Nieuws- en persberichten

1 december 2023  | Persbericht

OHRA maakt Honden- en Kattennamen Top 5 van 2023 bekend

Uit een onderzoek onder klanten van OHRA, de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland, blijkt dat Max, Luna en Simba de populairste honden- en kattennamen van 2023 zijn. Voor beide geslachten van deze gezelschapsdieren is door OHRA een top 5 gemaakt.

Lees meer
30 november 2023  | Persbericht

Minder zorgverzekerden kiezen maximaal eigen risico

Het ‘zorgseizoen’ – de periode waarin Nederlanders kunnen overstappen van zorgverzekeraar – is medio november van start gegaan. OHRA Zorg maakt na drie weken een eerste balans op, en vergelijkt dit met diezelfde periode van vorige jaren.

Lees meer
27 november 2023  | Persbericht

91% van de dierenklinieken neemt medicijnafval van klanten in

Medicijnafval op een veilige manier verwerken beschermt het milieu. Daarnaast voorkomt het dat mensen of huisdieren in aanraking komen met schadelijke stoffen. Uit onderzoek van huisdierenverzekeraar OHRA blijkt dat dat 91% van de ondervraagde dierenklinieken medicijnafval van klanten kosteloos inneemt. Bij ongeveer 10% van die klinieken krijgt de klant zelfs (een deel van) het aankoopbedrag terug als de medicijnen nog bruikbaar zijn.

Lees meer
10 november 2023  | Persbericht

OHRA maakt zorgpremie 2024 bekend

De maandpremie van de basisverzekering van OHRA Zorg wordt € 145,60 in 2024. Dit betekent een premiestijging van € 9,65 per maand. Hiermee blijft OHRA onder de verwachte gemiddelde premiestijging van het kabinet van € 12,- per maand.

Lees meer
30 oktober 2023  | Persbericht

Duurzaam herstel wordt de norm bij OHRA

Schadeherstel door reparatie is voor een verzekerde sneller, duurzamer en van hoge kwaliteit. Om deze redenen wordt reparatie in plaats van vervanging bij beschadigingen aan bezit of woning de norm bij OHRA. De verzekeraar ontvangt meer dan honderd claims per maand waarbij vernieuwing niet noodzakelijk is. Het duurzame schadeherstel wordt voor woonverzekeringen toegepast door het eigen herstelnetwerk van OHRA.

Lees meer