Wij betalen de rekening van de dierenarts

Bij een bezoekje aan de dierenarts kunnen de kosten hoog oplopen. Gelukkig betalen wij de rekening als je hond of kat bij ons is verzekerd. De kosten declareer je zelf online via de OHRA App of Mijn OHRA via onze website. Het geld staat dan weer snel op je rekening.

Tips om je geld snel terug te krijgen

 • Zorg dat de naam van je huisdier, het chipnummer en je NAW-gegevens op de rekening staan.
 • Heb je meerdere dieren laten behandelen? Laat dan op de rekening zetten welke behandeling of welk medicijn voor welk dier was. Dien de rekening per verzekerd huisdier in
 • Als je meerdere rekeningen voor hetzelfde dier hebt, stuur deze dan los van elkaar in
 • Laat de diagnose(s) duidelijk op de rekening zetten
 • Vraag je dierenarts alle kosten inclusief btw op de rekening te vermelden

Rekening ontvangen? Maak dan een duidelijke foto om hem in te kunnen dienen.

Zo maak je een duidelijke foto

 • Zorg ervoor dat de rekening er helemaal op staat
 • Maak de foto in staand formaat
 • Zorg dat de foto scherp en goed te lezen is. Strijk de rekening zoveel mogelijk glad als er vouwen of kreukels in zitten. Je kunt ook vragen of de dierenarts de rekening via de mail toestuurt. 

De status van je declaratie zie je altijd terug in de OHRA App of in Mijn OHRA. Je krijgt van ons bericht zodra je declaratie door ons is verwerkt, dat is altijd binnen 10 werkdagen.

Heb je een vraag over een vergoeding? Bekijk dan het vergoedingenoverzicht of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Eigen bijdrage en eigen risico

Eigen bijdrage

Per behandeling geldt een eigen bijdrage. Dit is het deel van de rekening dat je zelf moet betalen. Voor de meeste behandelingen betaal je een eigen bijdrage van 20%. Voor de twee aanvullende dekkingen 'aanvullend inclusief sterilisatie/castratie' en 'crematie' gaat dit anders. Lees meer over eigen bijdrage

Eigen risico

Is de ingangs- of verleningsdatum van je huisdierenverzekering 1 april 2022 of later? Dan geldt er een eigen risico. Je vindt de ingangs- of verleningsdatum in de OHRA App of Mijn OHRA.
Het eigen risico geldt per verzekeringsjaar. Je betaalt het dus niet voor elke declaratie. Het eigen risico is voor een hond is € 50,- en voor een kat € 30,- per verzekeringsjaar. Het eigen risico wordt na de eigen bijdrage verrekend. Lees meer over eigen risico.

Na 30 dagen voor zorg verzekerd

Heb je de OHRA Huisdierenverzekering net afgesloten? Weet dan dat we de eerste 30 dagen de kosten van de dierenarts nog niet vergoeden. We vergoeden de kosten wel tijdens de eerste 30 dagen als: 

 • Je huisdier een ongeluk krijgt
 • Je huisdier eerst ergens anders was verzekerd of
 • Als je langsgaat voor de identificatiechip

Heb je 1 van onze extra dekkingen? Dan geldt de wachttermijn van 30 dagen alleen niet bij de extra dekking Sterilisatie/castratie en voor Vaccinaties/titerbepaling.