Beleggen met ondernemersgeest

We zijn onderdeel van NN Group N.V. en wij laten ons vermogen beheren door NN Investment Office. Onze filosofie is: beleggen met ondernemersgeest. We willen daarom geconcentreerde portefeuilles en op de lange termijn een aantrekkelijk rendement.

Kwaliteit voorop

Ook onze dienstverlening in beleggen willen we continu verbeteren. We hebben daarom een kwaliteitsbeleid opgesteld. Een interne accountantsdienst onderzoekt ieder jaar of we ons daar aan houden. De resultaten van dat onderzoek laten zien wat we kunnen veranderen om jou als klant nog beter van dienst te kunnen zijn.

We beleggen duurzaam…

Ja, we streven natuurlijk naar goed rendement. Maar behalve die financiële verantwoordelijkheid hebben we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. We hebben oog voor mens, milieu en maatschappij. Daarom beleggen we alleen in bedrijven die zelf verantwoordelijk ondernemen. We beleggen dus bijvoorbeeld niet in producenten van controversiële wapens. Sustainalytics heeft hier een lijst van opgesteld en al deze bedrijven sluiten we uit.

Met bedrijven die de Global Compact van de Verenigde Naties schenden doen we ook geen zaken. We beleggen alleen in bedrijven die zich houden aan mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en anticorruptie.

Als bewijs van ons duurzame streven hebben we de Principles for Responsible Investments ondertekend. Deze zijn opgesteld door een internationale groep van beleggers, met steun van de Verenigde Naties. Door deze principes te ondertekenen zeggen we dat we rekening houden met het milieu, de samenleving en goed ondernemingsbestuur.

In het NN Beleggingsbeleid lees je meer over verantwoord beleggen en ons hele beleid. We hebben een apart beleggingsbeleid voor onze zorgverzekering.

... en veel andere verzekeraars gelukkig ook

We zijn niet de enige verzekeraar die duurzaam belegt. De leden van het Verbond van Verzekeraars hebben eind 2011 duidelijke regels gemaakt in de Code Duurzaam Beleggen. Wij houden ons daaraan, net als alle andere leden van het verbond. Meer informatie over de Code Duurzaam Beleggen lees je op de website van het Verbond van Verzekeraars.

Vraag ons alles wat je wilt weten

Misschien houd je je niet dagelijks bezig met beleggingen. Hoe beoordeel je dan of een beleggingsbeleid bij je wensen past? Om je te helpen is er een Consumentenbrief (pdf) gemaakt. In deze brief staan vragen die je kunt stellen aan je beleggingsadviseur. Met de antwoorden kun je afweging maken of het beleid bij je past.