Wat dekt een reisverzekering?

Je bent op reis en je koffer raakt kwijt of je moet met een gebroken pols naar het ziekenhuis. Dat is niet waar je op hoopt tijdens je vakantie. Met onze reisverzekering declareer je eenvoudig je schade. Hoeveel en wat je vergoed krijgt, hangt af van hoe je je reisverzekering hebt samengesteld.

Wat verzekert je reisverzekering?

 • Je bagage. Hoeveel geld je terugkrijgt, hangt af van je pakket: Basis, Plus of Top
 • Persoonlijke hulpverlening zoals medicijnen toesturen of administratieve hulp bij verlies van je paspoort

Extra dekking reisverzekering:

Schade aan je vakantiehuisje

Je viert gezellig samen vakantie in een bungalow of strandhuisje en er gaat per ongeluk iets mis. Er sneuvelt bijvoorbeeld een ruitje of je zet een hete pan op tafel en er ontstaat een schroeiplek. In zulke gevallen kun je op ons rekenen. Of je nu onze doorlopende of kortlopende reisverzekering hebt, je bent tot € 1.250,- per reis verzekerd. Dat bedrag geldt voor alle verzekerden samen.

Gratis OHRA Hulpdienst

Als je een OHRA Reisverzekering hebt, kun je altijd rekenen op onze gratis hulpdienst. Als je op vakantie hulp nodig hebt, is het fijn om direct iemand aan de lijn te krijgen. Bijvoorbeeld als je naar het ziekenhuis moet, als je paspoort is gestolen of als je naar huis wilt omdat een familielid ernstig ziek is. De OHRA Hulpdienst is dag en nacht bereikbaar op 026 400 23 10.

Wie is verzekerd op reis?

Je kunt een reisverzekering alleen voor jezelf afsluiten, maar ook voor meerdere personen tegelijk. Bijvoorbeeld voor je partner of voor je hele gezin, ook je hond of kat zijn automatisch meeverzekerd. Wie je kunt verzekeren hangt af van welke reisverzekering je kiest.

Samen een kortlopende reisverzekering

Bij een kortlopende reis- of annuleringsverzekering kun je maximaal 8 personen verzekeren op één polis. Het premiebedrag wordt in één keer afgeschreven van het opgegeven rekeningnummer. Je betaalt alleen voor personen ouder dan vier jaar. We hebben wel de namen en geboortedata van alle kinderen nodig. Die informatie komt namelijk ook op de polis te staan.

De personen op de polis hoeven niet op hetzelfde adres te wonen en ze hoeven ook geen familie van elkaar te zijn. Je kunt dus ook een groep vrienden verzekeren. OHRA kan alleen mensen verzekeren die in Nederland wonen. Houd wel rekening met je bagagedekking, want er geldt voor sommige spullen een maximum vergoeding voor alle verzekerden samen.

Samen een doorlopende reisverzekering

Als je kiest voor een doorlopende reisverzekering ben je altijd verzekerd op reis. Je kunt daarbij ook de extra dekking voor Annulering afsluiten. Zo ben je ook doorlopend verzekerd voor de kosten van annuleren. Bij het afsluiten geef je aan wie je wilt verzekeren. Het gaat dan om de samenstelling van je gezin en de keuzes die je voor je verzekering maakt. Enkele mogelijke keuzes zijn, ik verzeker:

Mijzelf

Je bent als verzekeringnemer de enige persoon die is verzekerd.

Mijzelf en mijn kind(eren)

Je bent samen met je kind(eren) doorlopend verzekerd. Dat geldt ook wanneer jij of je kind een keer alleen op vakantie gaat.

Mijzelf en mijn partner

Je bent samen met je inwonende partner verzekerd. Het maakt niet uit of je wel of niet getrouwd bent, als je maar allebei op hetzelfde adres staat ingeschreven.

Mijzelf, mijn partner en mijn kind(eren)

Met de doorlopende reisverzekering zijn in dit geval alle vakanties voor iedereen in het gezin verzekerd. Ook als je niet samen op vakantie gaat, je gaat bijvoorbeeld een keer zonder de kinderen. Ook je kind kan zo, zonder jou, goed verzekerd op vakantie.

Kinderen en je reisverzekering

Welke kinderen zijn verzekerd?

Bij een doorlopende reisverzekering voor een gezin (of alleenstaande) met kind(eren) geldt:

 • Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd met de vader of moeder die de doorlopende reisverzekering afsluit
 • Kinderen ouder dan 18 jaar zijn meeverzekerd, zolang ze nog inwonend en niet getrouwd zijn
 • Ongehuwde kinderen vanaf 18 jaar, die voor studie ergens anders wonen. Of alleen op reis gaan
 • Maximaal 2 meereizende, minderjarige kinderen, die niet je eigen kinderen zijn. Belangrijk is dat zij niet ergens anders verzekerd zijn

Niet alles is verzekerd

Onze reisverzekering biedt een ruime dekking. Toch ben je met onze reisverzekering niet voor alles verzekerd.

Algemene uitsluitingen

Je hebt geen recht op hulp of vergoeding als:

 • je onder invloed was van drank of drugs
 • je deel nam aan wedstrijden
 • er sprake is van opzet
 • je betrokken was bij vechtpartijen, gewapende conflicten, burgeroorlogen of opstanden

Bij terrorisme gelden er speciale regelingen. Bekijk meer informatie over terrorismeschade.

Wanneer ben je niet verzekerd?

In deze situaties heb je geen recht op hulp of vergoeding:

 • Als je ’s nachts spullen achterlaat in je auto worden deze bij diefstal niet vergoed
 • Als het gaat om een zakenreis
 • Als er iets gebeurt na het verstrijken van de maximale reisduur of verzekerde periode. Je bent dan alleen verzekerd als dat komt door onvoorziene vertraging buiten je eigen wil
 • Tijdens gevaarlijke sporten, zoals raften, canyoning, kitesurfen, parachutespringen, parasailen, deltavliegen of bungeejumpen
 • Bij deelname aan gevechtssporten, gemotoriseerde snelheidswedstrijden en paardenwedstrijden
 • Als je sport voor je beroep

Uitsluitingen bij extra dekkingen

Voor de extra dekking Ongevallen geldt:

 • Geen dekking bij ongevallen met een motor voor motorrijders jonger dan 23 jaar
 • Staat vóór aanvang van je reis naar het buitenland al vast dat je een medische behandeling nodig hebt tijdens die reis? Dan krijg je geen vergoeding voor die kosten met de extra dekking Geneeskundige kosten
 • Heb je tijdens je wintersportvakantie hulp nodig of schade opgelopen? Dan ben je alleen verzekerd als je bij je reisverzekering hebt gekozen voor de extra Wintersportdekking

Reisverzekering en je hond

Steeds meer honden en katten gaan mee op vakantie. Maar een reis- en annuleringsverzekering verzekert alleen personen. Wil je je huisdier verzekeren voor medische hulp in het buitenland? Dan biedt OHRA je een huisdierenverzekering met extra reisdekking. Je huisdier is dan verzekerd in Europa voor medisch noodzakelijke behandelingen tot € 1.000,-. Je kunt de reisdekking afsluiten bij een maximale reisduur van 60 dagen.

Meer weten over onze reisverzekering?

We vertellen je graag meer over onze reisverzekeringen. Maar je kunt natuurlijk ook meteen de premie berekenen voor je doorlopende- of kortlopende reisverzekering.
Wil je precies weten hoe het zit? Lees dan onze polisvoorwaarden.