Vergoedingen en je huisdier

Als je plotseling met je huisdier naar de dierenarts moet, dan heb je onverwacht kosten voor je hond of kat. Daar reken je niet altijd op. Fijn dus, als je er een vergoeding voor krijgt. We maken graag inzichtelijk wat je per ziektekostenpakket vergoed krijgt voor veelvoorkomende aandoeningen. Kijk voor alle details in de polisvoorwaarden. Bij de behandeling van een declaratie zijn deze altijd leidend.

Eigen bijdrage

Bij ons heb je geen eigen risico. Wel heb je een eigen bijdrage van 20%. Deze trekken wij automatisch af van het bedrag dat we aan jou terugbetalen. Bij de aanvullende dekkingen zijn er een paar uitzonderingen.

Vergoedingen

Een basispakket, een toppakket of liever iets ertussenin? In het vergoedingenoverzicht (pdf) vergelijk je zelf onze pakketten. Kijk voor de details ook naar de polisvoorwaarden.

Specifiek zien of een bepaalde aandoening of behandeling wordt vergoed? Dat kan in dit overzicht.

Wachttijd

Je hebt te maken met een wachttijd. Dat betekent dat in de eerste 30 dagen nadat je verzekering is ingegaan, niet alles wordt vergoed. Gelukkig zijn er uitzonderingen. We vergoeden de kosten wel in de eerste 30 dagen, als: 

  • je huisdier een ongeluk krijgt
  • je huisdier eerst ergens anders verzekerd was
  • je declaratie een een identificatiechip betreft
  • je een sterilisatie, castratie of vaccinatie/titerbepaling declareert bij de extra dekkingen

Goed om te weten

Overweeg je een huisdierenverzekering te nemen voor je kat of hond? We hebben enkele belangrijke zaken voor je verzameld. Altijd handig om te weten.