Hondenrassen

Wil je graag een hond kopen? Dan is het belangrijk om je eerst in te lezen in de verschillende hondenrassen. Elk ras heeft namelijk specifieke kenmerken. Denk aan rustige of kindvriendelijke hondenrassen of juist honden die veel beweging nodig hebben. Of misschien wil je graag een hond die weinig verhaart. Op deze pagina lees je meer informatie over populaire kleine, middelgrote en grote hondenrassen. Klik op een ras om meer over de eigenschappen, kosten en aandoeningen te lezen.

Amerikaanse stafford, beagle en Berner sennenhond

Amerikaanse stafford

De Amerikaanse stafford is stoer, slim, speels en loyaal, maar heeft een consequente opvoeding en goede socialisatie nodig. Een hond voor gevorderden.   

Beagle

De beagle is een vriendelijke en energieke hond en populair als gezinshond. Door zijn sociale en aanhankelijke karakter kan de beagle niet goed alleen zijn. 

Berner sennenhond

Een Berner sennenhond is lief, tolerant en zachtaardig. Een echte vriend voor het leven! Houd er rekening mee dat er bij dit ras ook regelmatig ziektes voorkomen.

Boomer, border collie en boxer

Boomer

De boomer is aanhankelijk en houdt van veel aandacht. De boomer is een kruising van 2 of meer rassen. Dat maakt de boomer uniek, maar de gezondheid ook onvoorspelbaar.

Border collie

Een Border collie is slim, actief, enthousiast en goed te trainen. Het ideale baasje van deze hond is sportief, stabiel en houdt ervan om met zijn hond te werken.

Boxer

Boxers zijn leuke, speelse honden. Als je een boxer in huis neemt, is het fijn als je al ervaring hebt met honden en veel tijd hebt. Deze actieveling gaat er namelijk graag op uit.

Cavalier King Charles spaniël, chihuahua en Duitse herder

Cavalier King Charles spaniël

De Cavalier King Charles spaniël is een sociale, vriendelijke en rustige hond. Door zijn korte snuit en kleine hoofd heeft deze hond sneller klachten dan andere honden.

Chihuahua

De chihuahua een kleine, actieve, dappere en waakse hond. Hij blaft snel en bijt soms naar andere honden en mensen. Als het hoofdje te klein gefokt is kan dit pijnlijke klachten geven.  

Duitse Herder

Een Duitse herder is intelligent, aanhankelijk en houdt van hard werken. Het ideale baasje stelt duidelijke regels, heeft veel aandacht voor socialisatie en zorgt voor genoeg actie.

Engelse bulldog, Engelse cocker spaniël en Franse bulldog

Engelse bulldog

De Engelse bulldog is populair door zijn vrolijke en lieve karakter. Maar doordat deze hond doorgefokt is, heeft dit ras vaak last van lichamelijke ongemakken.

Engelse cocker spaniël

De Engelse cocker spaniël is een zachtaardige en aanhankelijke hond. Hij houdt van gezelligheid en heeft veel energie. Dit ras heeft een zachte, consequente opvoeding nodig. 

Franse Bulldog

De Franse bulldog is een vrolijke, slimme en speelse hond, die een consequente opvoeding nodig heeft. Door zijn korte snuitje heeft hij sneller gezondheidsproblemen.

Golden retriever, jackrussellterriër en labradoodle

Golden retriever

Het ideale baasje van een golden retriever is een gezin dat veel met hem speelt en elke dag een flink stuk met hem wandelt. Dit ras heeft een grotere kans op erfelijke aandoeningen. 

Jackrussellterriër

Een jackrussellterriër is onvermoeibaar actief, moedig en houdt van spelen. Hij heeft een groot jachtinstinct en blaft naar zijn vijanden. Zijn ideale baasje is actief en heeft de leiding. 

Labradoodle

De labradoodle is vrolijk en zachtaardig. Hij heeft humor, is hij sportief, intelligent en bruist van de energie. De labradoodle heeft een grotere kans op erfelijke aandoeningen. 

Labrador, mopshond en newfoundlander

Labrador Retriever

Een labrador retriever is intelligent, actief en vrolijk. Hij wil graag veel beweging, ruimte en aandacht. Hij is niet eenkennig en een lief kameraadje voor kinderen. 

Mopshond

Een mopshond is een vrolijk beestje dat goed met mensen en kinderen. Helaas heeft dit ras snel gezondheidsproblemen door hun korte snuit en kleine hoofdje.

Newfoundlander

De newfoundlander is een grote, harige knuffelbeer die veel liefde geeft en zijn familie graag beschermt. Bij grote honden komen sneller gewrichtsproblemen voor.

Rottweiler, ruwharige teckel en shih tzu

Rottweiler

Een rottweiler is een trouwe en vrolijke hond met een krachtig lijf. Het is een stoere (waak)hond en als baasje moet je daarom zelfverzekerd en consequent zijn. 

Ruwharige teckel

Karakter op korte pootjes, dat is de ruwharige teckel. Dit felle beestje weet wat ie wil, maar is tegelijkertijd erg aanhankelijk en is graag bij zijn baasje in de buurt. 

Shih tzu

Een kleine blije gezelschapshond; de shih tzu. Hij wil niet veel anders dan liefde geven en ontvangen en houdt enorm van aandacht. Lekker vaak samen knuffelen en spelen dus!