Auto verzekeren op naam ouders

Je auto verzekeren op naam van je ouders? Dat kan. Ben je 18 jaar of ouder en heb je een geldig rijbewijs, dan kun je profiteren van voordelen die al gelden voor je ouders.

Autoverzekering afsluiten op naam van een ander

Meestal sluit een autobezitter de autoverzekering af op zijn eigen naam. In 2 gevallen mag je bij OHRA een autoverzekering op andermans naam afsluiten:

  • autoverzekering afsluiten op naam van je partner
  • afsluiten op naam van je ouders. Je moet dan wel ouder dan 18 jaar en thuiswonend zijn

Een autoverzekering afsluiten op naam van je ouders? Geef dan bij de aanvraag aan dat je de regelmatige bestuurder bent van de auto. Dit betekent dat jij het meeste in de auto rijdt. Rijden je ouders vaker in de auto? Dan vul je in dat je vader of moeder het meeste rijdt. Het is belangrijk dat je dit juist invult. Doe je dit niet? Dan verzwijg je namelijk voor de verzekeraar informatie die belangrijk is voor de hoogte van je premie. In geval van schade kan dat betekenen dat de verzekeraar je schade niet vergoedt. Je ouders draaien dan op voor eventuele kosten.

Auto verzekeren op naam ouders: voor- en nadelen

Een voordeel om je auto op naam van je ouders te verzekeren is dat je eventueel profiteert van collectief voordeel. Zo bespaar je al snel tientallen euro’s per jaar op de premie van je autoverzekering.

Nadeel van je auto verzekeren op andermans naam is dat je zelf geen schadevrije jaren opbouwt. Het aantal jaren dat je geen schade claimt op je autoverzekering, bepaalt de hoogte van je no-claimkorting. Wil je op een gegeven moment een autoverzekering op je eigen naam afsluiten, dan heb je officieel geen schadevrije jaren. Terwijl je misschien al wel een aantal jaar schadevrij rijdt. 

OHRA neemt het aantal schadevrije jaren voor je over als je kunt aantonen dat je de eerste bestuurder was. Je moet hiervoor zelf een verklaring regelen bij je verzekeraar. Ook je ouders moeten akkoord zijn met het overdragen van hun schadevrije jaren.

Profiteer van de voordelen van OHRA

Ook je auto verzekeren op naam van je ouders kan bij OHRA goed en voordelig. Bij ons kun je dagelijks rekenen op een perfecte klantenservice en scherpe premies. Al 800.000 mensen verzekerden zich bij OHRA. Is onze autoverzekering iets voor jou?