Auto verzekeren op naam ouders

Je auto verzekeren op naam van je ouders? Dat kan. Ben je 18 jaar of ouder en heb je een geldig rijbewijs, dan kun je profiteren van voordelen die al gelden voor je ouders.

Autoverzekering afsluiten op naam van een ander

Meestal sluit een autobezitter de autoverzekering af op zijn eigen naam. In 2 gevallen mag je bij OHRA een autoverzekering op andermans naam afsluiten:

  • je wilt de autoverzekering afsluiten op naam van je partner
  • je wilt de autoverzekering afsluiten op naam van je ouders. Je moet dan wel ouder dan 18 jaar en thuiswonend zijn

Wil je een autoverzekering afsluiten op naam van je ouders? Geef dan bij de aanvraag aan dat je de regelmatige bestuurder bent van de auto. Dit betekent dat jij het meeste in de auto rijdt. Rijden je ouders vaker in de auto? Dan vul je in dat je vader of moeder het meeste rijdt. Het is belangrijk dat je dit juist invult. Doe je dit niet, dan verzwijg je informatie die voor de verzekeraar belangrijk is voor de hoogte van je premie. In het geval van schade kan dit betekenen dat de verzekeraar de schade niet vergoedt. 

Auto verzekeren op naam ouders: voor- en nadelen

Een voordeel van je auto op naam van je ouders verzekeren, is dat je eventueel profiteert van collectief voordeel. Een nadeel van je auto verzekeren op de naam van een ander, is dat je zelf geen schadevrije jaren opbouwt. Het aantal jaren dat je geen schade claimt op je autoverzekering, bepaalt de hoogte van je no-claimkorting. En dus de hoogte van je premie. 

Wil je op een gegeven moment een autoverzekering op je eigen naam afsluiten, dan heb je officieel geen schadevrije jaren. Terwijl je misschien al wel een aantal jaren schadevrij rijdt. 

OHRA neemt het aantal schadevrije jaren voor je over als je kunt aantonen dat je de eerste bestuurder was. Je moet hiervoor zelf een verklaring regelen bij je verzekeraar. Ook je ouders moeten akkoord zijn met het overdragen van hun schadevrije jaren.

Profiteer van de voordelen van OHRA

Ook je auto verzekeren op naam van je ouders kan bij OHRA goed en voordelig. Bij ons kun je dagelijks rekenen op een perfecte klantenservice en scherpe premies. Al 800.000 mensen verzekerden zich bij OHRA. Is onze autoverzekering iets voor jou?