Aanvullende dekkingen voor je huisdier

Het ene huisdier is de andere niet. Daarom kies je bij OHRA het pakket dat het beste bij jouw huisdier past. En wil je nog meer zekerheid? Dan kun je deze uitbreiden met onze aanvullende dekkingen.

Het pakket dat je kiest heeft invloed op de hoogte van de vergoedingen van de aanvullende dekkingen. Kies je bijvoorbeeld voor het pakket Plus? Dan zijn de aanvullende dekkingen die je kiest, ook automatisch Plus. 

Dekking Vaccinatie en Gebit

Honden en katten hebben vaccinaties nodig, soms verplicht en soms als onderdeel van een behandeling. Ook het gebit van je huisdier heeft regelmatig aandacht en zorg nodig. Met de extra dekking Vaccinatie en Gebit, kun je voor veel vaccinaties en alles wat met het gebit te maken heeft, rekenen op een vergoeding. Of je een hond of kat hebt; je krijgt hetzelfde vergoed. 

Maximale vergoedingen per verzekeringsjaar voor elk pakket:

  Bij pakket Basis Bij pakket Plus Bij pakket Top
Vaccinatie/titerbepaling € 50,- € 75,- € 100,- 
Tanden en kiezen trekken € 150,- € 200,- € 250,-
Plaatsen van vullingen € 150,- € 200,- € 250,-
Wortelkanaalbehandeling € 150,- € 200,- € 250,-
Controle en reiniging gebit Geen vergoeding € 50,-  € 100,- 

Dekking Aanvullend (inclusief sterilisatie en castratie)
 

Met de dekking Aanvullend verzeker je je huisdier voor veelvoorkomende ingrepen, behandelingen en therapieën. Zo worden sterilisatie en castratie bijvoorbeeld deels vergoed, net als een bezoekje aan de fysiotherapeut of homeopaat. 

Maximale vergoedingen per verzekeringsjaar per pakket:
 

  Bij pakket Basis Bij pakket Plus Bij Pakket Top
Sterilisatie en castratie Eenmalig 60% van je gemaakte kosten tot maximaal € 300,- Eenmalig 60% van je gemaakte kosten tot maximaal € 300,- Eenmalig 60% van je gemaakte kosten tot maximaal € 300,-
Fysiotherapie en hydrotherapie € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Gedragstherapie € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Homeopathie € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Acupunctuur en alternatieve geneeswijze € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Chiropractie, orthomanuele therapie en osteopathie € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Chemotherapie, lasertherapie en radiotherapie 50% van je gemaakte kosten, hier gaat nog wel je eigen bijdrage van 20% af 50% van je gemaakte kosten, hier gaat nog wel je eigen bijdrage van 20% af 100% van je gemaakte kosten, hier gaat nog wel je eigen bijdrage van 20% af

Dekking Reis

Neem je je huisdier graag mee op vakantie in het buitenland? Dan is je beestje over de hele wereld goed verzekerd met onze aanvullende dekking Reis. Wij vergoeden een medische behandeling tot maximaal € 1.000,- per verzekeringsjaar.

Goed om te weten:

  • Als de behandeling in het buitenland duurder uitpakt dan diezelfde behandeling bij een dierenarts in Nederland, vergoeden wij die volgens het Nederlandse tarief.
  • We vergoeden allleen de kosten voor een medische behandeling als de klachten tijdens je reis of vakantie zijn begonnen. 

Dekking Crematie

Je denkt er liever niet over na, dat je huisdier een keer overlijdt. Als je hem wilt laten cremeren, kun je je hiervoor verzekeren. Met de dekking Crematie vergoeden we € 250,- voor de crematie en het vervoer. 

Goed om te weten

Voor een aanvullende dekking betaal je bij OHRA geen eigen risico.