Polisvoorwaarden Huisdierenverzekering

Wij snappen dat je precies wilt weten waarvoor je je huisdier verzekert. Heb je niet genoeg aan de informatie op onze website, of wil je je graag tot in de puntjes verdiepen? In onze polisvoorwaarden vind je alle details van onze huisdierenverzekering. 

Polisvoorwaarden
 

Polisvoorwaarden OHRA Huisdierenverzekering (pdf)
Let op: Deze polisvoorwaarden gelden alleen voor nieuwe polissen. Voor bestaande polissen gelden deze nieuwe voorwaarden alleen per een verlengingsdatum na 31 maart 2022. De verlengingsdatum van je verzekering vind je terug op je polisblad.

Oudere polisvoorwaarden

Ben je op zoek naar oudere polisvoorwaarden van de OHRA Huisdierenverzekering? Bekijk dan deze voorwaarden:

Polisvoorwaarden OHRA Huisdierenverzekering HSD2008 (pdf)
Let op: Deze polisvoorwaarden zijn van toepassing voor polissen met een contractvervaldatum tot en met 31 maart 2022.

Polisvoorwaarden OHRA Huisdierenverzekering HSD1703 (pdf)

Polisvoorwaarden OHRA Huisdierenverzekering HSD1602 (pdf)

Verzekeringskaart

Met de Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars zie je in een kort overzicht wat wel én niet gedekt is met de OHRA Huisdierenverzekering. Je vergelijkt onze verzekering zo eenvoudig met huisdierenverzekeringen van andere aanbieders. Voor een volledig overzicht kijk je in de polisvoorwaarden.

Bekijk de verzekeringskaart

Contractduur

De verzekering begint op de datum die op je polis staat. De verzekeringstermijn is 1 jaar. Daarna wordt je verzekering elk jaar automatisch met 1 jaar verlengd, hierover word je ruim van tevoren ingelicht. 

Opzegtermijn

In het eerste verzekeringsjaar kun je de verzekering op de laatste dag stoppen. Na het eerste verzekeringsjaar kun je jouw verzekering elke dag stoppen. Je bent dan verzekerd tot en met de dag waarop je jouw verzekering stopt. Wij kunnen ook de verzekering stoppen. Bijvoorbeeld als je je premie niet op tijd betaalt, bij fraude of als je niet meer in Nederland woont. Kijk voor een volledig overzicht in de polisvoorwaarden in het hoofdstuk ‘Wanneer mogen wij de verzekering stoppen?’.

Bedenkperiode

Heb je het polisblad ontvangen? Dan kun je nog 14 dagen aangeven dat je de verzekering toch niet wilt afsluiten. Zie je af van deze verzekering? Dan kun je de verzekering stoppen. via Mijn OHRA of door ons een brief te sturen. De verzekering is in dat geval nooit van kracht geweest. Je hoeft dan ook geen kosten of premie te betalen.

Wanneer kunnen wij de premie of de voorwaarden aanpassen?

Het kan voor ons nodig zijn om de premie en/of de voorwaarden van je verzekering te veranderen. Bijvoorbeeld bij de verlenging van je verzekering of tussentijds. Als wij de premie en/of de voorwaarden van je verzekering veranderen, laten wij je dat altijd van tevoren weten. Bij een verandering per verlengingsdatum doen wij dit minstens 1 maand van tevoren. Ook leggen wij je uit waarom wij de verandering nodig vinden, wat wij veranderen én per wanneer. Kijk voor een volledig overzicht in de polisvoorwaarden in het hoofdstuk ‘Wanneer kunnen wij de premie of de voorwaarden aanpassen?’.

Overzicht van alle vergoedingen

Eén blik is soms genoeg. Voor een snel overzicht bekijk je daarom het vergoedingenoverzicht. Per dekking zie je of iets wel of niet vergoed wordt.

OHRA Huisdierenverzekering Vergoedingenoverzicht (pdf)

Dit is het actuele vergoedingenoverzicht. Klik hier voor het vergoedingenoverzicht voor polissen met een contractvervaldatum tot en met 31 maart 2022.