderdelen betaalt u zelf, net als douaneheffingen en kosten voor retourvracht.

Vergoeding extra verblijfskosten

De OHRA Hulpdienst vergoedt de extra verblijfskosten voor maximaal 10 dagen tot maximaal € 75,- per persoon per dag.

Vervoer van het voertuig naar Nederland

Vergoeding van het vervoer van het beschadigde motorrijtuig en/of de aanhanger naar een plek in Nederland die door jou wordt bepaald als de auto niet binnen 2 dagen gerepareerd kan worden. 

Personenvervoer naar Nederland

Vervoer van de bestuurder en de passagiers met hun bagage terug naar Nederland.

Vergoeding vernietigingskosten

Zijn de kosten van het vervoer van uw auto hoger dan de dagwaarde (restwaarde) van je auto meteen na de gebeurtenis? Dan vergoedt de OHRA Hulpdienst de kosten die nodig zijn om de auto in te voeren en te vernietigen in het buitenland. De hulpdienst vergoedt dan ook de noodzakelijke stallingskosten.

Meer informatie over hulp bij autoschade

Heb je andere vragen over onze autoverzekering of wil je weten wat te doen bij autoschade, neem dan gerust contact met ons op.