Samen op reis met je huisdier

Veel baasjes nemen hun hond of kat gezellig mee op vakantie. Met een reisverzekering voor mensen zijn ziektekosten van je hond of kat in Nederland en in het buitenland niet verzekerd. Medisch noodzakelijke behandelingen voor je huisdier kun je verzekeren met een huisdierenverzekering. Met de extra dekking Reis, is ook je huisdier goed verzekerd op vakantie in het buitenland.

Goed verzekerd op vakantie

Neem je je viervoeter graag mee op vakantie naar het buitenland? Met onze extra dekking Reis is je huisdier verzekerd als hem iets overkomt. Zo kom je op vakantie niet voor verrassingen te staan. Wij vergoeden een medische behandeling over de hele wereld tot maximaal € 1.000,- per verzekeringsjaar.

Heb je al een huisdierenverzekering bij ons?

Het is belangrijk dat je de dekking Reis toevoegt aan je OHRA Huisdierenverzekering voordat je op reis gaat. Je kunt de verzekering tijdens je vakantie niet meer uitbreiden met de reisdekking. Goed om te weten: met de OHRA Doorlopende reisverzekering is je hond of kat ook meeverzekerd. Denk bijvoorbeeld aan geneeskundige kosten, annulering en repatriëring

Wat krijg je vergoed?

Is je huisdier mee op vakantie naar het buitenland en overkomt hem iets waardoor medische behandeling direct noodzakelijk is? Dan vergoeden wij die kosten tot € 1.000,- per verzekeringsjaar. Is de behandeling bij de dierenarts in het buitenland duurder dan diezelfde behandeling bij een dierenarts in Nederland? Dan vergoeden wij alleen het Nederlandse tarief. Houd er ook rekening mee dat je een eigen bijdrage betaalt.

Wanneer vergoeden we niet?

Neem je je huisdier mee op vakantie terwijl hij al klachten heeft? En moet je tijdens die vakantie naar de dierenarts vanwege die klacht? Dan vergoeden we deze kosten niet. Neem voor vertrek contact op met je dierenarts als je twijfelt of het verstandig is om je viervoeter mee te nemen op vakantie. 

Wil je precies weten wat we wel en niet vergoeden? Bekijk dan de polisvoorwaarden (pdf).

Dierenartsrekening uit het buitenland declareren?

Heeft je huisdier tijdens de vakantie een behandeling gehad? Zorg dan dat je een rekening en een patiëntenkaart in het Engels, Duits of Nederlands meekrijgt van de behandelend dierenarts. Hierop moet staan welke behandeling en eventuele medicijnen je huisdier heeft gehad. Bij thuiskomst kun je de rekening eenvoudig declareren via Mijn OHRA of de OHRA App.