Aanrijding met tegenpartij. En dan?

Boem. In een paar tellen is het vaak gebeurd. Sta je met je auto tegen die van een ander. Of is je auto geraakt door een motorrijder of fietser. Meld je schade dan bij OHRA.

Regel het met de handige OHRA App

  • Geen gedoe met een onhandig schadeformulier
  • Geen situatieschets nodig. Je maakt gewoon foto's
  • Een kopie van je schademelding in je mail
  • Schade snel afgehandeld

Download hem in de App Store of via Google Play.

Schade melden via de app

Schade melden doe je eenvoudig met de OHRA App. Dit kan samen met je tegenpartij. Maak met je mobiel duidelijke foto’s van de schade en van de situatie, en stuur ze direct op met de schademelding in de OHRA App. 

Europees Schadeformulier 

Maak je liever gebruik van het Europees Schadeformulier, dan vul je dit samen met de tegenpartij in. Maak duidelijke foto’s van de schade en van de situatie, en stuur ze mee bij het melden van je schade in Mijn OHRA. Dat helpt ons om te bepalen wie de schade heeft veroorzaakt.  

Weet je niet wie de schade heeft veroorzaakt? 

Heeft een ander de schade veroorzaakt, maar weet je niet wie dit is? Meld dan zelf de schade met de OHRA App of vul het formulier alleen in. Maak duidelijke foto’s van de schade en van de situatie, en stuur die mee bij het melden van je schade in Mijn OHRA

Heb je een WA of WA Plus autoverzekering?

Dan ben je niet verzekerd voor de schade aan je eigen auto. Je kunt wel zelf kiezen of je de schade aan jouw auto laat herstellen en waar. De kosten betaal je zelf. Natuurlijk ben je wel verzekerd voor de schade die je bij anderen veroorzaakt.

Heeft een ander motorrijtuig de schade veroorzaakt aan je auto?

Dan hoef je niet meer zelf aan te kloppen bij de verzekeraar van de tegenpartij. Wij lossen als service de schadeafhandeling voor je op. Lees welke soort schades onder deze service vallen en hoe dat precies werkt. Kunnen wij je niet helpen? Of kies je ervoor om geen gebruik te maken van deze service? Dan moet je zelf de schade proberen te verhalen. Als je de extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig hebt verzekerd, of de module Verkeer op de OHRA Rechtsbijstandverzekering, kun je de schade ook bij DAS Rechtsbijstand melden. DAS probeert dan de schade voor je te verhalen.

Heb je een All-Risk autoverzekering?

Dan ben je verzekerd voor de schade aan je eigen auto. En je bent natuurlijk ook verzekerd voor de schade bij anderen. 

Met de OHRA Reparatieservice laat je de schade meteen repareren. Maak hiervoor direct een afspraak met een aangesloten herstelbedrijf bij jou in de buurt.

Vragen over je eigen risico of no-claimkorting?

Lees meer over de gevolgen die de schade heeft op je eigen risico of no-claimkorting.

En nog een paar handige weetjes

Kijk ook nog even hoe het zit als je schade hebt door een aanrijding in het buitenland of met een auto met een buitenlands kenteken. En leen je vaak je auto uit? Bekijk dan even hoe het zit met schade die is ontstaan tijdens het uitlenen van je auto. Trouwens wist je al dat we hier heel handig een leenautoverzekering voor hebben?