Een huisdier verzekeren: goed om te weten

Ook bij OHRA zijn we gek op huisdieren. Overweeg je een huisdierenverzekering te nemen voor je kat of hond? We hebben de belangrijkste kenmerken voor je verzameld. Altijd handig om te weten.

Welke huisdieren en hoe oud?

Bij ons zijn alle honden en katten welkom. Elk ras, maar natuurlijk ook elke kruising die je kunt verzinnen. En de leeftijd? Tot ze 7 jaar worden kun je onze huisdierenverzekering afsluiten. En als je viervoeter 7 jaar wordt terwijl die al bij OHRA verzekerd is? Geen probleem, dan loopt de verzekering gewoon door.

De gezondheid van je dier

Als je een verzekering aanvraagt voor je hond of kat, stellen wij vragen over z’n gezondheid. Heeft je huisdier al klachten of aandoeningen? Dan kun je die helaas niet verzekeren. Dus als je huisdier later behandeld moet worden voor die aandoening, krijg je voor die medische kosten geen vergoeding.

Een identificatiechip

Bij onze huisdierenverzekering is het verplicht dat je hond of kat een identificatiechip heeft. Die chip hoeft je huisdier nog niet te hebben op het moment dat je de verzekering afsluit. De eerstvolgende keer dat je bij de dierenarts komt, kun je je hond of kat laten chippen.

Het is een kleine ingreep, die wij betalen. Wel vragen we de standaard eigen bijdrage van 20%. Daarnaast vraagt de dierenarts ook geld voor haar of zijn tijd. Gaat het alleen om het plaatsen van de chip, dan vergoeden we die tijd niet.

Je kiest zelf je dierenarts

Bij OHRA kies je zelf naar welke dierenarts je gaat. Ook als je wil wisselen tussen verschillende dierenartsen, dan kan dat.

14 dagen bedenktijd

Je krijgt altijd 14 dagen bedenktijd bij het afsluiten van een verzekering. Vanaf het moment dat je de polis binnenkrijgt, kun je dus binnen 14 dagen weer opzeggen. Zonder kosten.

Houd rekening met een wachttijd

Heb je een verzekering voor je huisdier afgesloten, houd dan rekening met een wachttijd. Heeft je huisdier voor of tijdens de eerste 30 dagen van je verzekering een aandoening of is hij ziek? Dan vergoeden wij geen medische kosten die daardoor zijn ontstaan. Ook niet de kosten van vervolgbehandelingen na het verlopen van de wachttijd.

We vergoeden de kosten tijdens deze 30 dagen wél als:

  • je huisdier eerst ergens anders was verzekerd
  • je huisdier een ongeluk krijgt
  • je langsgaat voor de identificatiechip
  • je een sterilisatie, castratie of vaccinatie declareert bij de extra dekkingen

Wat is niet verzekerd?

Onze huisdierenverzekering vergoedt veel van de meestvoorkomende behandelingen. Maar er zijn een paar uitzonderingen. Hier zie je wat er niet onder de dekking van de verzekering valt. Wil je precies weten wat we wel en niet vergoeden en tot welk bedrag? Bekijk dan het vergoedingenoverzicht en de polisvoorwaarden.

Een deel van de rekening betaal je zelf

Voor de huisdierenverzekering betaal je in de meeste gevallen een eigen bijdrage per declaratie. In het vergoedingenoverzicht zie je precies wat je per ziektekostenpakket vergoed krijgt.

Daarnaast betaal je ook een eigen risico per verzekeringsjaar voor de module Ziektekosten. Voor je hond is het eigen risico € 50,- en voor je kat € 30,-. Deze betaal je niet voor aanvullende verzekeringen. Bij je eerste declaratie voor een verzekeringsjaar wordt eerst de eigen bijdrage verrekend en dan het eigen risico.

Mijn OHRA: makkelijk online je verzekering regelen

We gebruiken zo min mogelijk papier. Daarom krijg je alle documenten over de huisdierenverzekering digitaal. In Mijn OHRA en de OHRA App vind je je polis en de laatste versie van de voorwaarden. Via Mijn OHRA en de OHRA App kun je ook gemakkelijk je adresgegevens wijzigen en je dierenartskosten declareren. Heb je nog nog geen toegang? Activeer dan je account.