Hondenrassen

Wil je graag een hond kopen? Dan is het belangrijk om je eerst in te lezen in de verschillende hondenrassen. Elk ras heeft namelijk specifieke kenmerken. Denk aan rustige of kindvriendelijke hondenrassen of juist honden die veel beweging nodig hebben. Of misschien wil je graag een hond die weinig verhaart. 
Op deze pagina lees je meer informatie over populaire kleine, middelgrote en grote hondenrassen. Klik op een ras om meer over de eigenschappen, kosten en aandoeningen te lezen.

Amerikaanse Stafford, Beagle en Berner Sennenhond

Amerikaanse Stafford

De Amerikaanse Stafford is een stoer beest. Sommigen vinden het een fijne gezinshond, anderen noemen hem een vechtersbaas. Eén ding is zeker: het is een hond voor gevorderden.

Beagle

De Beagle populair als gezinshond, omdat het een vriendelijke en energieke hond is. We vertellen je alles over deze hond; van kosten tot karakter.

Berner Sennenhond

Een Berner Sennenhond is een vriend voor het leven. We snappen dus goed dat je erover nadenkt om deze populaire rashond te kopen. Helaas kunnen er ook gezondheidsproblemen voorkomen bij een Berner Sennenhond. 

Boomer, Border Collie en Boxer

Boomer

De Boomer is een echte aanwinst voor het gezin. De Boomer is geen officieel erkend hondenras, maar een kruising van 2 of meer rassen. We vertellen je er meer over.

Border Collie

Een Border Collie is slim en actief. Maar, hoe houd je 'm gezond? En wat zijn de kosten? Wij vertellen je graag meer.

Boxer

Als je een Boxer in huis neemt, is het fijn als je al ervaring hebt met honden en veel tijd hebt. Deze actieveling gaat er namelijk graag op uit. Lees alles over dit ras.

Cavalier King Charles, Chihuahua en Duitse Herder

Cavalier King Charles

Een grote naam voor zo’n klein hondje. Maar hij heeft hem meer dan verdiend met zijn lange geschiedenis. Lees meer over het karakter, de verzorging en kosten van een Cavalier King Charles.

Chihuahua

Van kosten tot puppytraining; hier vind je alles wat je wil weten over de Chihuahua. Een kleine, dappere en actieve viervoeter.

Duitse Herder

Wat kost een Duitse Herder eigenlijk? En hoe houd je 'm gezond en blij? Wij vertellen je graag meer over deze intelligente hond. 

Engelse bulldog, Engelse cocker spaniël en Franse bulldog

Engelse bulldog

De Engelse bulldog is populair door zijn lieve karakter. Maar doordat deze hond doorgefokt is, heeft dit ras vaak last van lichamelijke ongemakken. Lees meer over dit ras en de kenmerken. 

Engelse cocker spaniël

De Engelse cocker spaniël is een zachtaardige en aanhankelijke hond die houdt van lekker eten. Maar hij heeft ook energie voor 10! We vertellen je graag meer over dit lieve, onstuimige beestje.

Franse Bulldog

De vrolijke, speelse Franse Bulldog heeft veel gezondheidsproblemen. Wat zijn deze? En hoe zit het met zijn karakter?

Golden Retriever, Jack Russell Terriër en Labradoodle

Golden Retriever

Wat zijn de kosten van een Golden Retriever? En hoe zit het met het karakter? We vertellen je graag meer.

Jack Russel Terriër

Van de kosten voor een Jack Russel Terriër tot aan wat je moet weten over de dierenarts. Lees snel verder.

Labradoodle

Hoe zit het met de kosten voor een Labradoodle? Welk karakter heeft deze trouwe viervoeter? Lees snel meer.

Labrador, Mopshond, Newfoundlander

Labrador Retriever

Alles wat je wil weten over het kopen van een Labrador Retriever. Van kosten tot gezondheid. Lees meer over deze intelligente, actieve en vrolijke hond.

Mopshond

Een goed opgevoede Mopshond is een vrolijk beestje dat goed met mensen, kinderen en dieren overweg kan. Let wel op als je een Mopshond wilt kopen, dit ras heeft veel gezondheidsproblemen. We vertellen je meer.

Newfoundlander

Zoek je een gezellige kameraad? Dan kom je al snel uit bij de Newfoundlander, liefkozend ook wel Newfie genoemd. We vertellen je meer over het karakter, de verzorging en kosten van een Newfoundlander.

Rottweiler, Ruwharige teckel, Shih-Tzu

Rottweiler

Ben je op zoek naar een sterke familiehond of waakhond? Dan is een Rottweiler absoluut het overwegen waard. Het is verstandig om je vooraf goed te oriënteren. We vertellen je graag meer over dit loyale ras.

Ruwharige Teckel

Karakter op korte pootjes, dat is de Ruwharige Teckel. Dit felle beestje weet wat ie wil, maar is tegelijkertijd erg aanhankelijk en is graag bij zijn baasje in de buurt. We vertellen je graag meer over deze eigenwijze rashond. 

Shih Tzu

Een kleine blije gezelschaps hond; de Shih Tzu. Hij wil niet veel anders dan liefde geven en ontvangen. Wij vertellen je graag meer over de kosten, het karakter en een dierartsbezoek.