Dekking huisdierenverzekering: je huisdier is het waard

Een bezoekje aan de dierenarts kan duur uitpakken. En toch gun je je huisdier de beste zorg. Neem je een huisdierenverzekering van OHRA, dan is goede zorg in de meeste gevallen verzekerd.

De meeste zorg is voor onze rekening

Of je nu voor een eenvoudige controle naar de dierenarts gaat of er is een operatie nodig: met onze huisdierenverzekering ben je vrijwel altijd verzekerd. Dat geldt ook voor veel kostbare medicijnen.

Kies zelf je dekking

Een basispakket, een toppakket of liever iets ertussenin? Vergelijk in het vergoedingenoverzicht welke behandelingen verzekerd zijn en of je iets aanvullend wilt verzekeren. 

Helaas kun je deze video niet bekijken...

Als je onze video’s wilt bekijken, hebben we je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies voor de onderdelen:

  • Delen en bekijken
Oké, wijzig mijn cookie instellingen

Vaste kosten per maand 

Veilig idee. Voor een vast bedrag per maand is je kat of hond voortaan goed verzekerd. Bereken hier je maandpremie

Dit vergoeden we niet

Onze huisdierenverzekering biedt een ruime dekking voor een scherpe premie. Om de premie voor iedereen betaalbaar te houden, kunnen we niet alles verzekeren. Bijvoorbeeld:

  • Alle medische kosten die te maken hebben met ziekten of aandoeningen die al bestonden voor de ingangsdatum van de huisdierenverzekering
  • Diergeneesmiddelen die niet officieel geregistreerd zijn in Nederland
  • Alle medische kosten die te maken hebben met de voortplanting, zwangerschap en geboorte
  • Het tijdelijk onvruchtbaar maken van mannelijke dieren met een injectie of implantaat (chemische castratie). Chirurgische castratie wordt wel vergoed met de dekking Aanvullend inclusief sterilisatie/castratie
  • Preventieve behandelingen

In de eerste 30 dagen na het afsluiten van de huisdierenverzekering vergoeden we de dierenartskosten niet. Gelukkig zijn er uitzonderingen.

Wachttijd voor de eerste 30 dagen

Je hebt te maken met een wachttijd. Dat betekent dat in de eerste 30 dagen nadat je verzekering is ingegaan, niet alles wordt vergoed. Gelukkig zijn er uitzonderingen. We vergoeden de kosten wel in de eerste 30 dagen, als: 

  • je huisdier een ongeluk krijgt
  • je huisdier eerst ergens anders verzekerd was
  • je declaratie een identificatiechip betreft
  • je een sterilisatie, castratie of vaccinatie/titerbepaling declareert bij de extra dekkingen

Alles in een overzicht

Wil je precies weten wat er allemaal wel en niet verzekerd is, kijk dan even in het vergoedingenoverzicht of in de polisvoorwaarden.